factory amp + system: - Mustang Evolution

Go Back   Mustang Evolution > Ford Mustang | Wrenching, Care and General Topics > Mustang Audio & Video



Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Please support our sponsors and let them know you heard about them here!
Old 10-23-2003, 10:07 PM   #1
Legacy Member
Legacy
 
Join Date: May 2003
Posts: 1,895
Send a message via AIM to Rellik Send a message via Yahoo to Rellik
factory amp + system:

I forgot i have fords factory amp in my 95 under the stock head unit.

If i plug in a new deck, and wire in amplifiers and woofers will everything be ok?
Rellik is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 10-23-2003, 10:42 PM   #2
Legacy Member
Legacy
 
Black95GT's Avatar
 
Join Date: Jul 2003
Region: New Jersey
Posts: 897
Send a message via AIM to Black95GT
I didnt have a facotry amp in my 95...if there was I took everytrhing out lol
__________________
-Jason
2003 DSG Cobra -2.2L KB, 60lbs Injectors, Single Blade TB, SCT2400 MAF, Kook's LT's, Kook's High-Flow Catted X-Pipe, Magnaflow CB, JLT RAI, MGW Short-Throw, H&R Race Springs, MM CC Plates, MM Bumpsteer, BF IRS Brace, BF Idlers, and AFS 18 Chrome Reps w/ R888s
Black95GT is offline   Reply With Quote
Old 10-23-2003, 10:43 PM   #3
Legacy Member
Legacy
 
Join Date: May 2003
Posts: 1,895
Send a message via AIM to Rellik Send a message via Yahoo to Rellik
I got one, dont got mach 460 either.
Rellik is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 10-23-2003, 10:55 PM   #4
Legacy Member
Legacy
 
Black95GT's Avatar
 
Join Date: Jul 2003
Region: New Jersey
Posts: 897
Send a message via AIM to Black95GT
I didnt have the Mach i had the premium audio package, and there was no amp
__________________
-Jason
2003 DSG Cobra -2.2L KB, 60lbs Injectors, Single Blade TB, SCT2400 MAF, Kook's LT's, Kook's High-Flow Catted X-Pipe, Magnaflow CB, JLT RAI, MGW Short-Throw, H&R Race Springs, MM CC Plates, MM Bumpsteer, BF IRS Brace, BF Idlers, and AFS 18 Chrome Reps w/ R888s
Black95GT is offline   Reply With Quote
Old 10-23-2003, 10:59 PM   #5
Legacy Member
Legacy
 
Join Date: May 2003
Posts: 1,895
Send a message via AIM to Rellik Send a message via Yahoo to Rellik
how much power are these things rated for, i saw a page on them before, i believe it was 60w. But i cant find that page anymore.
I just dont want ti to burn out the headdeck or anything.

Its wired right into the head units harness........
Rellik is offline   Reply With Quote
Old 10-23-2003, 11:03 PM   #6
Legacy Member
Legacy
 
Black95GT's Avatar
 
Join Date: Jul 2003
Region: New Jersey
Posts: 897
Send a message via AIM to Black95GT
well you wont need it the new headunit will power speakers take it out, and hook in the HU, if the Wire Harness doesnt match like mine did, there is a 2nd set bolted to the fram behind the dash for radio too....I had to use the other set to do mine, but all my speakers are wired to my amp which was a *****
__________________
-Jason
2003 DSG Cobra -2.2L KB, 60lbs Injectors, Single Blade TB, SCT2400 MAF, Kook's LT's, Kook's High-Flow Catted X-Pipe, Magnaflow CB, JLT RAI, MGW Short-Throw, H&R Race Springs, MM CC Plates, MM Bumpsteer, BF IRS Brace, BF Idlers, and AFS 18 Chrome Reps w/ R888s
Black95GT is offline   Reply With Quote
Old 10-23-2003, 11:04 PM   #7
Registered User
Regular
 
Brent's Avatar
 
Join Date: May 2003
Region: Tennessee
Posts: 11,873
you have to by pass the amp

I will tell you how to do it tomorrow
__________________

Reddit
Brent is offline   Reply With Quote
Old 10-23-2003, 11:05 PM   #8
Legacy Member
Legacy
 
Join Date: May 2003
Posts: 1,895
Send a message via AIM to Rellik Send a message via Yahoo to Rellik
the head units harness is a combined harness WITH the amp.
Rellik is offline   Reply With Quote
Old 10-24-2003, 07:31 AM   #9
Legacy Member
Legacy
 
lowflyn's Avatar
 
Join Date: Aug 2003
Region: Mississippi
Posts: 19,890
Send a message via AIM to lowflyn
Are you wanting to just amp your subs? If that's all you're wanting to do, go to any competent car audio place and get a wiring harness specific for you setup. Then get some tap in clamps you just clamp to your speaker wires that will give you outs for your sub. You won't even be messing with the factory amp at all. Once you've done this, connect the rca plugs to the end of the wires you clamped in and run directly to the amp. Something else you'll have to do is find the "remote" wire running to your head unit. This should be labeled on any aftermarket unit....actually, come to think of it, any aftermarket unit should have pre-amp outs on it already. Wasn't thinking when i started this and i'm too lazy to delete it. Ok, ignore me, I'm officially out of it now. So i just wrote a whole bunch of bs...
__________________
"I'm not driving too fast...just flying too low"
Mine:
-03 SB Cobra vert- 2552 of 5082 Born 02/25/03
Our's:
90 7up vert - new project-07 DSG Focus -DD
335
lowflyn is offline   Reply With Quote
Reply

Lower Navigation
Go Back   Mustang Evolution > Ford Mustang | Wrenching, Care and General Topics > Mustang Audio & Video

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Running power around the factory amp to the speakers Kiljosh Mustang Audio & Video 0 01-06-2007 10:17 PM
K&N Air Intake System Cajun JungleBoy Pre-2005 V6 Mustang 18 04-11-2006 09:32 AM
Remove factory amp. ASSEMbler Mustang Audio & Video 3 07-29-2003 05:48 PM
Used factory Ford 7.5 3.73s & T-loc --- Any Good? Stang01 Pre-2005 V6 Mustang 24 07-18-2003 05:40 PM

» Like Us On Facebook



05:13 AM


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0

MustangEvolution.com is in no way associated with or endorsed by Ford Motor Company.