Stereo wire? - Mustang Evolution

Go Back   Mustang Evolution > Ford Mustang | Wrenching, Care and General Topics > Mustang Audio & Video



Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Please support our sponsors and let them know you heard about them here!
Old 03-18-2005, 01:02 AM   #1
Registered Member
Regular
 
19ClearCobra96's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Region: Nebraska
Posts: 627
Send a message via AIM to 19ClearCobra96 Send a message via MSN to 19ClearCobra96
Stereo wire?

So I have the mach 460 syatem and i plan on taking it out and putting an aftermarket headunit and aftermarket speakers in with an amp and 2 12's. So I need to rewire everything and I need to know what the Orange w/white wire is supposed to go to, the manual says "To lighting switch terminal" and I don't know what that means, Dimmer switch by chance? But everything else I believe I can figure out.
__________________
19ClearCobra96 is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 03-18-2005, 01:09 AM   #2
Registered Member
Regular
 
timpryor's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Region: Texas
Posts: 676
just buy a wiring harness, it makes things sooooo much easier
__________________
"The LORD shall judge the people:judge me, O Lord, according to my righteousness, and according to mine integrity that is in me." PSALM 7:8

In Texas? check out www.lonestarstangs.com
timpryor is offline   Reply With Quote
Old 03-18-2005, 01:12 AM   #3
Registered Member
Regular
 
19ClearCobra96's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Region: Nebraska
Posts: 627
Send a message via AIM to 19ClearCobra96 Send a message via MSN to 19ClearCobra96
Quote:
Originally Posted by timpryor
just buy a wiring harness, it makes things sooooo much easier
I am Completly rewiring everything, meaning running all new wires through my car. so a harness wont work
__________________
19ClearCobra96 is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 03-18-2005, 10:00 AM   #4
Registered Member
Regular
 
Join Date: Apr 2004
Region: California
Posts: 4,272
Quote:
Originally Posted by 19ClearCobra96
I am Completly rewiring everything, meaning running all new wires through my car. so a harness wont work
why would you do that? a harness is the best way to go. i can get you the wiring specs for your car if you would like.
STEVE is offline   Reply With Quote
Old 03-18-2005, 10:44 AM   #5
Registered Member
Regular
 
19ClearCobra96's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Region: Nebraska
Posts: 627
Send a message via AIM to 19ClearCobra96 Send a message via MSN to 19ClearCobra96
definatley but i want to do all 4 new speakers so willa harness work?
__________________
19ClearCobra96 is offline   Reply With Quote
Old 03-18-2005, 11:13 AM   #6
Legacy Member
Legacy
 
Kiljosh's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Region: Pennsylvania
Posts: 1,282
Send a message via AIM to Kiljosh
Harness will work, just swap the speakers???

Maybe I misunderstood though.

Dont buy harnesses at BestBuy. Those fckers ruined my first set of speakers. Terminals were shoddy and were real loose and the thing kep popping in and out, finally my speakers blew.
__________________
Kiljosh is offline   Reply With Quote
Old 03-18-2005, 12:00 PM   #7
Legacy Member
Legacy
 
lowflyn's Avatar
 
Join Date: Aug 2003
Region: Mississippi
Posts: 19,890
Send a message via AIM to lowflyn
WTF there's no quick reply...
Anyways, I run my aftermarket units off a harness, but have seperate 12 gauge wiring run to all my speakers that I hook up seperately, not that big of a deal really. And thankfully my new cd player has Front and Rear Pre-amp outs, so that solves a problem I've been working on for a while, now to buy another amp.
__________________
"I'm not driving too fast...just flying too low"
Mine:
-03 SB Cobra vert- 2552 of 5082 Born 02/25/03
Our's:
90 7up vert - new project-07 DSG Focus -DD
335
lowflyn is offline   Reply With Quote
Old 03-18-2005, 12:04 PM   #8
Registered Member
Regular
 
19ClearCobra96's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Region: Nebraska
Posts: 627
Send a message via AIM to 19ClearCobra96 Send a message via MSN to 19ClearCobra96
where did you get the harness and how much? and you mean you bypass all the stock amps by wiring the speakers with the 12 gauge wire? O yeah and would it be possible to still use the stock cd player as a second cd player?
__________________
19ClearCobra96 is offline   Reply With Quote
Old 03-18-2005, 12:19 PM   #9
Legacy Member
Legacy
 
lowflyn's Avatar
 
Join Date: Aug 2003
Region: Mississippi
Posts: 19,890
Send a message via AIM to lowflyn
Quote:
Originally Posted by 19ClearCobra96
where did you get the harness and how much? and you mean you bypass all the stock amps by wiring the speakers with the 12 gauge wire? O yeah and would it be possible to still use the stock cd player as a second cd player?
Why would you want to use the stock cd player as a secondary? Just buy a good aftermarket headunit and go with that, get a zim panel to go over the spot it leaves in the bottom. I get my wiring harnesses from a local stereo shop around here ( I do alot of stereo installs and work). Just go to a stereo shop, or even wal mart, they might have one that will work. But the stereo shop will have one that will work guaranteed. This way you don't have to cut any of your factory wires. And actually you could run all your stock amps with an aftermarket cd player if you know how to do it too.
__________________
"I'm not driving too fast...just flying too low"
Mine:
-03 SB Cobra vert- 2552 of 5082 Born 02/25/03
Our's:
90 7up vert - new project-07 DSG Focus -DD
335
lowflyn is offline   Reply With Quote
Old 03-18-2005, 12:25 PM   #10
Registered Member
Regular
 
