Msd cap - Mustang Evolution

Go Back   Mustang Evolution > 1979-2015 Mustang GT || Tech and Talk > 1979-1995 Mustang GT



Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Please support our sponsors and let them know you heard about them here!
Old 11-26-2012, 11:37 AM   #1
Moderator Emeritus
 
Adogg's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Region: Massachusetts
Posts: 1,499
Msd cap

Anyone have any pointers or tips when installing one of these
__________________
Don't hate....... appreciate
Adogg is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 11-26-2012, 12:19 PM   #2
Registered Member
Regular
 
91notchback's Avatar
 
Join Date: Feb 2012
Region: Texas
Posts: 493
If its just the cap you're puttin on, it should be straightforward. Just remove the wires from your old cap and put on new one first. Make sure to do one wire at a time. Unclip old cap and clip new one on. Here's a pic in case you get wires mixed up.
Attached Images
 
91notchback is offline   Reply With Quote
Old 11-26-2012, 01:07 PM   #3
Moderator Emeritus
 
Adogg's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Region: Massachusetts
Posts: 1,499
I need help followed the diagram now she won't start
__________________
Don't hate....... appreciate
Adogg is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 11-26-2012, 01:12 PM   #4
Moderator Emeritus
Regular
 
deadsp0t's Avatar
 
Join Date: Aug 2011
Location: MidWorld
Region: Other
Posts: 4,786
Quote:
Originally Posted by Adogg
I need help followed the diagram now she won't start
If you have wires correct, check the connections. Mainly the coil wire.
__________________
That's unimpressive
deadsp0t is offline   Reply With Quote
Old 11-26-2012, 01:12 PM   #5
Moderator Emeritus
 
Adogg's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Region: Massachusetts
Posts: 1,499
IS there a reason why msd is on the back of the face the engine I have a feeling that my cap is backwards any idea guys on what to do?

Click image for larger version

Name:	image-3119681098.jpg
Views:	164
Size:	492.7 KB
ID:	77889
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	image-2241137826.jpg
Views:	87
Size:	518.7 KB
ID:	77888  
__________________
Don't hate....... appreciate
Adogg is offline   Reply With Quote
Old 11-26-2012, 01:15 PM   #6
Registered Member
Regular
 
91notchback's Avatar
 
Join Date: Feb 2012
Region: Texas
Posts: 493
I'm not sure bud. Turn it around and try it. It can't hurt anything. From the wires I can see, your firing order looks correct!
91notchback is offline   Reply With Quote
Old 11-26-2012, 01:22 PM   #7
Moderator Emeritus
 
Adogg's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Region: Massachusetts
Posts: 1,499
I got it to stArt but runs really bad something it up
__________________
Don't hate....... appreciate
Adogg is offline   Reply With Quote
Old 11-26-2012, 01:22 PM   #8
Moderator Emeritus
Regular
 
deadsp0t's Avatar
 
Join Date: Aug 2011
Location: MidWorld
Region: Other
Posts: 4,786
Quote:
Originally Posted by Adogg
I got it to stArt but runs really bad something it up
Crossed wire, or bad connection
__________________
That's unimpressive
deadsp0t is offline   Reply With Quote
Old 11-26-2012, 01:26 PM   #9
Moderator Emeritus
 
Adogg's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Region: Massachusetts
Posts: 1,499
Gonna take a break and come back to it
__________________
Don't hate....... appreciate
Adogg is offline   Reply With Quote
Old 11-26-2012, 01:45 PM   #10
Registered Member
Regular
 
91notchback's Avatar
 
Join Date: Feb 2012
Region: Texas
Posts: 493
Yea man. Make sure you follow that pic closely, wire by wire. I had to re-do mine like 3 times cause I was a wire off when I looked at it...lol!
91notchback is offline   Reply With Quote
Old 11-26-2012, 01:48 PM   #11
Moderator Emeritus
 
Adogg's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Region: Massachusetts
Posts: 1,499
When u guys look at my pic does like my clips are in the wrong spot?

---------- Post added at 02:48 PM ---------- Previous post was at 02:47 PM ----------

I replaced the rotor to could that be a problem
__________________
Don't hate....... appreciate
Adogg is offline   Reply With Quote
Old 11-26-2012, 01:50 PM   #12
Moderator Emeritus
Regular
 
deadsp0t's Avatar
 
Join Date: Aug 2011
Location: MidWorld
Region: Other
Posts: 4,786
Quote:
Originally Posted by Adogg
When u guys look at my pic does like my clips are in the wrong spot?

