Trouble using the app for this site? - Mustang Evolution

Go Back   Mustang Evolution > Mustang Evolution | Community Forums > ME Site Help & Announcements



Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Please support our sponsors and let them know you heard about them here!
Old 04-30-2015, 03:25 AM   #1
Admin

Supporter
Admin
 
bucko's Avatar
 
Join Date: Nov 2012
Location: Lake Mary
Region: Florida
Posts: 5,822
Trouble using the app for this site?

If you are experiencing issues using the app for this site:

Our app is provided by third party software and we have very little ability to modify it. They regularly push out updates and older phones or devices with many overwrites of the app seem to have extra troubles.

Often the underlying issue however with a members complaint is that they have an outdated version installed that begins to malfunction. The general advice is :

a) uninstall the app
b) cycle your device off and then on
c) reload the app.

A second option if the app is really not working well is to use the mobile version of the site (which is different than the app). To load the mobile version, just navigate to the site with your device using a regular browser. Dismiss the app prompt if it appears and the mobile site shoud load.
__________________
It is better to keep your mouth closed and let people think you are a fool than to open it and remove all doubt.
bucko is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 04-30-2015, 03:26 AM   #2
Road Trip!
Regular
 
Join Date: May 2013
Location: Phoenix, Az
Region: Arizona
Posts: 1,037
Or tapatalk
Joser714 is offline   Reply With Quote
Old 05-29-2015, 10:20 AM   #3
Kevin.Cook
Guest
 
Posts: n/a
Thanks Bucko.

I have a Galaxy S5 on the latest OS update. When searching for threads, I get a message that the App has stopped working. Also, I randomly get signed out.

I have uninstalled and reinstalled the app. Rebooted phone. Tried on Wifi and Data. It did these things also before my OS update on the phone. So I don't know if this might be specific to this particular phone. The last thing I want to do is factory reset my phone. I can live with it before I do that.

Just wanted to put this out there.
  Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 05-29-2015, 03:35 PM   #4
Lorraine's driver

Regular
 
ab_mach1's Avatar
 
Join Date: Feb 2012
Location: Indianapolis
Region: Indiana
Posts: 7,860
Thanks for the tip. This could be why my app notifications stopped working a while back. I'll give it a try.
__________________
Instagram: @ab_mach1
ab_mach1 is offline   Reply With Quote
Old 11-25-2015, 02:48 PM   #5
Sad Panda
Staff
 
silverskoundrel's Avatar
 
Join Date: Aug 2012
Location: TX
Region: Texas
Posts: 5,630
I'm having app issues today
silverskoundrel is offline   Reply With Quote
Old 11-25-2015, 04:44 PM   #6
Road Trip!
Regular
 
Join Date: Jun 2014
Location: Saskatoon, Saskatchewan
Region: Canada
Posts: 1,502
Send a message via Skype™ to Gravydog316
Unhappy

me too. it's not working at all.
Gravydog316 is offline   Reply With Quote
Old 11-25-2015, 04:53 PM   #7
Registered Member
Regular
 
EastTNMustang's Avatar
 
Join Date: Nov 2013
Location: Knoxville
Region: Tennessee
Posts: 428
yep...experiencing the app opening on my ipad, then after a couple of seconds shuts down.
EastTNMustang is offline   Reply With Quote
Old 11-25-2015, 05:00 PM   #8
Road Trip!
Regular
 
Join Date: Jun 2014
Location: Saskatoon, Saskatchewan
Region: Canada
Posts: 1,502
Send a message via Skype™ to Gravydog316
Quote:
Originally Posted by EastTN15RubyRed View Post
yep...experiencing the app opening on my ipad, then after a couple of seconds shuts down.
yup; same here.
I'm using the iOS 9 beta, which I thought might be the problem, but it's the app itself.
Gravydog316 is offline   Reply With Quote
Old 11-25-2015, 05:18 PM   #9
Sad Panda
Staff
 
silverskoundrel's Avatar
 
Join Date: Aug 2012
Location: TX
Region: Texas
Posts: 5,630
Glad it's not just me
silverskoundrel is offline   Reply With Quote
Old 11-25-2015, 06:08 PM   #10
VIG
Registered Member
Regular
 
VIG's Avatar
 
Join Date: Jun 2013
Location: Wilmington
Region: Delaware
Posts: 1,238
Yep, same problems here. Tried reloading the app and restarting my phone.

