Problem...need help! - Mustang Evolution

Go Back   Mustang Evolution > 4 Cylinder | V6 | Classic Mustangs || Tech and Talk > Pre-2005 V6 Mustang



Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Please support our sponsors and let them know you heard about them here!
Old 08-15-2007, 06:11 PM   #1
Registered Member
Regular
 
Join Date: Mar 2004
Posts: 106
Send a message via AIM to Sublime782 Send a message via Yahoo to Sublime782
Problem...need help!

Hey all, I have a 2002 V6 mustang and just hit 70k miles on it. As for mods, I have a magnaflow exhaust(Y pipe kit), short throw shifter, 3.73 gears and auburn posi unit, CAI, and a custom chip by VMP (adjust speedo and performance tune). Anyway, I am a MN boy, but just moved to Kansas for grad school. Anyway, I had my check engine lite come on and I needed an oil change soon, so I took it in. When they checked the lite out, the code was for one of the cylinder heads overheating. they checked it out and read all the temp readings on the car and they said that everything was running great and the temps were normal and they were all within 1 degree of eachother and couldn't see a problem. I told them I had a chip and they said it might just be messing with the comp (throwing the check engine lite on when nothign is really wrong). Anyway, they cleared the light, gave me the code that came up just in case the light came on again, and recomended I ditched the chip and just had the speedo re-calibrated. Anyway, I was driving around today (week later) and the check engine light came on again after a lot of driving in really warm weather (100+ degrees and nasty humidity). Car seemes to be running fine as well. Anyway, I got a appointment with the local ford dealership in town in a few days to check it out. Anyway, does anyone have any thoughts? could the big difference in heat from KS to MN just be throwing things off? Anyone esle have problems like this?

the tune on the car has been working ok for about a year and a half, so I',m not sure about that....but could it be the tune? I have a perfromance tune for both regular and higher octane gas and the premium fuel setting has always had pinging issues so I never use it. Anywaym any input would be greatly appreciated.
__________________
Women are like parking spots; the best ones are either taken or handicap
Sublime782 is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 08-15-2007, 06:14 PM   #2
Legacy Member
Legacy
 
lowflyn's Avatar
 
Join Date: Aug 2003
Region: Mississippi
Posts: 19,890
Send a message via AIM to lowflyn
Re: Problem...need help!

What is the exact code number you are throwing?
__________________
"I'm not driving too fast...just flying too low"
Mine:
-03 SB Cobra vert- 2552 of 5082 Born 02/25/03
Our's:
90 7up vert - new project-07 DSG Focus -DD
335
lowflyn is offline   Reply With Quote
Old 08-15-2007, 06:58 PM   #3
Registered Member
Regular
 
Join Date: Mar 2004
Posts: 106
Send a message via AIM to Sublime782 Send a message via Yahoo to Sublime782
Re: Problem...need help!

Ok, found the code number they gave me that my car was throwing. Code number is
P1285
__________________
Women are like parking spots; the best ones are either taken or handicap
Sublime782 is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 08-16-2007, 11:23 AM   #4
Legacy Member
Legacy
 
lowflyn's Avatar
 
Join Date: Aug 2003
Region: Mississippi
Posts: 19,890
Send a message via AIM to lowflyn
Re: Problem...need help!

Could just be a sensor going out if the manual temp reading isn't out of the normal range.
__________________
"I'm not driving too fast...just flying too low"
Mine:
-03 SB Cobra vert- 2552 of 5082 Born 02/25/03
Our's:
90 7up vert - new project-07 DSG Focus -DD
335
lowflyn is offline   Reply With Quote
Reply

Lower Navigation
Go Back   Mustang Evolution > 4 Cylinder | V6 | Classic Mustangs || Tech and Talk > Pre-2005 V6 Mustang

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
97 A/C problem phaw16 1996-2004 Mustang GT 7 07-20-2009 01:39 PM
a/c problem 02MustangV6 Pre-2005 V6 Mustang 0 12-26-2006 03:44 PM
Problem.. lowflyn Pre-2005 V6 Mustang 15 07-25-2005 01:52 PM

» Members Mustangs

0

Scotty 1

SCEPTRE

4 ROUSH
Add your Mustang
» Like Us On Facebook



01:25 AM


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0

MustangEvolution.com is in no way associated with or endorsed by Ford Motor Company.