Idatalink/Maestro MUS1 Dash kit install. - Page 13 - Mustang Evolution

Go Back   Mustang Evolution > Ford Mustang | Wrenching, Care and General Topics > Mustang Audio & Video

Join Mustang Evolution Today


Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Please support our sponsors and let them know you heard about them here!
Old 02-23-2016, 10:41 AM   #421
Registered User
Newbie
 
Join Date: Feb 2015
Location: Aberdeen
Region: South Dakota
Posts: 17
Hey guys I have a different question regarding a Kenwood DNX892 with the MUS1 and idatalink connection, which is a fantastic unit. The problem I'm having is when I go into my mustang and want to use the gauges they don't work. The installer told me that because I have and aftermarket tune for the ECU the gauges will not work. I can't imagine this is true the gauges on my dash still work after reflashing my ECU. Have any of you had this problem? If so were you able to rectify it.


Sent from my iPad using Mustang Evolution
louie3.7 is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 02-23-2016, 10:57 AM   #422
Registered User
Newbie
 
Join Date: Feb 2016
Location: Lindenhurst
Region: Illinois
Posts: 3
It just reads the ODBII port. Is it plugged in or connected ?
mrbtd is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 02-23-2016, 11:14 AM   #423
Registered Member
Regular
 
scott_0's Avatar
 
Join Date: Jan 2014
Posts: 767
the tune has absolutely nothing to do it, it needs to be connected to the OBDII port to provide the gauges, the original MUS1 kit (like mine) you had to splice into two wires on the OBDII port, the new MUS1 kits have a connector that plugs into the OBDII port

Sent from my S6 using tapatalk
__________________
2016 DIB GT Premium A6, Borla S-type axle backs, Rovos Pretoria wheels 20x8.5/20x10, Nitto N555G2 tires 255/35/20 and 275/35/20, Koni yellows, BMR springs
scott_0 is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 02-23-2016, 05:52 PM   #424
Registered User
Newbie
 
Join Date: Feb 2015
Location: Aberdeen
Region: South Dakota
Posts: 17
Scott does your mustang have and aftermarket tune?


Sent from my iPad using Mustang Evolution
louie3.7 is offline   Reply With Quote
Old 02-24-2016, 06:45 AM   #425
Registered Member
Regular
 
scott_0's Avatar
 
Join Date: Jan 2014
Posts: 767
Quote:
Originally Posted by louie3.7 View Post
Scott does your mustang have and aftermarket tune?


Sent from my iPad using Mustang Evolution
yes, and the gauges worked fine for me, I no longer have the OBDII gauges as I moved away from the Kenwood and went with a Pioneer 8100nex, but when I did they worked 100%
__________________
2016 DIB GT Premium A6, Borla S-type axle backs, Rovos Pretoria wheels 20x8.5/20x10, Nitto N555G2 tires 255/35/20 and 275/35/20, Koni yellows, BMR springs
scott_0 is offline   Reply With Quote
Old 06-13-2016, 01:44 PM   #426
Registered User
Newbie
 
Join Date: Jun 2016
Location: Hastings
Region: Michigan
Posts: 1
Shaker 1000 help

Know this is an old thread but about the only good thread I seen anywhere....

2010 Mustang W/Sync & Shaker 1000 Idatalink/Maestro RR W/MUS1 Dash kit & Kenwood DDX773BH.

I tried to hook this all up and get it working this last weekend but couldn't get everything to work right...

I got the front door amps and subs working but nothing from the rear amp/subs. I hooked up the single white RCA labeled as SUB to the sub output the the kenwood DDX773BH and fronts work but nothing in back. I tried hooking up the other RCA's that where labeled AUX(I think)but still nothing to the rears.

Read at least one person on here that has a same year range Shaker 1000 and had it working with factory amps/setup trying to figure out what I am missing to get mine to work.

Till I get it figured out I have stayed with the stock radio....

Will eventually swap out the rear subs and amp but will not be immediately so just trying to figure out how to get this setup working correctly.

Any help would be greatly appreciated.
Carfanatic is offline   Reply With Quote
Old 07-21-2016, 08:24 AM   #427
Registered Member
Regular
 
Join Date: Oct 2014
Posts: 259
I am having what seems to be a nightmare with the install. I wired the for01 harness to the stereo harness. And hookeup everything up to the maestro rr and my stereo stays on.