---------- Post added at 02:48 PM ---------- Previous post was at 02:47 PM ----------

I replaced the rotor to could that be a problem
Rotor only goes in one way.
__________________
That's unimpressive
deadsp0t is offline   Reply With Quote
Old 11-26-2012, 01:52 PM   #13
Registered Member
Regular
 
91notchback's Avatar
 
Join Date: Feb 2012
Region: Texas
Posts: 493
The clips that hold down the cap? That stuff all looked good man. They could only go one place. Did you end up turnin the cap so the MSD is right side up?
91notchback is offline   Reply With Quote
Old 11-26-2012, 01:55 PM   #14
Moderator Emeritus
 
Adogg's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Region: Massachusetts
Posts: 1,499
Quote:
Originally Posted by 91notchback
The clips that hold down the cap? That stuff all looked good man. They could only go one place. Did you end up turnin the cap so the MSD is right side up?
I can't make the msd sign cause it won't fit on if it is facing me the clips are just pointing the wron direction compared to the diagram
__________________
Don't hate....... appreciate
Adogg is offline   Reply With Quote
Old 11-26-2012, 02:02 PM   #15
Registered Member
Regular
 
91notchback's Avatar
 
Join Date: Feb 2012
Region: Texas
Posts: 493
Naw man. That's all good how you have it. Go through your wires one at a time again, making sure they're on there nice and snug.
91notchback is offline   Reply With Quote
Old 11-26-2012, 02:05 PM   #16
Moderator Emeritus
 
Adogg's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Region: Massachusetts
Posts: 1,499
^ is that the firing order for 5.0 302?
__________________
Don't hate....... appreciate
Adogg is offline   Reply With Quote
Old 11-26-2012, 02:09 PM   #17
Registered Member
Regular
 
91notchback's Avatar
 
Join Date: Feb 2012
Region: Texas
Posts: 493
5.0 HO firing order. Here's another pic if it helps.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	image-858095308.jpg
Views:	130
Size:	20.0 KB
ID:	77896  
91notchback is offline   Reply With Quote
Old 11-26-2012, 02:23 PM   #18
Moderator Emeritus
 
Adogg's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Region: Massachusetts
Posts: 1,499
This is my old one and the diagram says 1 is next to the clip but my old cap says it is two away from the clip?
Click image for larger version

Name:	image-605936506.jpg
Views:	102
Size:	447.7 KB
ID:	77899
__________________
Don't hate....... appreciate
Adogg is offline   Reply With Quote
Old 11-26-2012, 02:29 PM   #19
Registered Member
Regular
 
91notchback's Avatar
 
Join Date: Feb 2012
Region: Texas
Posts: 493
Go off of the last pic I posted. Put the #1 wire where your old cap says too. Follow the firing order ccw like the last pic I posted said too.

---------- Post added at 03:29 PM ---------- Previous post was at 03:28 PM ----------

Pretty sure I ran into the same problem last time now that I think about it...:facepalm
91notchback is offline   Reply With Quote
Old 11-26-2012, 02:48 PM   #20
Moderator Emeritus
 
Adogg's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Region: Massachusetts
Posts: 1,499
Hahahahahha Iiiiiii diidddd itttttt I just did it over again from we're the original cap said to and made sure all the wires were right which they weren't the first time I did it this way
__________________
Don't hate....... appreciate
Adogg is offline   Reply With Quote
Old 11-26-2012, 02:49 PM   #21
Moderator Emeritus
Regular
 
deadsp0t's Avatar
 
Join Date: Aug 2011
Location: MidWorld
Region: Other
Posts: 4,786
Quote:
Originally Posted by Adogg
Hahahahahha Iiiiiii diidddd itttttt I just did it over again from we're the original cap said to and made sure all the wires were right which they weren't the first time I did it this way
__________________
That's unimpressive
deadsp0t is offline   Reply With Quote
Old 11-26-2012, 03:11 PM   #22
Registered Member
Regular
 
91notchback's Avatar
 
Join Date: Feb 2012
Region: Texas
Posts: 493
Cool man!!
91notchback is offline   Reply With Quote
Reply

Lower Navigation
Go Back   Mustang Evolution > 1979-2015 Mustang GT || Tech and Talk > 1979-1995 Mustang GT

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are On
Refbacks are Off


» Like Us On Facebook



09:49 PM


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0

MustangEvolution.com is in no way associated with or endorsed by Ford Motor Company.