i am wanting to upgrade the mach 460 - Mustang Evolution

Go Back   Mustang Evolution > Ford Mustang | Wrenching, Care and General Topics > Mustang Audio & Video



Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Please support our sponsors and let them know you heard about them here!
Old 12-03-2003, 05:20 PM   #1
Registered User
 
01mineralgrey6's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Region: Florida
Posts: 1,715
Send a message via AIM to 01mineralgrey6
i am wanting to upgrade the mach 460

I have the mach 460 sounds good, but i want to upgrade with out tearing everything out and spending a whole buncha money.....I was wondering if there is a diagram of how the amps run each speaker, if its possible to replace the speakers with any kind, and the wiring diagram if someone has it.
Thank you in advance
__________________
-Tony
'99 cobra 'vert
01mineralgrey6 is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 12-03-2003, 10:34 PM   #2
Registered User
Regular
 
Brent's Avatar
 
Join Date: May 2003
Region: Tennessee
Posts: 11,873
I am still looking for something to help you out on this. i dont have the mach 460 so I cant tell you off the top of my head.
__________________

Reddit
Brent is offline   Reply With Quote
Old 12-04-2003, 12:07 PM   #3
Registered User
 
01mineralgrey6's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Region: Florida
Posts: 1,715
Send a message via AIM to 01mineralgrey6
Thanks for looking, I don't have a clue where to start looking.mabye crutchfield might be able to tell me something? ill check there.
__________________
-Tony
'99 cobra 'vert
01mineralgrey6 is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 12-05-2003, 03:04 AM   #4
Registered Member
Regular
 
Join Date: Aug 2003
Posts: 250
Send a message via AIM to DropTop_Stang
vert or coupe?
__________________
-Brian
Feel free to hit me up for questions or chat at AIM: LostMe 03
Keeping my car.
DropTop_Stang is offline   Reply With Quote
Old 12-05-2003, 08:05 PM   #5
Registered User
 
01mineralgrey6's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Region: Florida
Posts: 1,715
Send a message via AIM to 01mineralgrey6
coupe. It dosen't specify at crutchfield about anything special. so i guess it just plugs in like any other speaker?
__________________
-Tony
'99 cobra 'vert
01mineralgrey6 is offline   Reply With Quote
Old 12-05-2003, 09:10 PM   #6
Registered Member
Regular
 
Join Date: Aug 2003
Posts: 250
Send a message via AIM to DropTop_Stang
well, no. It's designed by *****es from hell. You can't just pull and plug. The tweeters/mids and the mid/woofers are getting seperate signals. You will have to rewire and probably want to just pull everything out and start from scratch. It's what I'm doing. But you said you really don't want to so basically you need to pull out the mach amps, reroute some of the exisiting wire from a new amp, and then throw in a component system. Check out Infinity, JBL, JL, Kicker and polk.
__________________
-Brian
Feel free to hit me up for questions or chat at AIM: LostMe 03
Keeping my car.
DropTop_Stang is offline   Reply With Quote
Old 12-05-2003, 10:35 PM   #7
Registered User
Regular
 
Brent's Avatar
 
Join Date: May 2003
Region: Tennessee
Posts: 11,873
What I would do is yank out all the amps and get you a headunit and use the harness to give the headunit power but run your own speaker wires to the speaker. Get what I am saying?

Or new headunit and get a amp to power your speakers and run the speaker cable from amp to new speakers
__________________

Reddit
Brent is offline   Reply With Quote
Old 12-05-2003, 11:45 PM   #8
Dom
Registered Member
Regular
 
Dom's Avatar
 
Join Date: Nov 2003
Region: Tennessee
Posts: 2,391
Send a message via AIM to Dom
You know what, the dealer might be able to install all the **** for you. Costly, yea. But, it might sve you a little trouble.
__________________
- Matthew | matthew98@gmail.com
Dom is offline   Reply With Quote
Old 12-06-2003, 03:36 AM   #9
Registered Member
Regular
 
Join Date: Aug 2003
Posts: 250
Send a message via AIM to DropTop_Stang
it's about 200-250 for a good install. new amp, 4 new sets of speakers. run brand new wire.
__________________
-Brian
Feel free to hit me up for questions or chat at AIM: LostMe 03
Keeping my car.
DropTop_Stang is offline   Reply With Quote
Old 12-06-2003, 05:11 PM   #10
Registered User
 
01mineralgrey6's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Region: Florida
Posts: 1,715
Send a message via AIM to 01mineralgrey6
Thanks for all the info....anyone by anychance know how much to add on to the system to make it the mach 1000?
__________________
-Tony
'99 cobra 'vert
01mineralgrey6 is offline   Reply With Quote
Old 12-06-2003, 06:14 PM   #11
Legacy Member
Legacy
 
Monkey's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Posts: 1,286
to upgrade the mach460, you have to tear it all out. i was told this by 3 different car audio places. adding a sub is easy, but upgradign speakers and all that is hell.

to upgrade to mach 1000, you need new headunit, the subs, the amps, basically like going from stock system to mach 460. its totally different.
__________________
**I have sigs turned off, so if you're asking for advice based on your mods, I can't see them**
Monkey is offline   Reply With Quote
Old 12-06-2003, 06:20 PM   #12
Registered Member
Regular
 
Join Date: Aug 2003
Posts: 250
Send a message via AIM to DropTop_Stang
you don't have to rip it all out, it's just easier than trying to reuse what's allready in place.
__________________
-Brian
Feel free to hit me up for questions or chat at AIM: LostMe 03
Keeping my car.
DropTop_Stang is offline   Reply With Quote
Old 12-06-2003, 08:38 PM   #13
Registered User
Regular
 
Brent's Avatar
 
Join Date: May 2003
Region: Tennessee
Posts: 11,873
basically the best way is to rip it all out and start from scratch
__________________

Reddit
Brent is offline   Reply With Quote
Old 12-07-2003, 02:15 AM   #14
Registered Member
Regular
 
Join Date: Aug 2003
Posts: 250
Send a message via AIM to DropTop_Stang
and in the process send me money. Sending me money always helps.
__________________
-Brian
Feel free to hit me up for questions or chat at AIM: LostMe 03
Keeping my car.
DropTop_Stang is offline   Reply With Quote
Old 12-07-2003, 04:39 PM   #15
Registered User
 
01mineralgrey6's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Region: Florida
Posts: 1,715
Send a message via AIM to 01mineralgrey6
Thank you all for the information, I might just add a sub, i ran across how to do that at mustangwolrd.com. THanks again!!
__________________
-Tony
'99 cobra 'vert
01mineralgrey6 is offline   Reply With Quote
Reply

Lower Navigation
Go Back   Mustang Evolution > Ford Mustang | Wrenching, Care and General Topics > Mustang Audio & Video

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Wanting to Upgrade Mustang OIF2009Mustang Pre-2005 V6 Mustang 10 05-24-2009 01:23 PM
mach 460 charkelly9 Mustang Parts for Sale and Wanted 5 06-16-2005 12:55 AM
Mach 460 megax29 Mustang Audio & Video 6 09-08-2004 03:25 PM
mach 460 Warfire80 Mustang Audio & Video 15 03-03-2004 10:34 AM
Mach 460 starboarder2004 Mustang Audio & Video 19 01-20-2004 10:23 PM

» Like Us On Facebook



12:58 AM


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0

MustangEvolution.com is in no way associated with or endorsed by Ford Motor Company.