No sound - Mustang Evolution

Go Back   Mustang Evolution > Ford Mustang | Wrenching, Care and General Topics > Mustang Audio & Video



Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Please support our sponsors and let them know you heard about them here!
Old 01-27-2005, 12:22 PM   #1
Registered Member
Regular
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 27
No sound

I recently purchased an 97 convertible and I am taking the stock radio out and puttin a nice head unit. Problem is when I get the unit all hooked up I get no sound out of the speakers. When I put the radio back in it works fine, so IM totally at a loss
97conv6 is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 01-27-2005, 01:45 PM   #2
Legacy Member
Legacy
 
lowflyn's Avatar
 
Join Date: Aug 2003
Region: Mississippi
Posts: 19,890
Send a message via AIM to lowflyn
You have a factory amp apparantly. I suppose you got a wiring harness since you are hooking the factory one back up. Look in the instructions for that wiring harness and find the one that says "remote on/off" or "amplifier on/off" or something along those lines. Hook that up to the blue wire on your headunit the "remote" wire. It should work just fine then.
__________________
"I'm not driving too fast...just flying too low"
Mine:
-03 SB Cobra vert- 2552 of 5082 Born 02/25/03
Our's:
90 7up vert - new project-07 DSG Focus -DD
335
lowflyn is offline   Reply With Quote
Old 01-27-2005, 03:11 PM   #3
Registered Member
Regular
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 27
That was exactly it, thanx a lot!!!
97conv6 is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 01-27-2005, 04:38 PM   #4
Legacy Member
Legacy
 
lowflyn's Avatar
 
Join Date: Aug 2003
Region: Mississippi
Posts: 19,890
Send a message via AIM to lowflyn
Not a problem man, that's what we're here for. Glad I was able to help.
__________________
"I'm not driving too fast...just flying too low"
Mine:
-03 SB Cobra vert- 2552 of 5082 Born 02/25/03
Our's:
90 7up vert - new project-07 DSG Focus -DD
335
lowflyn is offline   Reply With Quote
Old 01-27-2005, 07:34 PM   #5
I liek gramer
Legacy
 
WhiteStang99's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Region: Florida
Posts: 8,537
Send a message via AIM to WhiteStang99
I had that exact same problem, and I'm betting you did too Brad.
WhiteStang99 is offline   Reply With Quote
Old 01-27-2005, 11:20 PM   #6
Legacy Member
Legacy
 
lowflyn's Avatar
 
Join Date: Aug 2003
Region: Mississippi
Posts: 19,890
Send a message via AIM to lowflyn
Nope not in my car. I've just installed enough radios to guess problems without even knowing what's going on lol. That's a problem alot of ppl run into.
__________________
"I'm not driving too fast...just flying too low"
Mine:
-03 SB Cobra vert- 2552 of 5082 Born 02/25/03
Our's:
90 7up vert - new project-07 DSG Focus -DD
335
lowflyn is offline   Reply With Quote
Old 01-28-2005, 04:41 PM   #7
Moderator Emeritus
Legacy
Regular
 
SpectorV's Avatar
 
Join Date: May 2003
Region: Alabama
Posts: 26,049
Send a message via AIM to SpectorV
:chin:
__________________
2003 Cobra Vert (Redfire) #3938 of 5082 @ 05/27/2003
472rwhp/493rwtq -Modification List - Dyno Sheet
2012 Mustang 3.7L M6 (Kona Blue)
2011 Ford Edge Sport (Red Metallic)
SpectorV is offline   Reply With Quote
Old 01-28-2005, 10:15 PM   #8
Dom
Registered Member
Regular
 
Dom's Avatar
 
Join Date: Nov 2003
Region: Tennessee
Posts: 2,391
Send a message via AIM to Dom
Or he could have unplugged it and got the adapter.
__________________
- Matthew | matthew98@gmail.com
Dom is offline   Reply With Quote
Reply

Lower Navigation
Go Back   Mustang Evolution > Ford Mustang | Wrenching, Care and General Topics > Mustang Audio & Video

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
how does this sound? ryanxstang Pre-2005 V6 Mustang 0 08-09-2008 12:42 PM
More sound!! mustanggt4390 1996-2004 Mustang GT 14 11-20-2006 04:35 PM
how (if it could) make my auto sound to a manual sound MaKaVeLi 1996-2004 Mustang GT 18 10-18-2006 10:56 AM
i don't like this sound, but what is it? Sassa Massa 1979-1995 Mustang GT 10 07-31-2006 12:02 PM
how would this sound? a00v6stang Pre-2005 V6 Mustang 7 02-16-2006 10:08 PM

» Like Us On Facebook



12:33 AM


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0

MustangEvolution.com is in no way associated with or endorsed by Ford Motor Company.