94 GT New engine, now have weird Electrical Probs... Ideas? - Mustang Evolution

Go Back   Mustang Evolution > 1979-2015 Mustang GT || Tech and Talk > 1979-1995 Mustang GT



Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Please support our sponsors and let them know you heard about them here!
Old 12-10-2007, 11:14 AM   #1
Registered User
Newbie
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 2
Exclamation 94 GT New engine, now have weird Electrical Probs... Ideas?

I just had a new longblock installed 19 NOV 2007.

Since the install, my MODIS Scanner wont detect the ECM through the OBDII port under the dash and the Radio/AMP wont work.

The Radio powers up fine, but no sound. I checked ALL the fuses and relays, everything OK except one fuse under the hood #1 mini-fuse 10A, L Spd EDF MNTR, I have NO information on this unit, the fuse is ok but no power to or through with or without engine running.....

The rebuilders don't have a clue to what the problem is...

Before I took it to them I could read the ECM with a SnapOn Scanner 2500 (Old Style) and all the electronics worked fine. The only thing I had a problem with is that every now-n-then, it would blow the turn signal fuse if I let them fash too long...

You Fellas have any Ideas? Would be GREATLY Appreciated...

Keebler~
keebler117 is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 12-10-2007, 04:45 PM   #2
Legacy Member
Legacy
 
Scut95's Avatar
 
Join Date: May 2005
Region: California
Posts: 501
Re: 94 GT New engine, now have weird Electrical Probs... Ideas?

I just had the turn signal problem a few weeks ago....all i did was check to see what else is on that circuit....my problem ended up being my back up light switch down on the tranny...it was shorting and blowing the fuse......as for the other problems, maybe check to see of your speakers are connected into the head unit, as for the code reader, 94 is OBD I so check to see if the plug for that works (It's under the hood on the passenger side by the firewall). they make OBD I scanners you can pick up like the hand held OBD II. Maybe the rebuilders didn't reconnect the OBD II plug? Thats about the only thing i can think of
Scut95 is offline   Reply With Quote
Old 12-11-2007, 04:43 PM   #3
Registered User
Newbie
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 2
Re: 94 GT New engine, now have weird Electrical Probs... Ideas?

L Spd EDF MNTR ends up being the Low speed Fan relay for the radiator...

Apparently the AMPS are not powering up, I tested the head unit directly with a speaker and it worked fine... I guess I will have to wire the speakers direct and by-pass the factory amp...........2:
keebler117 is offline   Reply With Quote
Reply

Lower Navigation
Go Back   Mustang Evolution > 1979-2015 Mustang GT || Tech and Talk > 1979-1995 Mustang GT

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Underdrive pulley causing steering probs? Otlaw80 1979-1995 Mustang GT 3 06-16-2009 08:14 AM
side exhaust probs powerhungry966 Pre-2005 V6 Mustang 8 09-15-2005 04:09 AM
mach 460 probs 99CobraVert Mustang Audio & Video 3 08-19-2005 03:07 PM
OMG.. WEIRD.. so weird.. wiarumas The Bar 14 02-17-2005 01:45 PM
weird engine idle when hot 232SCstang Pre-2005 V6 Mustang 4 03-27-2004 01:08 AM

» Like Us On Facebook



08:48 PM


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0

MustangEvolution.com is in no way associated with or endorsed by Ford Motor Company.