Service Engine Soon Light???? - Mustang Evolution

Go Back   Mustang Evolution > 4 Cylinder | V6 | Classic Mustangs || Tech and Talk > Pre-2005 V6 Mustang

Join Mustang Evolution Today

Thread Tools Search this Thread
Please support our sponsors and let them know you heard about them here!
Old 03-03-2012, 11:01 AM   #1
Registered User
Join Date: Mar 2012
Region: Texas
Posts: 2
Service Engine Soon Light????

Got an 04 V6 3.8L Mustang, with 26k miles on it and the Service Engine Soon light came on earlier this week. I've check over most of the engine, and didn't notice anything except a clicking sound when idle, and it takes it awhile to reach 25 then after that it runs fine. I had a stuck thermostat, that led to it slightly overheating, but I caught that before it caused any damage to the engine. However, there is still oil, but a very very minimal amount in the reservoir. There is a clicking sound behind the engine on the passenger side. But even to hear that you have to put your head down near the the engine and really listen for it. I have no idea as to whats wrong with it. I go to the Ford dealership later today, but I would prefer to fix it on my own if there even is a problem, and save some money.


wilson_j307 is offline   Reply With Quote
Old 03-03-2012, 11:22 AM   #2
Registered Member
PonyBoyV6's Avatar
Join Date: Aug 2011
Location: Chicago Area
Region: Illinois
Posts: 1,079
26k miles? Wow, thats really low miles for a V6. But, if you haven't already, take it to like, an autozone or something and they can flash it for you, to give you the codes. That will give you some help as to what is wrong with it and where to start. On the bright side, my engine light has come on before, then went off a day later, sometimes something just sets it off, and nothing is actually wrong. Hopefully thats the case with yours, and it'll be fine. Good luck!

PonyBoyV6 is offline   Reply With Quote
Old 03-03-2012, 01:41 PM   #3
Registered User
Join Date: Mar 2012
Region: Texas
Posts: 2
I went to AutoZone and I got the code P1740 and that told me the TCC Solenoid failed, but the my car still automatically shifts, and it doesn't go into overdrive. So maybe the sensor is faulty, or it may just need some cleaning.... Any thoughts?
wilson_j307 is offline   Reply With Quote

Lower Navigation
Go Back   Mustang Evolution > 4 Cylinder | V6 | Classic Mustangs || Tech and Talk > Pre-2005 V6 Mustang

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are On
Refbacks are Off

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Engine ticking Americanrwb1 2005-2010 Mustang GT 14 03-03-2012 11:29 AM
Tail Light Short 93_347foxbody 1979-1995 Mustang GT 4 03-02-2012 10:03 PM
Third Brake Light TheNewKid 1996-2004 Mustang GT 13 03-02-2012 05:48 PM
Smoked L.E.D third brake light installed Project Pony Pre-2005 V6 Mustang 15 03-01-2012 03:17 PM
Cleaning engine bay?? OneBad3.7 2011-2014 V6 Mustang 13 03-01-2012 12:50 PM

» Like Us On Facebook

Our Communities

Our communities encompass many different hobbies and interests, but each one is built on friendly, intelligent membership.

» More about our Communities

Automotive Communities

Our Automotive communities encompass many different makes and models. From U.S. domestics to European Saloons.

» More about our Automotive Communities

Marine Communities

Our Marine websites focus on Cruising and Sailing Vessels, including forums and the largest cruising Wiki project on the web today.

» More about our Marine Communities

Copyright 2002-2012 Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

09:57 AM

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0 is in no way associated with or endorsed by Ford Motor Company.