NEED HELP! huge engine problems - Mustang Evolution

Go Back   Mustang Evolution > 1979-2015 Mustang GT || Tech and Talk > 2005-2010 Mustang GT



Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Please support our sponsors and let them know you heard about them here!
Old 05-03-2012, 04:03 AM   #1
Registered Member
Regular
 
MikesChargedGT's Avatar
 
Join Date: May 2011
Region: California
Posts: 167
NEED HELP! huge engine problems

The car is completley stock besides a stereo and axlebacks. I went to start her tonight and all of a sudden i pulled 12.....TWELVE engine codes. having to do with Camshaft positioning sensors 02 sensor heaters actuators and a bunch of other crap. she runs terribly and when i shut her off the engine shakes really bad. This car barely just broke 20k I am beyond frustrated right now, idk whats wrong but if Ford feeds me bull**** im pulling the lemon law on there ***.
__________________

"Too much horsepower is not enough"
MikesChargedGT is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 05-03-2012, 08:18 AM   #2
Registered Member
Regular
 
Charles.young10's Avatar
 
Join Date: Jan 2012
Region: Oklahoma
Posts: 299
Seeing how it only has 20k, I assuming you still have a warranty on it. And sense your talking about a lemon law. I am betting you just recently bought it.

Don't worry, I am sure they will take care of it for you. I bet it's the computer. Too many codes to narrow it down to one thing.
Charles.young10 is offline   Reply With Quote
Old 05-03-2012, 09:48 AM   #3
Registered Member
Regular
 
BaSohol's Avatar
 
Join Date: Dec 2011
Region: Illinois
Posts: 2,789
Lemon law is very difficult to obtain, the car has to be in the shop for so many days, same problems, I tried with my Pontiac, I bought brand new and it would spend a week in shop at least once a month and they finally fix the problem after 6 months of failed attempts
__________________

2007 Ford Mustang GT 5spd
Brenspeed tune, JLT 3, Hurst shifter, 4.10s
O/R Xpipe, 15x8 Jeg Stars with Micky Thompsons
BaSohol is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 05-04-2012, 06:09 AM   #4
Registered Member
Regular
 
GTRob504's Avatar
 
Join Date: Jul 2011
Region: Louisiana
Posts: 158
Sounds like the dreaded alternator issue. When all of your sensors throw codes there is an electrical issue with the charging system. You are loosing current on start up. Have it checked.
__________________
2008 Metallic Alloy GT Convertible Premium
Show : black top| 18" bullitt polished wheels| CDC light bar and black billet replacement grilles | black/amber corner lights | GT500 rear spoiler| AH chin spoiler Go: FRPP CAI with StangHi tunes | Kooks LT's | FR500 axle back | Steeda Sport springs | Koni STR.t struts/shocks | J&M camber plates | UMI adj. panhard bar | LCA relocation brackets | GT500 LCA's | Hurst Billet shifter | 3.73 gear | FRPP axle girdle | Baer Rotors and Pads
GTRob504 is offline   Reply With Quote
Old 05-05-2012, 03:28 AM   #5
Registered Member
Regular
 
MikesChargedGT's Avatar
 
Join Date: May 2011
Region: California
Posts: 167
Ford said maybe Tuesday and now they don't even want to honor my warranty because i "probably abuse it so it's my fault" hopefully it's an easy fix I'm sick of ford right now though she's been in the shop twice already this month for warranty work
__________________

"Too much horsepower is not enough"
MikesChargedGT is offline   Reply With Quote
Old 05-05-2012, 04:11 AM   #6
Registered Member
Regular
 
Labrat's Avatar
 
Join Date: Dec 2011
Region: Michigan
Posts: 207
Re: NEED HELP! huge engine problems

Go to more than one dealer and get different opinions....if that won't work go directly to Ford Motor Company....I've had to do that and my results were always positive...you can get a card from a dealer to summit to Corp.
Labrat is offline   Reply With Quote
Old 05-05-2012, 09:22 AM   #7
Registered Member
Regular
 
tc x 4's Avatar
 
Join Date: Jan 2012
Region: Indiana
Posts: 3,783
I had a 2 week old truck get side swiped, looked like u took a can opener from bumper to bumper. Dealer really f***ed it up bad, some of the worse body work I've ever seen. Panels,doors all out of allignment. Paint 5 shades off. I had to get Ford involved and the finance co. The finance company really helped the most , they thought they were gonna have to eat it. They got Ford to send it to another dealer to redo. After two months I finally got it back. Moral of story, if the guys working on it look like ther 10yrs past retirement, take it some where else, they probably are. Good luck and ride ther *** till they give u satisfaction.
tc x 4 is offline   Reply With Quote
Old 05-05-2012, 03:03 PM   #8
Registered Member
Regular
 
MikesChargedGT's Avatar
 
Join Date: May 2011
Region: California
Posts: 167
The next dealer is about 2 hours away
__________________

"Too much horsepower is not enough"
MikesChargedGT is offline   Reply With Quote
Old 06-04-2012, 10:04 AM   #9
Registered Member
Regular
 
KIDAGIN's Avatar
 
Join Date: Jun 2012
Region: Canada
Posts: 50
Re: NEED HELP! huge engine problems

Sounds like your stuck taking to the dealer hopefully it an easy fix.
__________________
07 GT vert name is Doug
KIDAGIN is offline   Reply With Quote
Old 06-04-2012, 11:15 AM   #10
Registered Member
Regular
 
Silversky545's Avatar
 
Join Date: Dec 2011
Region: Texas
Posts: 1,627
Could b timing chain.... plastic timing chain has problems in this motor...
Silversky545 is offline   Reply With Quote
Old 06-04-2012, 01:35 PM   #11
Registered Member
Regular
 
RedGT's Avatar
 
Join Date: Jan 2012
Region: Canada
Posts: 102
Quote:
Originally Posted by GTRob504
Sounds like the dreaded alternator issue. When all of your sensors throw codes there is an electrical issue with the charging system. You are loosing current on start up. Have it checked.
Have you tried this yet?
RedGT is offline   Reply With Quote
Old 06-04-2012, 01:49 PM   #12
Registered Member
Regular
 
05MUSTANG4.0L's Avatar
 
Join Date: Apr 2012
Region: Texas
Posts: 729
Reset the car by disconnecting the battery all night I had the same problem
05MUSTANG4.0L is offline   Reply With Quote
Old 06-09-2012, 05:41 PM   #13
Registered Member
Regular
 
MikesChargedGT's Avatar
 
Join Date: May 2011
Region: California
Posts: 167
There was an electrical issue ford said it was a "wear" item and my full warranty didn't cover it but she's fixed and runs good again at least
__________________

"Too much horsepower is not enough"
MikesChargedGT is offline   Reply With Quote
Reply

Lower Navigation
Go Back   Mustang Evolution > 1979-2015 Mustang GT || Tech and Talk > 2005-2010 Mustang GT

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are On
Refbacks are Off


» Like Us On Facebook



07:17 AM


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0

MustangEvolution.com is in no way associated with or endorsed by Ford Motor Company.