Idle issue - Mustang Evolution

Go Back   Mustang Evolution > 1979-2015 Mustang GT || Tech and Talk > 1979-1995 Mustang GT



Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Please support our sponsors and let them know you heard about them here!
Old 04-05-2014, 09:50 AM   #1
Moderator Emeritus
 
Adogg's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Region: Massachusetts
Posts: 1,499
Idle issue

So I recently have been painting some interior pieces in my mustang so I unhooked my battery to remove the air bag. The paint went fine but when I plugged the battery back in and it wouldn't start, so I jumped her and she started right up. But now my car has a funky idle. Is this just the car going through a relearning phase of all the systems? Or did I do something wrong?
__________________
Don't hate....... appreciate
Adogg is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 04-05-2014, 10:10 AM   #2
Moderator Emeritus
 
Adogg's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Region: Massachusetts
Posts: 1,499
now I can't get it to start again. I jump it, then the car runs. After about 20 min of idling I shut the car off and it won't start nothing at all no noise nothing just silence. Radio does work right now and keyless entry so it has power to power those.
__________________
Don't hate....... appreciate
Adogg is offline   Reply With Quote
Old 04-05-2014, 11:41 AM   #3
Moderator Emeritus
 
Adogg's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Region: Massachusetts
Posts: 1,499
http://youtu.be/3laWWs0qAZQ

Here is battery gauge
__________________
Don't hate....... appreciate
Adogg is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 04-05-2014, 11:47 AM   #4
Registered Member
Regular
 
SpeedMob's Avatar
 
Join Date: Mar 2014
Posts: 69
Remover the battery cable s and clean the hell out of them then make sure they are right on the posts/bolts and tight and clean on the back of the alternator and ground on the block
SpeedMob is offline   Reply With Quote
Old 04-05-2014, 12:53 PM   #5
Registered Member
Regular
 
slade95gt's Avatar
 
Join Date: Mar 2014
Posts: 169
Definitely check all your grounds
slade95gt is offline   Reply With Quote
Old 04-05-2014, 01:04 PM   #6
Moderator Emeritus
 
Adogg's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Region: Massachusetts
Posts: 1,499
Thanks guys it was a loose cable
__________________
Don't hate....... appreciate
Adogg is offline   Reply With Quote
Old 04-05-2014, 01:08 PM   #7
Registered Member
Regular
 
SpeedMob's Avatar
 
Join Date: Mar 2014
Posts: 69
Nice
SpeedMob is offline   Reply With Quote
Reply

Lower Navigation
Go Back   Mustang Evolution > 1979-2015 Mustang GT || Tech and Talk > 1979-1995 Mustang GT

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Idle issue Mustang936 1996-2004 Mustang GT 8 11-29-2012 09:04 AM
88 GT Idle issue Spintech88 1979-1995 Mustang GT 8 10-27-2012 06:02 PM
95 gt rough idle and bucking issue Napoleon 1979-1995 Mustang GT 15 01-16-2012 05:09 PM
low idle issue Birdcoupe8998 1996-2004 Mustang GT 2 05-19-2008 03:28 PM
Odd idle issue today SpectorV Pre-2005 V6 Mustang 0 05-03-2005 12:42 PM

» Like Us On Facebook



05:31 AM


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0

MustangEvolution.com is in no way associated with or endorsed by Ford Motor Company.