Such a shame. There's so much great information here but the platform is complete crap.
VIG is offline   Reply With Quote
Old 11-25-2015, 06:09 PM   #11
Kevin.Cook
Guest
 
Posts: n/a
Same problem. App just shuts down on iphone. Also tried reinstalling app and restarting phone.
  Reply With Quote
Old 11-26-2015, 06:46 AM   #12
Registered Member
Regular
 
EastTNMustang's Avatar
 
Join Date: Nov 2013
Location: Knoxville
Region: Tennessee
Posts: 428
Mine is now working again on iPad.
EastTNMustang is offline   Reply With Quote
Old 11-26-2015, 08:01 AM   #13
Registered Member
Regular
 
dave73's Avatar
 
Join Date: Nov 2014
Location: Mechanicsville
Region: Maryland
Posts: 1,058
It's just ISIS it'll be fine....


Sent from my iPhone using Mustang Evolution
dave73 is offline   Reply With Quote
Old 11-26-2015, 08:47 AM   #14
Lorraine's driver

Regular
 
ab_mach1's Avatar
 
Join Date: Feb 2012
Location: Indianapolis
Region: Indiana
Posts: 7,860
I'm using through the Tapatalk app and it's been working okay. JIC the admins were wondering. 🏼


IG: @rcodemach1
__________________
Instagram: @ab_mach1
ab_mach1 is offline   Reply With Quote
Old 11-26-2015, 12:38 PM   #15
Sad Panda
Staff
 
silverskoundrel's Avatar
 
Join Date: Aug 2012
Location: TX
Region: Texas
Posts: 5,630
I hate tapatalk haha


Sent from my iPhone using Mustang Evolution
__________________
@silverskoundrel
05 TL Mustang Base (the silverskoundrel) - sold
05 TL Mustang GT - sold
98 UA Mustang GT - sold
10 CI Mustang GT - slow
silverskoundrel is offline   Reply With Quote
Old 11-26-2015, 12:44 PM   #16
Lorraine's driver

Regular
 
ab_mach1's Avatar
 
Join Date: Feb 2012
Location: Indianapolis
Region: Indiana
Posts: 7,860
Quote:
Originally Posted by silverskoundrel View Post
I hate tapatalk haha


Sent from my iPhone using Mustang Evolution

Yeah I miss Forum Runner. They started really sucking at support. I think that's why many forums changed.


IG: @rcodemach1
__________________
Instagram: @ab_mach1
ab_mach1 is offline   Reply With Quote
Old 11-26-2015, 01:41 PM   #17
Sad Panda
Staff
 
silverskoundrel's Avatar
 
Join Date: Aug 2012
Location: TX
Region: Texas
Posts: 5,630
Quote:
Originally Posted by Azure View Post
Yeah I miss Forum Runner. They started really sucking at support. I think that's why many forums changed.


IG: @rcodemach1

Is that the one like TMS uses


Sent from my iPhone using Mustang Evolution
__________________
@silverskoundrel
05 TL Mustang Base (the silverskoundrel) - sold
05 TL Mustang GT - sold
98 UA Mustang GT - sold
10 CI Mustang GT - slow
silverskoundrel is offline   Reply With Quote
Old 11-26-2015, 01:56 PM   #18
Lorraine's driver

Regular
 
ab_mach1's Avatar
 
Join Date: Feb 2012
Location: Indianapolis
Region: Indiana
Posts: 7,860
Quote:
Originally Posted by silverskoundrel View Post
Is that the one like TMS uses


Sent from my iPhone using Mustang Evolution

Yup, well used to use. I think another company does it, but it looks like Forum Runner. It's stupid cause Forum Runner is still on the App Store. Sucker hasn't been updated since 2013.


