Subs! - Mustang Evolution

Go Back   Mustang Evolution > Ford Mustang | Wrenching, Care and General Topics > Mustang Audio & Video



Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Please support our sponsors and let them know you heard about them here!
Old 03-20-2012, 12:07 PM   #1
Registered Member
Regular
 
Bighebs10's Avatar
 
Join Date: Dec 2011
Location: Richmond
Region: Virginia
Posts: 133
Subs!

My subs come in tomorrow guys. Hoping they fit in the trunk. 2 12s with a box and 1600watt amp
Bighebs10 is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 03-20-2012, 12:23 PM   #2
Registered Member
Regular
 
NickAP12589's Avatar
 
Join Date: Jan 2012
Region: Maryland
Posts: 107
What kind? And what shape box? I have 2 12's from awhile ago (audiobahn). And a 1600watt audiobahn amp but haven't put them in. I like my trunk space
But if I can find a box That won't fill up the whole trunk I may... Or maybe make my own custom box?
NickAP12589 is offline   Reply With Quote
Old 03-22-2012, 04:41 PM   #3
Registered Member
Regular
 
fordfan100's Avatar
 
Join Date: Feb 2011
Region: South Carolina
Posts: 607
Re: Subs!

im getting a custom box made for my car to fit where the shaker 1000 would go
fordfan100 is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 04-01-2012, 09:12 AM   #4
Registered Member
Regular
 
TheDeadliestOne's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Region: Florida
Posts: 64
This is the custom box I had made for my type r's
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	image-3119015867.jpg
Views:	188
Size:	250.7 KB
ID:	45641  
TheDeadliestOne is offline   Reply With Quote
Old 04-01-2012, 09:40 AM   #5
Registered Member
Regular
 
Gmullinix's Avatar
 
Join Date: Aug 2011
Region: Alabama
Posts: 117
Click image for larger version

Name:	image-1093313781.jpg
Views:	1862
Size:	555.1 KB
ID:	45643

Just put these subs in yesterday. The box is 32w X 16h X 17d. And it just barely fit. It took a little bit of work to wedge them in there.
Gmullinix is offline   Reply With Quote
Old 04-01-2012, 09:43 AM   #6
Registered Member
Regular
 
Josh.0's Avatar
 
Join Date: Jan 2012
Region: Texas
Posts: 50
Click image for larger version

Name:	image-4205048894.jpg
Views:	381
Size:	563.3 KB
ID:	45644

This is my setup I got this custom box off zenclosures but only cuz he puts gold bindings you can get it off hifisonic or something like that for cheaper
It's awesome it flushes with back of trunk so you have a lot of space still
Josh.0 is offline   Reply With Quote
Old 04-01-2012, 09:43 AM   #7
Registered Member
Regular
 
Josh.0's Avatar
 
Join Date: Jan 2012
Region: Texas
Posts: 50
And there 2 12s
Josh.0 is offline   Reply With Quote
Old 04-01-2012, 09:45 PM   #8
Registered Member
Regular
 
Bighebs10's Avatar
 
Join Date: Dec 2011
Location: Richmond
Region: Virginia
Posts: 133
So I got them in. I got 2 kenwood 12s and a 1600 watt autobahn amp. Hits hard as ****tt. I will post a better pic when I can. They look real
Small in this pic
But they take up my entire trunk lol

Click image for larger version

Name:	image-3336080221.jpg
Views:	455
Size:	437.8 KB
ID:	45715
Bighebs10 is offline   Reply With Quote
Old 04-02-2012, 09:37 AM   #9
Registered Member
Regular
 
Gmullinix's Avatar
 
Join Date: Aug 2011
Region: Alabama
Posts: 117
Any trouble getting them in?
Gmullinix is offline   Reply With Quote
Old 04-06-2012, 08:01 PM   #10
Registered Member
Regular
 
curtin1991's Avatar
 
Join Date: Apr 2012
Region: Alabama
Posts: 964
Send a message via ICQ to curtin1991
Did you use the stock head unit?
__________________
Corey
curtin1991 is offline   Reply With Quote
Old 04-06-2012, 09:18 PM   #11
Registered Member
Regular
 
Gmullinix's Avatar
 
Join Date: Aug 2011
Region: Alabama
Posts: 117
Yah I used the stock head unit. I had the shaker 500. I had to get a piece that tied into my front left and right speakers. The tie in had aux inputs on it so I could run those cords for the music.
Gmullinix is offline   Reply With Quote
Old 04-07-2012, 12:14 AM   #12
Registered Member
Regular
 
curtin1991's Avatar
 
Join Date: Apr 2012
Region: Alabama
Posts: 964
Send a message via ICQ to curtin1991
Awesome that's what i was wondering .do you know what the piece is called . Bc i have a system from my truck i sold and it needs to go in the car but i won't my stock head unit.
__________________
Corey
curtin1991 is offline   Reply With Quote
Old 04-07-2012, 01:22 PM   #13
Registered Member
Regular
 
Gmullinix's Avatar
 
Join Date: Aug 2011
Region: Alabama
Posts: 117
I think it is called an auxiliary input adapter.
Gmullinix is offline   Reply With Quote
Old 04-07-2012, 01:24 PM   #14
Registered Member
Regular
 
Las0mbra's Avatar
 
Join Date: Jan 2011
Region: Oklahoma
Posts: 2,104
Quote:
Originally Posted by Gmullinix
I think it is called an auxiliary input adapter.
Line out converter.
Las0mbra is offline   Reply With Quote
Old 04-07-2012, 03:49 PM   #15
Registered Member
Regular
 