Sent from my SM-N920T using Mustang Evolution mobile app
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	1469111039112.jpg
Views:	52
Size:	59.6 KB
ID:	203570  
jrdnsky59 is offline   Reply With Quote
Old 07-21-2016, 08:35 PM   #428
Registered Member
Regular
 
scott_0's Avatar
 
Join Date: Jan 2014
Posts: 767
have you calles ADS customer service? they are great to deal with. in the mean time, did you program the module after first powering on? try a master reset of Maestro through the headunit

Sent from my Galaxy S7 using Tapatalk
__________________
2016 DIB GT Premium A6, Borla S-type axle backs, Rovos Pretoria wheels 20x8.5/20x10, Nitto N555G2 tires 255/35/20 and 275/35/20, Koni yellows, BMR springs
scott_0 is offline   Reply With Quote
Old 07-21-2016, 11:55 PM   #429
Registered Member
Regular
 
Join Date: Oct 2014
Posts: 259
Yes i got it sorted out. I flashed it wrong. Flashed it as remote wiring and its all set and running

Sent from my SM-N920T using Mustang Evolution mobile app
jrdnsky59 is offline   Reply With Quote
Old 01-09-2017, 09:29 AM   #430
Registered User
Newbie
 
Join Date: Aug 2013
Location: Tulsa, OK
Region: Oklahoma
Posts: 1
hey guys, love this thread. Sorry to bring it back from the dead, but installed mine last night and have a few questions.

1.) I don't have SYNC, but I do have the SYNC steering wheel and the car reflashed for a 2013 Premium. Currently everything is active other than the 3 Sync buttons on the wheel (hang up, speak, and OK). Where do I need to tap the pink wire on the clockspring to be able to gain this functionality?

2.) I have an auto, and I cannot eject a disc while the car is in park or else the screen hits the shifter and throws an error.

3.) Is it possible to set an idle timer to return to the home screen if the radio hasn't been touch in, say, 5 seconds? When I switch to climate and make my selections, I wish it would go back to the previous screen after making the changes without me pressing "Home" on the screen.

Thanks guys!
FiveLeeter is offline   Reply With Quote
Old 01-10-2017, 03:30 PM   #431
Registered Member
Regular
 
Rudeman's Avatar
 
Join Date: Nov 2016
Location: Belleville
Region: Illinois
Posts: 22
Quote:
Originally Posted by Sakib View Post
Thanks, guys. I'm not on the fence, I know I want it. I just don't know WHAT I need to buy for my particular setup. Now you guys got me really worried about my Sync. All I can say is that when I hit the "Phone" button on the dash, the phone button on the steering wheel, or the voice button on the steering wheel, nothing happens. This did not used to be the case when my car was less than a year old. Then I didn't use Sync for like 2 years because I hated the microphone. Now it doesn't do anything. Might it be because I got a new phone in between, so when I enter my car there is no bluetooth device hooked up?

The other thing I'm really overwhelmed with is when you go to the iDataLink website to make your order, there are like a dozen radio choices. I don't know what to go with.

Sorry... I know I sound like an uneducated whiner... I'm just very new to this audio/entertainment stuff.
This may seem like a dumb question but did you pair your new phone to your SYNC system?? If not then there you go.

Get the manual out and read up on it. Pairing is pretty simple and once you do it the phone hooks up instantly...well mine does anyway.
__________________
Rudy Cardenas
Belleville IL
2014 Ruby Red Mustang GT
5.0L Coyote
MT82 Trans, 3.73LS rear
Brembo Brakes
Rudeman is offline   Reply With Quote
Old 02-23-2017, 04:54 PM   #432
Registered Member
Regular
 
crroy71's Avatar
 
Join Date: Jan 2014
Location: Tomball
Region: Texas
Posts: 248
I had the Raxiom GPS unit, and returned it. That unit was complete crap! I am about to pull the trigger on the Kenwood/MUS-1 unit and just wanted to check in with everyone that has installed this system. Do you still like it?
crroy71 is offline   Reply With Quote
Old 02-25-2017, 04:41 AM   #433
Road Trip!
Regular
 
Join Date: Jun 2014
Location: Saskatoon, Saskatchewan
Region: Canada
Posts: 1,502
Send a message via Skype™ to Gravydog316
Quote:
Originally Posted by crroy71 View Post
I had the Raxiom GPS unit, and returned it. That unit was complete crap! I am about to pull the trigger on the Kenwood/MUS-1 unit and just wanted to check in with everyone that has installed this system. Do you still like it?

For what it's worth, I haven't heard anything good about Raxiom , or anything bad about pioneer or kenwood...
I was going to get the new Raxiom radio, until i read the reviews lol
Gravydog316 is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Lower Navigation
Go Back   Mustang Evolution > Ford Mustang | Wrenching, Care and General Topics > Mustang Audio & Video

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are On
Refbacks are Off


» Like Us On Facebook



01:40 AM


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0

MustangEvolution.com is in no way associated with or endorsed by Ford Motor Company.