Mach 460 Goin screwey.... - Mustang Evolution

Go Back   Mustang Evolution > Ford Mustang | Wrenching, Care and General Topics > Mustang Audio & Video



Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Please support our sponsors and let them know you heard about them here!
Old 08-13-2009, 08:49 PM   #1
Registered Member
Regular
 
redbird2289's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 41
Mach 460 Goin screwey....

Alright just bought a 98 gt from a local dealer (wont do it again) and noticed that only the tweeters in the doors and the rear work and nothing else. the car is wired for an additional amp so i dunno if he had un plugged the mach amps or what but it all looks plugged up and all... is there a way i can check and see if the amps are bad or a specific place i could look to see if power has been cut to the amps... point me in a direction...
redbird2289 is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 08-14-2009, 03:18 AM   #2
Registered Member
Regular
 
OsirisGuy's Avatar
 
Join Date: Jun 2007
Location: New York
Region: New York
Posts: 1,262
Send a message via AIM to OsirisGuy
Re: Mach 460 Goin screwey....

Since troubleshooting could take awhile and it could be numerous things and ruling out, or figuring out exactly what the problem is could be painful post by post and I could type novels about the Mach 460 Sound System I'm just going to throw you some recent posts about the subject. It sounds as if you are having a common problem.

Try these out and see if it helps, see if it fixes the problems and let us know your results! IF you have more questions though feel free to ask!
http://www.mustangevolution.com/forum/t140118/
http://www.mustangevolution.com/forum/t139414/
http://www.mustangevolution.com/forum/t134592/
http://www.mustangevolution.com/forum/t131638/
__________________
Quote:
Originally Posted by MetallicMist View Post
OsirisGuy is correct
Quote:
Originally Posted by stangaroo View Post
OsirisGuy is right
2002 Mustang GT

BBK CAI - Flowmaster Catbacks - Pro 5.0 Shifter
OsirisGuy is offline   Reply With Quote
Old 08-14-2009, 07:40 AM   #3
Registered Member
Regular
 
redbird2289's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 41
Re: Mach 460 Goin screwey....

alright will do. I have a local car audio shop that i may stop by and see what they say because i took the radio out and it has a hi/low separator or something like that. but i know NOTHING about car radios unfortunately but ill let yall know what the problem was
redbird2289 is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 08-14-2009, 08:49 AM   #4
Moderator Emeritus
Legacy
Regular
 
SpectorV's Avatar
 
Join Date: May 2003
Region: Alabama
Posts: 26,049
Send a message via AIM to SpectorV
Re: Mach 460 Goin screwey....

the mach system is an all or nothing it seems. You can wire up subs through it but some times they do it wrong and mess up the amps and such.
__________________
2003 Cobra Vert (Redfire) #3938 of 5082 @ 05/27/2003
472rwhp/493rwtq -Modification List - Dyno Sheet
2012 Mustang 3.7L M6 (Kona Blue)
2011 Ford Edge Sport (Red Metallic)
SpectorV is offline   Reply With Quote
Old 08-14-2009, 10:39 AM   #5
Registered User
Newbie
 
1998gt's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 18
Re: Mach 460 Goin screwey....

i have the same car as you and i was having trouble with that as well my buddy took the wires and rerouted them to a different amp from his car and it worked perfectly soo like spectorv said its an all or nothing.
1998gt is offline   Reply With Quote
Old 08-14-2009, 12:57 PM   #6
Registered Member
Regular
 
redbird2289's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 41
Re: Mach 460 Goin screwey....

so your amps were bad? a fella at the audio shop told me my power wires to my stock amps may be cut or somin... so i gotta trace those down
redbird2289 is offline   Reply With Quote
Old 08-14-2009, 02:27 PM   #7
Registered Member
Regular
 
redbird2289's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 41
Re: Mach 460 Goin screwey....

alright i just took the radio out to see if i was even getting power from it... the power plug between the two rear amps has two black and green and two black and white. the black and green wire coming out the back of my head unit has no power... im tryin to find the wiring diagrams to see what exactly that wire is to make sure its the right one... but agian i know almost zilch about radios and wiring but ima leaning towards thinking i have a bad head unit...
redbird2289 is offline   Reply With Quote
Old 08-14-2009, 07:49 PM   #8
Registered Member
Regular
 
OsirisGuy's Avatar
 
Join Date: Jun 2007
Location: New York
Region: New York
Posts: 1,262
Send a message via AIM to OsirisGuy
Re: Mach 460 Goin screwey....

The HiLo Converter would have been for an aftermarket subs, if it is still connected you can test for an audio signal right there and that will tell you if there is an audio signal. If there is sound going in, but none out then your amp is bad.

You should also check all your fuses, even some that totally seem unrelated may be the cause. If the fuses are good then check the power at the amp. Using a test light or a multimeter test the power pins so as to make sure there is both a 12vDC signal at the amp as well as a good ground.

If you still get some audio then chances are your headunit is not bad.

Also the black/green should be a ground. Not to sure if the white/black is power though.
__________________
Quote:
Originally Posted by MetallicMist View Post
OsirisGuy is correct
Quote:
Originally Posted by stangaroo View Post
OsirisGuy is right
2002 Mustang GT

BBK CAI - Flowmaster Catbacks - Pro 5.0 Shifter
OsirisGuy is offline   Reply With Quote
Old 08-14-2009, 11:43 PM   #9
Registered User
Newbie
 
1998gt's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 18
Re: Mach 460 Goin screwey....

yea my amps were bad and these kinda things are a process of elimination thats how i look at it
1998gt is offline   Reply With Quote
Reply

Lower Navigation
Go Back   Mustang Evolution > Ford Mustang | Wrenching, Care and General Topics > Mustang Audio & Video

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
mach 460 charkelly9 Mustang Parts for Sale and Wanted 5 06-16-2005 12:55 AM
mach 460 whitev6stang03 Mustang Parts for Sale and Wanted 4 02-04-2005 03:24 PM
Mach 460 megax29 Mustang Audio & Video 6 09-08-2004 03:25 PM
mach 460 Warfire80 Mustang Audio & Video 15 03-03-2004 10:34 AM
Mach 460 starboarder2004 Mustang Audio & Video 19 01-20-2004 10:23 PM

» Like Us On Facebook



04:26 AM


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0

MustangEvolution.com is in no way associated with or endorsed by Ford Motor Company.