Running Lean - Page 2 - Mustang Evolution

Go Back   Mustang Evolution > 4 Cylinder | V6 | Classic Mustangs || Tech and Talk > Pre-2005 V6 Mustang



Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Please support our sponsors and let them know you heard about them here!
Old 03-01-2011, 11:57 PM   #36
Road Trip!
 
Join Date: Dec 2010
Region: Louisiana
Posts: 1,635
Quote:
Originally Posted by Jamesgt08
No its not an 08. Its a 2000 gt
Alright I can't see much with iPhone. Let us know how it turns out.
Alscobra is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 03-02-2011, 12:02 AM   #37
Road Trip!
 
Join Date: Dec 2010
Region: Canada
Posts: 2,203
Quote:
Originally Posted by Jamesgt08
No its not an 08. Its a 2000 gt
I have same car
Everett is offline   Reply With Quote
Old 03-02-2011, 12:04 AM   #38
Road Trip!
 
Join Date: Dec 2010
Region: Canada
Posts: 2,203
Maybe take some pics and do a how to write up for our less mechanically inclined members. And me. Thanks
Everett is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 03-02-2011, 12:08 AM   #39
Registered Member
Regular
 
Jamesgt08's Avatar
 
Join Date: Jan 2011
Region: Texas
Posts: 1,361
Quote:
Originally Posted by Everett
Maybe take some pics and do a how to write up for our less mechanically inclined members. And me. Thanks
Pics of what?
Jamesgt08 is offline   Reply With Quote
Old 03-02-2011, 12:14 AM   #40
Road Trip!
 
Join Date: Dec 2010
Region: Canada
Posts: 2,203
Quote:
Originally Posted by Jamesgt08

Pics of what?
Your parts replacements
Everett is offline   Reply With Quote
Old 03-02-2011, 12:16 AM   #41
Registered Member
Regular
 
Jamesgt08's Avatar
 
Join Date: Jan 2011
Region: Texas
Posts: 1,361
Ok i will this weekend wen i work on it.
Jamesgt08 is offline   Reply With Quote
Old 03-02-2011, 12:18 AM   #42
Registered Member
Regular
 
Jamesgt08's Avatar
 
Join Date: Jan 2011
Region: Texas
Posts: 1,361
Some pics of my car.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	image-1681434537.png
Views:	157
Size:	966.6 KB
ID:	23999   Click image for larger version

Name:	image-2558771336.png
Views:	126
Size:	336.1 KB
ID:	24000  

Jamesgt08 is offline   Reply With Quote
Old 03-02-2011, 12:20 AM   #43
Road Trip!
 
Join Date: Dec 2010
Region: Louisiana
Posts: 1,635
Quote:
Originally Posted by Jamesgt08
Some pics of my car.
No spoiler. I like it. If I didn't have the cobra spoiler, I wouldn't have one either.
Alscobra is offline   Reply With Quote
Old 03-02-2011, 12:23 AM   #44
Road Trip!
 
Join Date: Dec 2010
Region: Canada
Posts: 2,203
Quote:
Originally Posted by Alscobra

No spoiler. I like it. If I didn't have the cobra spoiler, I wouldn't have one either.
The superbird wing is bit much for a cobra
Everett is offline   Reply With Quote
Old 03-02-2011, 12:25 AM   #45
Road Trip!
 
Join Date: Dec 2010
Region: Louisiana
Posts: 1,635
Quote:
Originally Posted by Everett

The superbird wing is bit much for a cobra
Yeah I really don't like any spoiler.
Alscobra is offline   Reply With Quote
Old 03-02-2011, 12:32 AM   #46
Registered Member
Regular
 
Jamesgt08's Avatar
 
Join Date: Jan 2011
Region: Texas
Posts: 1,361
Yea i dnt like no spoiler at all either.
Jamesgt08 is offline   Reply With Quote
Old 03-02-2011, 06:16 AM   #47
Registered Member
Regular
 
robb15033's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Northern Virginia
Region: Virginia
Posts: 2,109
Re: Running Lean