Gmullinix's Avatar
 
Join Date: Aug 2011
Region: Alabama
Posts: 117
Yah that's it.
Gmullinix is offline   Reply With Quote
Old 04-07-2012, 04:33 PM   #16
Registered Member
Regular
 
curtin1991's Avatar
 
Join Date: Apr 2012
Region: Alabama
Posts: 964
Send a message via ICQ to curtin1991
Awesome iv put in a few systems but always had after market head units. So it.never been a problem but thanks guys.
__________________
Corey
curtin1991 is offline   Reply With Quote
Old 04-07-2012, 04:34 PM   #17
Registered Member
Regular
 
Gmullinix's Avatar
 
Join Date: Aug 2011
Region: Alabama
Posts: 117
Welcome.
Gmullinix is offline   Reply With Quote
Old 04-09-2012, 10:17 AM   #18
Registered Member
Regular
 
curtin1991's Avatar
 
Join Date: Apr 2012
Region: Alabama
Posts: 964
Send a message via ICQ to curtin1991
Re: Subs!

one more question before i get started where did you hook the remote wire into a hot wire on the back of the head unit or into the ignition
__________________
Corey
curtin1991 is offline   Reply With Quote
Old 04-09-2012, 10:27 AM   #19
Registered Member
Regular
 
Gmullinix's Avatar
 
Join Date: Aug 2011
Region: Alabama
Posts: 117
I found one on the back of the head unit. I used a constant hot from it and then I just put a toggle switch in the line so I can turn the subs off if I want to.
Gmullinix is offline   Reply With Quote
Old 04-09-2012, 11:56 AM   #20
Registered Member
Regular
 
curtin1991's Avatar
 
Join Date: Apr 2012
Region: Alabama
Posts: 964
Send a message via ICQ to curtin1991
Gotcha thanks once again.
__________________
Corey
curtin1991 is offline   Reply With Quote
Old 04-09-2012, 05:54 PM   #21
Registered Member
Regular
 
Gmullinix's Avatar
 
Join Date: Aug 2011
Region: Alabama
Posts: 117
Welcome.
Gmullinix is offline   Reply With Quote
Old 04-10-2012, 12:52 PM   #22
Registered Member
Regular
 
curtin1991's Avatar
 
Join Date: Apr 2012
Region: Alabama
Posts: 964
Send a message via ICQ to curtin1991
Re: Subs!

im looking on ebay at some line output converters and most are adjustible ex. 2-60watts, is that enough to run my 1000watt amp?
i think so bc its only rca cables not my power wire but iv never used one of the LOC's before .
can one of you guys help me out here . thanks
__________________
Corey
curtin1991 is offline   Reply With Quote
Old 04-10-2012, 01:13 PM   #23
Registered Member
Regular
 
Gmullinix's Avatar
 
Join Date: Aug 2011
Region: Alabama
Posts: 117
2-60 watts should be plenty
Gmullinix is offline   Reply With Quote
Old 04-10-2012, 02:14 PM   #24
Registered Member
Regular
 
curtin1991's Avatar
 
Join Date: Apr 2012
Region: Alabama
Posts: 964
Send a message via ICQ to curtin1991
Re: Subs!

alright , thanks
__________________
Corey
curtin1991 is offline   Reply With Quote
Old 04-13-2012, 02:18 PM   #25
Registered Member
Regular
 
curtin1991's Avatar
 
Join Date: Apr 2012
Region: Alabama
Posts: 964
Send a message via ICQ to curtin1991
My sub 12 with mephis amp 1000w

Click image for larger version

Name:	ForumRunner_20120413_140733.png
Views:	151
Size:	395.4 KB
ID:	47009
__________________
Corey
curtin1991 is offline   Reply With Quote
Old 04-13-2012, 03:11 PM   #26
Registered Member
Regular
 
Gmullinix's Avatar
 
Join Date: Aug 2011
Region: Alabama
Posts: 117
What brand sub did you go with?
Gmullinix is offline   Reply With Quote
Old 04-13-2012, 03:29 PM   #27
Registered Member
Regular
 
curtin1991's Avatar
 
Join Date: Apr 2012
Region: Alabama
Posts: 964
Send a message via ICQ to curtin1991
I used a quantom cozmic sub. It was out of my truck. I sold. Its 1500w 900w rms. Its off brand but sounds as good as the fozgate p3 i had. And alot cheaper lol
__________________
Corey
curtin1991 is offline   Reply With Quote
Old 04-13-2012, 03:31 PM   #28
Loc: Austin,TX
Regular
Supporter
 
Join Date: Nov 2009
Location: Austin
Region: Texas
Posts: 5,980
Re: Subs!

Moved....
DDTCM is offline   Reply With Quote
Old 04-13-2012, 03:50 PM   #29
Registered Member
Regular
 
curtin1991's Avatar
 
Join Date: Apr 2012
Region: Alabama
Posts: 964
Send a message via ICQ to curtin1991
Huh?
__________________
Corey
curtin1991 is offline   Reply With Quote
Reply

Lower Navigation
Go Back   Mustang Evolution > Ford Mustang | Wrenching, Care and General Topics > Mustang Audio & Video

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Any opinions on Pyle Subs? meano1 Mustang Audio & Video 9 03-31-2012 02:06 AM
Mach 1000 system. Head unit and subs an amps 1995boss Mustang Parts for Sale and Wanted 8 03-26-2012 08:23 PM
Putting in Subs V6Mustang40th Mustang Audio & Video 7 12-29-2011 11:28 AM
JL w3v3 subs Redmustang2007 2005-2010 V6 Mustang 4 09-29-2011 05:24 PM
Freaking door subs (Mach 460) jbanks Mustang Audio & Video 6 07-01-2011 07:57 PM

» Like Us On Facebook



11:40 AM


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0

MustangEvolution.com is in no way associated with or endorsed by Ford Motor Company.