19ClearCobra96's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Region: Nebraska
Posts: 627
Send a message via AIM to 19ClearCobra96 Send a message via MSN to 19ClearCobra96
which adapter would be the one to get? I was thinkin the second one. because i dont want to use the stock amps. and i was thinkin of the stock cd player just for ****s and giggles and so i dont have to change cds so often, just somethin i was thinkin not sure if im gonna try, but i have a premier DEH-P560MP headunit to put in.
__________________
19ClearCobra96 is offline   Reply With Quote
Old 03-18-2005, 01:29 PM   #11
Legacy Member
Legacy
 
lowflyn's Avatar
 
Join Date: Aug 2003
Region: Mississippi
Posts: 19,890
Send a message via AIM to lowflyn
Quote:
Originally Posted by 19ClearCobra96
which adapter would be the one to get? I was thinkin the second one. because i dont want to use the stock amps. and i was thinkin of the stock cd player just for ****s and giggles and so i dont have to change cds so often, just somethin i was thinkin not sure if im gonna try, but i have a premier DEH-P560MP headunit to put in.
For hooking up the factory cd player to your Premier unit, you'll need an auxiliary input device, which is around 50 bucks last time I checked, for that kind of money, you can just buy a 12 disc changer, put that in your trunk, and be very happy.
__________________
"I'm not driving too fast...just flying too low"
Mine:
-03 SB Cobra vert- 2552 of 5082 Born 02/25/03
Our's:
90 7up vert - new project-07 DSG Focus -DD
335
lowflyn is offline   Reply With Quote
Old 03-18-2005, 01:30 PM   #12
Legacy Member
Legacy
 
lowflyn's Avatar
 
Join Date: Aug 2003
Region: Mississippi
Posts: 19,890
Send a message via AIM to lowflyn
Quote:
Originally Posted by 19ClearCobra96
which adapter would be the one to get? I was thinkin the second one. because i dont want to use the stock amps. and i was thinkin of the stock cd player just for ****s and giggles and so i dont have to change cds so often, just somethin i was thinkin not sure if im gonna try, but i have a premier DEH-P560MP headunit to put in.
And as far as those adaptors go, I'm not sure what your car has, the one on the left fits my car...so I would guess the other one fits your car. The one on the left is for a newer 460 system cd player.
__________________
"I'm not driving too fast...just flying too low"
Mine:
-03 SB Cobra vert- 2552 of 5082 Born 02/25/03
Our's:
90 7up vert - new project-07 DSG Focus -DD
335
lowflyn is offline   Reply With Quote
Old 03-18-2005, 09:37 PM   #13
Registered Member
Regular
 
19ClearCobra96's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Region: Nebraska
Posts: 627
Send a message via AIM to 19ClearCobra96 Send a message via MSN to 19ClearCobra96
well they both came up in my search on crutchfield that is why I am confused. But I was thinkin that if i get the one on the right I could use the adapter for the power and such but then just run new speaker wires. DO you think that would work? O yeah and Im not gonna do the stock cd player, I'll just get either a plate or one of those cubby hole things.
__________________
19ClearCobra96 is offline   Reply With Quote
Old 03-21-2005, 04:18 PM   #14
Registered Member
Regular
 
19ClearCobra96's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Region: Nebraska
Posts: 627
Send a message via AIM to 19ClearCobra96 Send a message via MSN to 19ClearCobra96
got my stereo and speakers all installed but my subs wont work, I think my amp is shot, because when i had it hooked up to the mach system they would work sometimes adn when they would stop they would make a loud popping noise. Sorry about the ****ty pics
__________________
19ClearCobra96 is offline   Reply With Quote
Reply

Lower Navigation
Go Back   Mustang Evolution > Ford Mustang | Wrenching, Care and General Topics > Mustang Audio & Video

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
My 3-D Wire Project Seph Pictures and Videos 3 09-22-2007 08:42 PM
Drive By Wire Rollinthundr General Car Discussion 9 09-05-2006 03:49 PM
wire loom... mustangmare Mustang Audio & Video 20 11-21-2004 02:34 PM
Stereo ground wire location Crispy Mustang Audio & Video 4 10-20-2004 12:02 AM
WHere to wire A/F ratio sensor wire?!? TheSarge Pre-2005 V6 Mustang 0 09-04-2003 03:00 AM

» Like Us On Facebook



03:41 PM


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0

MustangEvolution.com is in no way associated with or endorsed by Ford Motor Company.