Quote:
Originally Posted by Blackedout View Post
Is your engine light on? Bc I had a friend with this prob and he had to change o2 sensors.
+1
just solved my "running lean" problem after 6 months- O2 sensor. b2s1
__________________
'97 3.8L V6
Pacific Green
1996 SVT Cobra White
robb15033 is offline   Reply With Quote
Old 03-02-2011, 09:56 PM   #48
Registered User
Newbie
 
Join Date: Feb 2011
Region: Georgia
Posts: 2
Re: Running Lean

Quote:
Originally Posted by Blackedout
Is your engine light on? Bc I had a friend with this prob and he had to change o2 sensors.
No I changed the sensors in December. The light was on for about a week in Jan, but that was a misfire and I just messed with the wires and it went off. It still misfires from time to time but no light is on.
Howephillip is offline   Reply With Quote
Old 04-02-2011, 10:00 AM   #49
Registered User
Newbie
 
Her98StangV6's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 14
Re: Running Lean

"for some reason every time i start the car from a cold start (first start of the day or just the engine is cold) it starts up just fine. but when the engine is warm or hasnt sat long enough, it starts okay at first glance. then it starts surging from 1500 rpms down to almost bogging out. sometimes it'll even itself out and have a normal idle of 800rpm. but most of the time it will almost bog out, then shoot up to 1500 and fall right back down, usually dies out if i dont give it gas(which usually doesnt help anyway) "

This is exactly what happens. Still happens. Replaced: IAC, TPS, COILPACK, spark plugs, fuel filter, vacuum lines are good, cleaned the MAF sensor....

We are still very stumped on what this could be.
Her98StangV6 is offline   Reply With Quote
Old 04-04-2011, 12:57 AM   #50
Registered Member
Regular
 
Jamesgt08's Avatar
 
Join Date: Jan 2011
Region: Texas
Posts: 1,361
Quote:
Originally Posted by Her98StangV6
"for some reason every time i start the car from a cold start (first start of the day or just the engine is cold) it starts up just fine. but when the engine is warm or hasnt sat long enough, it starts okay at first glance. then it starts surging from 1500 rpms down to almost bogging out. sometimes it'll even itself out and have a normal idle of 800rpm. but most of the time it will almost bog out, then shoot up to 1500 and fall right back down, usually dies out if i dont give it gas(which usually doesnt help anyway) "

This is exactly what happens. Still happens. Replaced: IAC, TPS, COILPACK, spark plugs, fuel filter, vacuum lines are good, cleaned the MAF sensor....

We are still very stumped on what this could be.
Im havin the same problem. I changed everything u changed already. I just changed me cam and crank sensors and runs wayy better. But it still bogs out and wants to die. So im thinkin it could be my MAF.
Jamesgt08 is offline   Reply With Quote
Old 09-08-2015, 06:11 PM   #51
Registered Member
Regular
 
Join Date: Jun 2015
Location: HARTWELL LAKE AREA
Region: South Carolina
Posts: 435
It always amazes me that people will throw parts at a car and maybe get lucky after 100's of dollars instead of checking it out per manual or if can't read a dvom and a pin out chart at least pay a tect,usually 1 hour will find most problems. Don't shot gun your car,fix it!
ALLYDRIVER1 is offline   Reply With Quote
Reply

Lower Navigation
Go Back   Mustang Evolution > 4 Cylinder | V6 | Classic Mustangs || Tech and Talk > Pre-2005 V6 Mustang

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
1998 4.6 running lean on bank 1 and 2 eddie1 1996-2004 Mustang GT 22 11-28-2009 05:54 PM
left bank lean 98mustang2007 Pre-2005 V6 Mustang 1 09-17-2007 08:42 PM
Running Too Lean... MyStangStanks Pre-2005 V6 Mustang 11 10-16-2006 06:29 PM
Lean wit it lowflyn Pictures and Videos 9 09-14-2006 11:47 AM
lean back STEVE The Bar 22 12-21-2004 12:50 PM

» Like Us On Facebook



03:07 PM


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0

MustangEvolution.com is in no way associated with or endorsed by Ford Motor Company.