IG: @rcodemach1
__________________
Instagram: @ab_mach1
ab_mach1 is offline   Reply With Quote
Old 11-26-2015, 04:40 PM   #19
Sad Panda
Staff
 
silverskoundrel's Avatar
 
Join Date: Aug 2012
Location: TX
Region: Texas
Posts: 5,630
Quote:
Originally Posted by Azure View Post
Yup, well used to use. I think another company does it, but it looks like Forum Runner. It's stupid cause Forum Runner is still on the App Store. Sucker hasn't been updated since 2013.


IG: @rcodemach1

Holy geez


Sent from my iPhone using Mustang Evolution
__________________
@silverskoundrel
05 TL Mustang Base (the silverskoundrel) - sold
05 TL Mustang GT - sold
98 UA Mustang GT - sold
10 CI Mustang GT - slow
silverskoundrel is offline   Reply With Quote
Old 12-07-2015, 07:51 AM   #20
Abominable Mustang

Regular
Staff
 
WhoDat's Avatar
 
Join Date: Aug 2012
Location: Anchorage
Region: Alaska
Posts: 1,925
Anyone else having an issue with the app? I try to open it and all I get is "connecting to servers". Already tried everything listed above. I'm on an HTC Desire 610. Android version 4.4.2
WhoDat is offline   Reply With Quote
Old 12-07-2015, 07:57 AM   #21
Staff
Regular
Staff
 
scottydsntknow's Avatar
 
Join Date: Apr 2013
Location: JB MDL
Region: New Jersey
Posts: 16,587
The Android app for me is a little buggy but nothing crazy. There is always tapatalk or just use a mobile browser.
__________________
2000 Mustang GT Steeda #0048

Just because I give you advice, doesn't mean I know more than you. Its just means I've done more stupid ****.
scottydsntknow is offline   Reply With Quote
Old 12-07-2015, 08:31 AM   #22
Sad Panda
Staff
 
silverskoundrel's Avatar
 
Join Date: Aug 2012
Location: TX
Region: Texas
Posts: 5,630
Last time I just had to give it a day or so and used the mobile site


Sent from my Jitterbug using Mustang Evolution
__________________
@silverskoundrel
05 TL Mustang Base (the silverskoundrel) - sold
05 TL Mustang GT - sold
98 UA Mustang GT - sold
10 CI Mustang GT - slow
silverskoundrel is offline   Reply With Quote
Old 12-07-2015, 08:40 AM   #23
Lorraine's driver

Regular
 
ab_mach1's Avatar
 
Join Date: Feb 2012
Location: Indianapolis
Region: Indiana
Posts: 7,860
Quote:
Originally Posted by scottydsntknow View Post
The Android app for me is a little buggy but nothing crazy. There is always tapatalk or just use a mobile browser.

Only bad thing about the mobile browser is you can't post up pics. I downloaded Tapatalk and have been using that forever. They update it pretty often. Maybe ME's app needs a refresh as it's Tapatalk based.


IG: @rcodemach1
__________________
Instagram: @ab_mach1
ab_mach1 is offline   Reply With Quote
Old 12-07-2015, 08:48 AM   #24
Sad Panda
Staff
 
silverskoundrel's Avatar
 
Join Date: Aug 2012
Location: TX
Region: Texas
Posts: 5,630
Quote:
Originally Posted by Azure View Post
Only bad thing about the mobile browser is you can't post up pics. I downloaded Tapatalk and have been using that forever. They update it pretty often. Maybe ME's app needs a refresh as it's Tapatalk based.


