89 331 - Mustang Evolution

Go Back   Mustang Evolution > 1979-2015 Mustang GT || Tech and Talk > 1979-1995 Mustang GT



Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Please support our sponsors and let them know you heard about them here!
Old 09-05-2011, 04:23 PM   #1
Registered Member
Regular
 
Albaraptor's Avatar
 
Join Date: Jan 2011
Region: Georgia
Posts: 39
89 331

So I just bought an 89 foxbody with a 331 in it. It has a trickflow intake , trickflow heads , b303 cam , shorty headers, 65 mm throttle body, bbk cai, offroad h pipe, 1 chamber flowmasters 3:55 gears. When u first crank it in the morning it doesn't want to stay running. After it warms up it will
Idle and run fine all day long. Any ideas?

---------- Post added at 05:23 PM ---------- Previous post was at 05:18 PM ----------

1 other thing it set for a month while the guys painted the car and put brand new interior in. I'm sure it's something simple.
Albaraptor is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 09-05-2011, 05:09 PM   #2
Road Trip!
Supporter
 
Join Date: Jun 2006
Region: Missouri
Posts: 8,779
Re: 89 331

Try cleaning the MAF and IAC.
Trojan Horse is offline   Reply With Quote
Old 09-09-2011, 05:32 PM   #3
Registered Member
Regular
 
94 Mustang GT's Avatar
 
Join Date: Jan 2011
Region: Minnesota
Posts: 165
Did you have this issue before it sat?
__________________
1994 Mustang GT
Bought for $2200,Had 97K miles,New fuel tank,New driver front hub,New pass ball joint,New alt, New battery,New fog lights,New plastic bezel shifter,Fixed check engine light,New tires,Coolant flush,Magnaflow exhaust. Its starting to come together towards stock THEN I will make it go FAST!
94 Mustang GT is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 09-09-2011, 06:21 PM   #4
Registered Member
Regular
 
Albaraptor's Avatar
 
Join Date: Jan 2011
Region: Georgia
Posts: 39
I just bought it it sat before I got it

---------- Post added at 07:21 PM ---------- Previous post was at 07:06 PM ----------

If I'm missing a header bolt would that cause the problem?
Albaraptor is offline   Reply With Quote
Old 09-09-2011, 06:46 PM   #5
Road Trip!
 
Join Date: Mar 2011
Region: California
Posts: 569
I might have just been cold
16218 is offline   Reply With Quote
Old 09-11-2011, 10:39 AM   #6
Road Trip!
Supporter
 
Join Date: Jun 2006
Region: Missouri
Posts: 8,779
Re: 89 331

Quote:
Originally Posted by Albaraptor View Post
I just bought it it sat before I got it

---------- Post added at 07:21 PM ---------- Previous post was at 07:06 PM ----------

If I'm missing a header bolt would that cause the problem?
No, not likely.
Did you clean the MAF & IAC?
Trojan Horse is offline   Reply With Quote
Old 09-11-2011, 11:05 AM   #7
Registered Member
Regular
 
Albaraptor's Avatar
 
Join Date: Jan 2011
Region: Georgia
Posts: 39
Yeah I cleaned both of them
Albaraptor is offline   Reply With Quote
Old 09-11-2011, 02:34 PM   #8
Road Trip!
Supporter
 
Join Date: Jun 2006
Region: Missouri
Posts: 8,779
Re: 89 331

Well, if it sat a lot and has not been driven much, you may just need to drive it for a while and let the ECU relearn the operating parameters.
Trojan Horse is offline   Reply With Quote
Reply

Lower Navigation
Go Back   Mustang Evolution > 1979-2015 Mustang GT || Tech and Talk > 1979-1995 Mustang GT

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
331 vs 347 82stang224 1979-1995 Mustang GT 10 08-01-2011 01:12 PM

» Like Us On Facebook



10:50 PM


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0

MustangEvolution.com is in no way associated with or endorsed by Ford Motor Company.