Well I did it - Mustang Evolution

Go Back   Mustang Evolution > 4 Cylinder | V6 | Classic Mustangs || Tech and Talk > Pre-2005 V6 Mustang



Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Please support our sponsors and let them know you heard about them here!
Old 09-26-2004, 08:36 PM   #1
Registered Member
Regular
 
Join Date: Aug 2003
Posts: 567
Well I did it

14.985 @ 91.19

still hitting 2.2 60's so that sucks....I need 4.10s

but I ran that and 14.992 and 15.004....

this was full street trim with the 17s on, crap in trunk, spare, etc. etc...

I'm going wed with my 16" DR's and no crap/spare to see how low I can drop it.

__________________
1998 Subaru Legacy L Sedan
New Hottness

1999 V6 5-speed
14.6 @ 95 w/ 2.22 60'
Wrecked
stangin99 is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 09-26-2004, 08:45 PM   #2
Legacy Member
Legacy
 
Monkey's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Posts: 1,286
looks good. Don't know if you have auto or manual, but if you have an auto, get a torque converter and lower your 60's to 1.9-2.0 and shave .5 off your ET.
__________________
**I have sigs turned off, so if you're asking for advice based on your mods, I can't see them**
Monkey is offline   Reply With Quote
Old 09-26-2004, 08:53 PM   #3
Registered Member
Regular
 
timpryor's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Region: Texas
Posts: 676
auto
__________________
"The LORD shall judge the people:judge me, O Lord, according to my righteousness, and according to mine integrity that is in me." PSALM 7:8

In Texas? check out www.lonestarstangs.com
timpryor is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 09-26-2004, 09:07 PM   #4
Registered Member
Regular
 
Join Date: Aug 2003
Posts: 567
I have a converter...it wont drop below 2.2 60's...

I have 3.73s and my motor isnt setup for low-end grunt. I'm gettin 4.10s eventually to try and get it down to a 2.0
__________________
1998 Subaru Legacy L Sedan
New Hottness

1999 V6 5-speed
14.6 @ 95 w/ 2.22 60'
Wrecked
stangin99 is offline   Reply With Quote
Old 09-26-2004, 09:42 PM   #5
Legacy Member
Legacy
 
Monkey's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Posts: 1,286
that's odd because i was cutting 1.9s all day long w/ 4.10s a converter and other minor bolt-ons. Maybe try setting up your suspension different? I had lowering springs and softer rear shocks w/ stiff front struts and rear sway bar.
__________________
**I have sigs turned off, so if you're asking for advice based on your mods, I can't see them**
Monkey is offline   Reply With Quote
Old 09-26-2004, 09:44 PM   #6
Registered Member
Regular
 
Join Date: Aug 2003
Posts: 567
im not spinning, just no low-end.

dont forget I have heads/cam. They make a lot more HP than they make tq, and shift everything way up in the rpm band. Its not a low-end setup and with the auto it just isnt THAT torquey.

I just need more gear.
__________________
1998 Subaru Legacy L Sedan
New Hottness

1999 V6 5-speed
14.6 @ 95 w/ 2.22 60'
Wrecked
stangin99 is offline   Reply With Quote
Old 09-26-2004, 09:48 PM   #7
Legacy Member
Legacy
 
Monkey's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Posts: 1,286
what's your stall at? why not brake stall higher so you are closer to your power band?
__________________
**I have sigs turned off, so if you're asking for advice based on your mods, I can't see them**
Monkey is offline   Reply With Quote
Old 09-26-2004, 09:55 PM   #8
Registered Member
Regular
 
Join Date: Aug 2003
Posts: 567
i brake stall to 2400 still dont od nothing. flash stall is 3k.

between heads/cam/LT's w/ 2.5" pipe my tq is shifted at or above 3k..

3.73 never were enough and with me adding more and more top-end i need more gear.
__________________
1998 Subaru Legacy L Sedan
New Hottness

1999 V6 5-speed
14.6 @ 95 w/ 2.22 60'
Wrecked
stangin99 is offline   Reply With Quote
Old 09-27-2004, 12:28 AM   #9
Registered User
 
01mineralgrey6's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Region: Florida
Posts: 1,715
Send a message via AIM to 01mineralgrey6
Good run, and good luck!!
__________________
-Tony
'99 cobra 'vert
01mineralgrey6 is offline   Reply With Quote
Old 09-27-2004, 12:50 AM   #10
Registered User
Regular
 
Brent's Avatar
 
Join Date: May 2003
Region: Tennessee
Posts: 11,873
4.10s in a auto are required for V6 mustangs... I have 4.10s in my v6 and its still annoying slow ... i dont know how i made it with 2.73's and open diff
__________________

Reddit
Brent is offline   Reply With Quote
Reply

Lower Navigation
Go Back   Mustang Evolution > 4 Cylinder | V6 | Classic Mustangs || Tech and Talk > Pre-2005 V6 Mustang

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are On
Refbacks are Off


» Like Us On Facebook



12:41 AM


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0

MustangEvolution.com is in no way associated with or endorsed by Ford Motor Company.