IG: @rcodemach1

I download tapatalk about twice a month and I always try to use it and always delete it cuz I don't like it lol


Instagram @grabbergoonigan
__________________
@silverskoundrel
05 TL Mustang Base (the silverskoundrel) - sold
05 TL Mustang GT - sold
98 UA Mustang GT - sold
10 CI Mustang GT - slow
silverskoundrel is offline   Reply With Quote
Old 12-07-2015, 08:54 AM   #25
Lorraine's driver

Regular
 
ab_mach1's Avatar
 
Join Date: Feb 2012
Location: Indianapolis
Region: Indiana
Posts: 7,860
Quote:
Originally Posted by silverskoundrel View Post
I download tapatalk about twice a month and I always try to use it and always delete it cuz I don't like it lol


Instagram @grabbergoonigan

It is basically the same as the ME app tho.? Lol I hate how you have create an account with them and login. It's the only way I could ever get notifications to work.


IG: @rcodemach1
__________________
Instagram: @ab_mach1
ab_mach1 is offline   Reply With Quote
Old 12-07-2015, 08:57 AM   #26
Sad Panda
Staff
 
silverskoundrel's Avatar
 
Join Date: Aug 2012
Location: TX
Region: Texas
Posts: 5,630
Quote:
Originally Posted by Azure View Post
It is basically the same as the ME app tho.? Lol I hate how you have create an account with them and login. It's the only way I could ever get notifications to work.


IG: @rcodemach1

It's got all the windows at the top tho that you gotta choose between lol idk I get into a way I do stuff and when I have to change I don't like it usually


Instagram @grabbergoonigan
__________________
@silverskoundrel
05 TL Mustang Base (the silverskoundrel) - sold
05 TL Mustang GT - sold
98 UA Mustang GT - sold
10 CI Mustang GT - slow
silverskoundrel is offline   Reply With Quote
Old 12-07-2015, 10:15 AM   #27
Staff
Regular
Staff
 
scottydsntknow's Avatar
 
Join Date: Apr 2013
Location: JB MDL
Region: New Jersey
Posts: 16,587
Quote:
Originally Posted by Azure View Post
Only bad thing about the mobile browser is you can't post up pics. I downloaded Tapatalk and have been using that forever. They update it pretty often. Maybe ME's app needs a refresh as it's Tapatalk based.


IG: @rcodemach1
I attach pics all the time from my gallery. Are you on the Android or iphone app? Android has no issue doing this.
__________________
2000 Mustang GT Steeda #0048

Just because I give you advice, doesn't mean I know more than you. Its just means I've done more stupid ****.
scottydsntknow is offline   Reply With Quote
Old 12-07-2015, 10:25 AM   #28
Lorraine's driver

Regular
 
ab_mach1's Avatar
 
Join Date: Feb 2012
Location: Indianapolis
Region: Indiana
Posts: 7,860
Quote:
Originally Posted by scottydsntknow View Post
I attach pics all the time from my gallery. Are you on the Android or iphone app? Android has no issue doing this.

You can link from photo site, but I don't like that biz. I don't car for my pics to be stored in the cloud lol. Really tho, the main reason is because at work, those pic hosting sites are blocked.


IG: @rcodemach1
__________________
Instagram: @ab_mach1
ab_mach1 is offline   Reply With Quote
Old 12-07-2015, 10:29 AM   #29
Sad Panda
Staff
 
silverskoundrel's Avatar
 
Join Date: Aug 2012
Location: TX
Region: Texas
Posts: 5,630
I miss my desk job with the computer in front of me. So much more active when I was there lol


Instagram @grabbergoonigan
__________________
@silverskoundrel
05 TL Mustang Base (the silverskoundrel) - sold
05 TL Mustang GT - sold
98 UA Mustang GT - sold
10 CI Mustang GT - slow
silverskoundrel is offline   Reply With Quote
Old 12-07-2015, 10:44 AM   #30
Registered Member
Regular
 
ali_bhai8's Avatar
 
Join Date: Dec 2015
Location: San Antonio
Region: Texas
Posts: 31
Ive been having some issues too it keeps saying server not found


Sent from my iPhone using Mustang Evolution
ali_bhai8 is offline   Reply With Quote
Old 12-07-2015, 10:46 AM   #31
Staff
Regular
Staff
 
scottydsntknow's Avatar
 
Join Date: Apr 2013
Location: JB MDL
Region: New Jersey
Posts: 16,587
Quote:
Originally Posted by Azure View Post
You can link from photo site, but I don't like that biz. I don't car for my pics to be stored in the cloud lol. Really tho, the main reason is because at work, those pic hosting sites are blocked.


