2 amps? - Mustang Evolution

Go Back   Mustang Evolution > Ford Mustang | Wrenching, Care and General Topics > Mustang Audio & Video



Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Please support our sponsors and let them know you heard about them here!
Old 10-01-2006, 12:49 PM   #1
Registered Member
Regular
 
Kryptonite's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Region: Oklahoma
Posts: 29
2 amps?

how would you connect 2 amps to hit 2 subs? right now i have 1 kenwood 1,000 watt hittin 1 kenwood 12' sub. i just bought my other amp the other day(the exact same amp) and i already have my 2nd sub in my car.
Kryptonite is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 10-01-2006, 12:53 PM   #2
Legacy Member
Legacy
 
lowflyn's Avatar
 
Join Date: Aug 2003
Region: Mississippi
Posts: 19,890
Send a message via AIM to lowflyn
Re: 2 amps?

You will need to get a splitter for the rca cables, and a fuse block so you can run dual amps. I would also recommend running at least 2 gauge wire to the block and at least 4 gauge to the amps. If it was me, I'd run 0/1 gauge to the block and at least 4 gauge to the amps. Then you will need to find a second good grounding spot and split your remote cable.
__________________
"I'm not driving too fast...just flying too low"
Mine:
-03 SB Cobra vert- 2552 of 5082 Born 02/25/03
Our's:
90 7up vert - new project-07 DSG Focus -DD
335
lowflyn is offline   Reply With Quote
Old 10-01-2006, 12:59 PM   #3
Registered User
Regular
 
Brent's Avatar
 
Join Date: May 2003
Region: Tennessee
Posts: 11,873
Re: 2 amps?

0/1 isn't necessary

I run 2 gauage to the distribution block and 8 gauge to the amps without a problem.

You may want to run 2 into 4 instead of 8 but even then I don't think it would be required.

Also check to see if the amp doesnt have an output on it. Then you wont need to buy a splitter just run an RCA cable from one amps output to the other amps input.
__________________

Reddit
Brent is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 10-01-2006, 10:20 PM   #4
Legacy Member
Legacy
 
Thomas91169's Avatar
 
Join Date: Sep 2003
Region: California
Posts: 2,280
Send a message via AIM to Thomas91169
Re: 2 amps?

Quote:
Originally Posted by Brent View Post

Also check to see if the amp doesnt have an output on it. Then you wont need to buy a splitter just run an RCA cable from one amps output to the other amps input.
+1. hell my audiobahn has a output in the style of a phone jack to go to another amp and aside from power/ground is all that is needed.

id run 2ga to the block and 4ga to the amps. use seperate ground point for each amp, you cannot use the same ground point for both amps, or you will get bad things happening.
__________________
-Thomas-

1998 Eclipse GST Spyder - 14b turbo | 3" Catback | Evo8 BoV | 170fwhp if that

2003 Redfire Cobra - 448whp/435wtq - Sold
Thomas91169 is offline   Reply With Quote
Old 10-01-2006, 10:52 PM   #5
Registered User
Regular
 
Brent's Avatar
 
Join Date: May 2003
Region: Tennessee
Posts: 11,873
Re: 2 amps?

I run the same ground for both of my amps. No problem whatsoever

The two 8 guage ground wires go into a distribution block and then its 2 guage wire to the ground spot
__________________

Reddit
Brent is offline   Reply With Quote
Old 10-14-2006, 09:22 PM   #6
Registered Member
Regular
 
Kryptonite's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Region: Oklahoma
Posts: 29
Re: 2 amps?

okay i figured it out........i just ran my 4 gage wire to the disturbed block then the 4 gage to each amp.....ran their own grounds and ran the A/C cables form on amp to the other, and ran another A/C cable from the headunit to the amp. It sounds nice but i blew the stock tweeter on the driver side LOL..... does anyone know where to buy one cheap its the 460 sound system! thanks for advice!
Kryptonite is offline   Reply With Quote
Reply

Lower Navigation
Go Back   Mustang Evolution > Ford Mustang | Wrenching, Care and General Topics > Mustang Audio & Video

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Wiring for 2 amps blue-saleen Mustang Audio & Video 9 03-26-2010 12:27 PM
How to Connect two amps together? HELP! stangfreak12243 Mustang Audio & Video 2 11-26-2006 02:22 PM
amps mohrnormal Mustang Audio & Video 3 01-04-2005 09:22 PM
amps Warfire80 Mustang Audio & Video 6 03-28-2004 10:28 PM
Speaker level amps chrisinbeav Mustang Audio & Video 2 08-02-2003 01:00 AM

» Like Us On Facebook



06:47 AM


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0

MustangEvolution.com is in no way associated with or endorsed by Ford Motor Company.