Rewiring stock amps to new head unit? - Mustang Evolution

Go Back   Mustang Evolution > Ford Mustang | Wrenching, Care and General Topics > Mustang Audio & Video



Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Please support our sponsors and let them know you heard about them here!
Old 01-08-2008, 10:06 AM   #1
Registered Member
Regular
 
runvsofthisbull's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Region: Florida
Posts: 606
Rewiring stock amps to new head unit?

Ok so I am a bass person, but lack the speaker knowledge. I need my car to not have serious mechanical issues at this time, thus why I have not further modified with the exceptions of exhaust and intake. I have a 2002 V6 convertible with the mach system. I replaced the head unit and also had a custom box built for 1 12" sub and amp. The interior speakers however suffered and are now complete **** so I want to know if anyone has rewired their stock amps to a new head unit? Also I want to know what size speakers I have before I remove the door panals to replace? I think they are 5x7, but not sure, I went to crutchfield and they gave me like 2-3 different sizes so??? Any help would be great thanks?
runvsofthisbull is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 01-08-2008, 10:16 AM   #2
Legacy Member
Legacy
 
Herbstang's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Region: Florida
Posts: 2,932
Re: Rewiring stock amps to new head unit?

This may help www.ponyshopper.com/andrew/audioinstall.doc -
__________________

Mods-K&N CAI , True Dual Flowmaster 40, BBK Ceramic Shorties, 3.73 , 25% UDP, 3/8 Phenolic Intake Spacer ,Steeda Tri-ax, SCT Chip/Dyno Tune

Quote:
"Some people are like Slinkies; useless, but fun to push down the stairs."
Herbstang is offline   Reply With Quote
Old 01-08-2008, 11:17 AM   #3
Legacy Member
Legacy
 
lowflyn's Avatar
 
Join Date: Aug 2003
Region: Mississippi
Posts: 19,890
Send a message via AIM to lowflyn
Re: Rewiring stock amps to new head unit?

Just buy 4 5x7/6x8 (same size) speakers and replace the factory units and bypass the amps alltogether. Just run new wires, it'll come out much clearer.
__________________
"I'm not driving too fast...just flying too low"
Mine:
-03 SB Cobra vert- 2552 of 5082 Born 02/25/03
Our's:
90 7up vert - new project-07 DSG Focus -DD
335
lowflyn is offline   Reply With Quote
Reply

Lower Navigation
Go Back   Mustang Evolution > Ford Mustang | Wrenching, Care and General Topics > Mustang Audio & Video

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Rewiring stock amps to new head unit? runvsofthisbull Pre-2005 V6 Mustang 9 02-04-2008 05:41 PM
new head unit for the GT jimmy_beaner Pictures and Videos 6 11-16-2007 07:28 PM
stock head unit lights staying on?? Kelly Mustang Audio & Video 2 01-04-2006 10:24 PM
dvd head unit charkelly9 Mustang Audio & Video 7 06-14-2005 12:09 AM
How much wattage can a stock CD head unit handle? BlueThunder Mustang Audio & Video 7 11-04-2004 12:05 PM

» Like Us On Facebook



10:12 AM


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0

MustangEvolution.com is in no way associated with or endorsed by Ford Motor Company.