1999 Mustang 3.8L vacuum line connection help - Mustang Evolution

Go Back   Mustang Evolution > 4 Cylinder | V6 | Classic Mustangs || Tech and Talk > Pre-2005 V6 Mustang



Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Please support our sponsors and let them know you heard about them here!
Old 06-18-2012, 04:08 PM   #1
Registered User
Newbie
 
Join Date: Jun 2012
Region: Oklahoma
Posts: 2
1999 Mustang 3.8L vacuum line connection help

For anyone with a 1999 Mustang 3.8L engine, could you possibly go look for the following and tell me where they connect?

One line connects to the air intake, before the throttle body. It's very close to where the air intake connects to the throttle body and is near the top.

The other line is on the upper intake manifild behind the throttle body, near the bottom.

Both are very easy to see and come out pointing to the rear of the car at around 45 degrees.

Thanks for any help, much appreciated!

The pic is looking directly at the throttle body area, I've pointed out the two vacuum connections I mentioned earlier, the one in front of the t-body is plugged, and the one behind the t-body is just covered with duct tape for the time being.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	engine.jpg
Views:	3140
Size:	358.2 KB
ID:	55320  
dscott4410 is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 06-18-2012, 06:46 PM   #2
Registered Member
Regular
 
ForsakenProto's Avatar
 
Join Date: Jun 2011
Region: North Carolina
Posts: 1,143
Looks like someone just by passed the line that goes from the intake to the valve cover. Pic related
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	ForumRunner_20120618_193919.png
Views:	2141
Size:	1,014.4 KB
ID:	55340   Click image for larger version

Name:	ForumRunner_20120618_194643.png
Views:	1202
Size:	951.6 KB
ID:	55343  

ForsakenProto is offline   Reply With Quote
Old 06-19-2012, 09:08 AM   #3
Registered User
Newbie
 
Join Date: Jun 2012
Region: Oklahoma
Posts: 2
Re: 1999 Mustang 3.8L vacuum line connection help

OMG, thank you!

And it wasn't "someone", it was me... I took this engine out and rebuilt it myself but failed to properly mark ALL the vac lines (shame on me). Six months and several beers later, I just couldn't remember

Thanks man, this is all that I needed since it's been running fine - my daughter thanks you and now she will have defrost!
dscott4410 is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 06-19-2012, 09:13 AM   #4
Registered Member
Regular
 
ForsakenProto's Avatar
 
Join Date: Jun 2011
Region: North Carolina
Posts: 1,143
Quote:
Originally Posted by dscott4410
OMG, thank you!

And it wasn't "someone", it was me... I took this engine out and rebuilt it myself but failed to properly mark ALL the vac lines (shame on me). Six months and several beers later, I just couldn't remember

Thanks man, this is all that I needed since it's been running fine - my daughter thanks you and now she will have defrost!
Haha always glad to help!
ForsakenProto is offline   Reply With Quote
Reply

Lower Navigation
Go Back   Mustang Evolution > 4 Cylinder | V6 | Classic Mustangs || Tech and Talk > Pre-2005 V6 Mustang

Tags
1999 mustang

« Oil?? | Need help »
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are On
Refbacks are Off


» Like Us On Facebook



09:28 AM


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0

MustangEvolution.com is in no way associated with or endorsed by Ford Motor Company.