Running choppy - Mustang Evolution

Go Back   Mustang Evolution > 4 Cylinder | V6 | Classic Mustangs || Tech and Talk > Pre-2005 V6 Mustang



Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Please support our sponsors and let them know you heard about them here!
Old 10-16-2013, 04:16 PM   #1
Registered Member
Regular
 
Mike V.'s Avatar
 
Join Date: Jul 2012
Region: California
Posts: 122
Running choppy

My car is running a little weird while cruising it sometimes runs choppy likes its choking or stuttering. It feels like a misfire but there is no check engine light on.
Mike V. is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 10-16-2013, 06:13 PM   #2
Registered Member
Regular
 
bkh1994's Avatar
 
Join Date: May 2013
Location: York
Region: South Carolina
Posts: 650
Quote:
Originally Posted by Mike V. View Post
My car is running a little weird while cruising it sometimes runs choppy likes its choking or stuttering. It feels like a misfire but there is no check engine light on.
Could still be sparkplugs. I had a cracked plug and CEL never came on but would jerk or run rough
bkh1994 is offline   Reply With Quote
Old 10-16-2013, 08:03 PM   #3
Registered Member
Regular
 
Mike V.'s Avatar
 
Join Date: Jul 2012
Region: California
Posts: 122
Yea I've been meaning to change them. Do you recommend a specific kind?
Mike V. is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 10-16-2013, 08:05 PM   #4
Registered Member
Regular
 
bkh1994's Avatar
 
Join Date: May 2013
Location: York
Region: South Carolina
Posts: 650
Quote:
Originally Posted by Mike V. View Post
Yea I've been meaning to change them. Do you recommend a specific kind?
The OEM ones. Motorcraft. Platinum is what they came with but the copper do a little better I've heard. The copper sacrifice a little longevity for a tiny bit more performance
bkh1994 is offline   Reply With Quote
Old 10-17-2013, 06:15 PM   #5
Registered Member
Regular
 
Crowned1's Avatar
 
Join Date: Oct 2012
Region: Texas
Posts: 748
had some similar problems that you are describing. I just replaced my plugs and wires with motorcract products and it's running so much smoother.
Crowned1 is offline   Reply With Quote
Old 10-17-2013, 06:46 PM   #6
Registered Member
Regular
 
Mike V.'s Avatar
 
Join Date: Jul 2012
Region: California
Posts: 122
I've had to replace my wires a couple times already
Mike V. is offline   Reply With Quote
Old 10-17-2013, 06:55 PM   #7
Registered Member
Regular
 
bkh1994's Avatar
 
Join Date: May 2013
Location: York
Region: South Carolina
Posts: 650
Quote:
Originally Posted by Mike V. View Post
I've had to replace my wires a couple times already
Unless there is a tear or something then the wires shouldn't affect it like your car is doing. It might make it a little rougher, but not like that. I bet its sparkplugs
bkh1994 is offline   Reply With Quote
Reply

Lower Navigation
Go Back   Mustang Evolution > 4 Cylinder | V6 | Classic Mustangs || Tech and Talk > Pre-2005 V6 Mustang

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are On
Refbacks are Off


» Like Us On Facebook



08:01 AM


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0

MustangEvolution.com is in no way associated with or endorsed by Ford Motor Company.