new 02 sensor but still CEL??!! - Mustang Evolution

Go Back   Mustang Evolution > 4 Cylinder | V6 | Classic Mustangs || Tech and Talk > Pre-2005 V6 Mustang



Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Please support our sponsors and let them know you heard about them here!
Old 10-27-2003, 11:41 PM   #1
Registered Member
Regular
 
Join Date: Sep 2003
Posts: 78
Send a message via AIM to a1yola
new 02 sensor but still CEL??!!

I did one of those OBDII test the other day for because my CEL kept turning on, and it said that I the 02 sensor was lean on sensor #2 in
bank 1...which is the rear sensor on passenger side (i think). So i changed the sensor and reset the computer (unplugged the battery) and the CEL came on again. I am thinking that it is because I have duals, but NO H-PIPE..just straight headers to mufflers with cats. Does the H-pipe really balance the flow that much to trigger my CEL? I need to get smogged soon and with the CEL on, I will not pass. Thanks for the help....a1
a1yola is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 10-27-2003, 11:52 PM   #2
Legacy Member
Legacy
 
Join Date: May 2003
Posts: 1,895
Send a message via AIM to Rellik Send a message via Yahoo to Rellik
i have straight pipes, no CEL.
Rellik is offline   Reply With Quote
Old 11-04-2003, 11:43 AM   #3
Legacy Member
Legacy
 
Rick0636's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Region: North Carolina
Posts: 1,552
Send a message via AIM to Rick0636 Send a message via Yahoo to Rick0636
I was always told that O2 sensors should always be changed in pairs, not sure if there is anything to that, also disconnecting and reconnection of the battery isn't always a sure fire way to reset your computer, it really should be done with an 0BDII reader.
__________________
Rick Kilpatrick, AAS Automotive Systems Tech, Alamance Community College, Class of 99. 06 5 speed manual Mustang with Pony pkg : GT Mac Mufflers, true duals with one custom pipe. 2.5" system. GT bumper cover, all installed March 7&8 2006. AFE Stage 1 CAI, Motoblue Underdrive pulley, GT aluminum shifter knob, honeycomb rear blackout panel,and dash kit installed. Roush hood scoop and side window louvers installed. SS taillight trim has been installed, new alum. GT steering wheel installed.
Rick0636 is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 11-04-2003, 11:47 AM   #4
Legacy Member
Legacy
 
Danger Dude's Avatar
 
Join Date: May 2003
Region: South Carolina
Posts: 5,187
Send a message via AIM to Danger Dude
Dude do you have a chip still!!!!
__________________
Danger Dude is offline   Reply With Quote
Old 11-04-2003, 01:16 PM   #5
Legacy Member
Legacy
 
Rick0636's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Region: North Carolina
Posts: 1,552
Send a message via AIM to Rick0636 Send a message via Yahoo to Rick0636
Who me Corey? He sent me another one, but I am fraid its defective too....same problems I had with the first one, I have emailed Dennis Reinhart twice, no response yet...
__________________
Rick Kilpatrick, AAS Automotive Systems Tech, Alamance Community College, Class of 99. 06 5 speed manual Mustang with Pony pkg : GT Mac Mufflers, true duals with one custom pipe. 2.5" system. GT bumper cover, all installed March 7&8 2006. AFE Stage 1 CAI, Motoblue Underdrive pulley, GT aluminum shifter knob, honeycomb rear blackout panel,and dash kit installed. Roush hood scoop and side window louvers installed. SS taillight trim has been installed, new alum. GT steering wheel installed.
Rick0636 is offline   Reply With Quote
Old 11-04-2003, 06:01 PM   #6
Road Trip!
 
MusclesFromBrussels's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Posts: 184
Send a message via AIM to MusclesFromBrussels
so much for reinhart being good.
MusclesFromBrussels is offline   Reply With Quote
Old 11-04-2003, 06:16 PM   #7
Legacy Member
Legacy
 
Rick0636's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Region: North Carolina
Posts: 1,552
Send a message via AIM to Rick0636 Send a message via Yahoo to Rick0636
Reinhart programs a great chip, its the blanks he got from Diablo that are causing the problems.
__________________
Rick Kilpatrick, AAS Automotive Systems Tech, Alamance Community College, Class of 99. 06 5 speed manual Mustang with Pony pkg : GT Mac Mufflers, true duals with one custom pipe. 2.5" system. GT bumper cover, all installed March 7&8 2006. AFE Stage 1 CAI, Motoblue Underdrive pulley, GT aluminum shifter knob, honeycomb rear blackout panel,and dash kit installed. Roush hood scoop and side window louvers installed. SS taillight trim has been installed, new alum. GT steering wheel installed.
Rick0636 is offline   Reply With Quote
Old 11-04-2003, 06:17 PM   #8
Legacy Member
Legacy
 
Rick0636's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Region: North Carolina
Posts: 1,552
Send a message via AIM to Rick0636 Send a message via Yahoo to Rick0636
What I don't understand is why I have emailed him twice in two days about the latest bad one and he has not responded.
__________________
Rick Kilpatrick, AAS Automotive Systems Tech, Alamance Community College, Class of 99. 06 5 speed manual Mustang with Pony pkg : GT Mac Mufflers, true duals with one custom pipe. 2.5" system. GT bumper cover, all installed March 7&8 2006. AFE Stage 1 CAI, Motoblue Underdrive pulley, GT aluminum shifter knob, honeycomb rear blackout panel,and dash kit installed. Roush hood scoop and side window louvers installed. SS taillight trim has been installed, new alum. GT steering wheel installed.
Rick0636 is offline   Reply With Quote
Old 12-06-2003, 03:59 AM   #9
Registered Member
Regular
 
Ponycarman's Avatar
 
Join Date: Aug 2003
Region: Texas
Posts: 349
codes are only indications of what the ECU sees. They are not necessarily what is wrong. Your code said the O2 sensor is reading lean.

It was obviously not the O2 sensor that was bad. You may have a vacuum leak or weak injector or whatever.

Good luck,

Steve
__________________
1996 Mustang
1965 Barracuda

Quote:
Originally Posted by slvr2000stang
Holy crap he's right.
Ponycarman is offline   Reply With Quote
Old 12-06-2003, 05:53 AM   #10
Registered Member
Regular
 
Join Date: Oct 2003
Posts: 28
Send a message via Yahoo to mustangmeat
i have no idea, but...

bank one seems to me should be the driver's side

or someone tell me why ford would call the passenger side bank 1 or side 1 or whatever
mustangmeat is offline   Reply With Quote
Reply

Lower Navigation
Go Back   Mustang Evolution > 4 Cylinder | V6 | Classic Mustangs || Tech and Talk > Pre-2005 V6 Mustang

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
CEL/Problems 05torch 2005-2010 Mustang GT 6 11-15-2009 08:25 PM
cel help saleenman 1996-2004 Mustang GT 4 10-23-2009 10:19 PM
CEL code P1131? candmforever Pre-2005 V6 Mustang 20 09-15-2009 11:47 PM
CEL now on... p1520? jimmy_beaner 1996-2004 Mustang GT 7 04-01-2008 02:04 PM
hey I have a CEL that.... Fishers Stang 1996-2004 Mustang GT 11 07-03-2005 11:14 AM

» Like Us On Facebook



01:40 PM


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0

MustangEvolution.com is in no way associated with or endorsed by Ford Motor Company.