IG: @rcodemach1
I mean I can link from the photobucket app or I can upload directly to ME from the gallery on my phone. Dunno.
__________________
2000 Mustang GT Steeda #0048

Just because I give you advice, doesn't mean I know more than you. Its just means I've done more stupid ****.
scottydsntknow is offline   Reply With Quote
Old 12-07-2015, 11:00 AM   #32
Lorraine's driver

Regular
 
ab_mach1's Avatar
 
Join Date: Feb 2012
Location: Indianapolis
Region: Indiana
Posts: 7,860
Quote:
Originally Posted by scottydsntknow View Post
I mean I can link from the photobucket app or I can upload directly to ME from the gallery on my phone. Dunno.
I guess you can when you have ME set to "Full Site" in you browser. But not when it's in mobile browser mode. If you post one when the site is in "Full Site" mode, you have to meet the criteria (2mb size limit etc). That's a PITA. That's why the app is cool because it resizes for you.
__________________
Instagram: @ab_mach1
ab_mach1 is offline   Reply With Quote
Old 12-07-2015, 09:51 PM   #33
Abominable Mustang

Regular
Staff
 
WhoDat's Avatar
 
Join Date: Aug 2012
Location: Anchorage
Region: Alaska
Posts: 1,925
Quote:
Originally Posted by silverskoundrel View Post
Last time I just had to give it a day or so and used the mobile site


Sent from my Jitterbug using Mustang Evolution
Apparently this is what I needed. It just started working again on its own.
__________________
2012 Kona Blue 3.7L V6:
Borla LT headers, O/R h-pipe, Borla S-types, 3.73 gears,
Steeda adjustable UCA w/ mount, BMR LCAs, Airaid CAI,
LCA Relocation brackets, AE driveshaft, GT 80mm TB,
Black 18x9/10 2010 GT500 Wheels w/ Nitto NT555s,
Eibach Sportline Springs/shocks & Koni STR.T Struts
WhoDat is offline   Reply With Quote
Old 12-07-2015, 11:42 PM   #34
Road Trip!
Regular
 
Join Date: Jun 2014
Location: Saskatoon, Saskatchewan
Region: Canada
Posts: 1,502
Send a message via Skype™ to Gravydog316
now mine starts to open in Blogs
Gravydog316 is offline   Reply With Quote
Old 12-08-2015, 06:52 AM   #35
Staff
Regular
Staff
 
scottydsntknow's Avatar
 
Join Date: Apr 2013
Location: JB MDL
Region: New Jersey
Posts: 16,587
Just a note to everyone here. If you are having issues with the app, first verify you are on the latest version and then LIST IF YOU ARE ANDROID OR IPHONE when you mention your issue. I have zero issues on the Android version right now except sometimes it locks up and just requires a quick restart but its not worth mentioning really.
__________________
2000 Mustang GT Steeda #0048

Just because I give you advice, doesn't mean I know more than you. Its just means I've done more stupid ****.
scottydsntknow is offline   Reply With Quote
Reply

Lower Navigation
Go Back   Mustang Evolution > Mustang Evolution | Community Forums > ME Site Help & Announcements

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
trouble with site??? Pony up General Mustang Discussion 9 02-07-2013 08:02 AM
App or Mobile Site JetLife 01GT AmericanMuscle 12 12-25-2012 01:35 PM
Mustang Evo site/app Lastoria24 ME Site Help & Announcements 4 05-16-2011 06:50 PM
Using 93 Octane gas is bad for my engine? Chonk Pre-2005 V6 Mustang 9 12-20-2003 05:18 AM

» Like Us On Facebook



09:44 PM


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0

MustangEvolution.com is in no way associated with or endorsed by Ford Motor Company.