Major problem - Mustang Evolution

Go Back   Mustang Evolution > 1979-2014 Mustang GT || Tech and Talk > 2005-2009 Mustang GT

Join Mustang Evolution Today

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Please support our sponsors and let them know you heard about them here!
Old 01-29-2013, 09:27 AM   #1
Registered Member
Regular
 
Terminator's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 831
Terminator is unknown around these parts
Major problem

Okay so my stang won't stay on thought It would of been the alt. so I swapped it out last night car cranks on just 2 min later it fights to stay on an just dies and if I put it into gear it quickly dies an jerks it's an auto by the way not sure what else it could be
__________________

__________________
Terminator is offline   Reply With Quote
Old 01-29-2013, 09:36 AM   #2
Registered Member
Regular
 
Aggiesrok's Avatar
 
Join Date: Jul 2011
Posts: 1,468
Aggiesrok is unknown around these parts
Can you read any CEL codes?
__________________

__________________
chevy runs deep, Don't step in chevy!
Aggiesrok is offline   Reply With Quote
Old 01-29-2013, 11:08 AM   #3
Registered Member
Regular
 
rangerbert's Avatar
 
Join Date: Dec 2012
Posts: 110
rangerbert is unknown around these parts
Maybe fuel filter needs changed.
__________________
rangerbert is offline   Reply With Quote
Old 01-29-2013, 11:34 AM   #4
Registered Member
Regular
 
Terminator's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 831
Terminator is unknown around these parts
Quote:
Originally Posted by rangerbert View Post
Maybe fuel filter needs changed.
No CEL codes given I changed the fuel filter along with plugs last summer and use nothing but Chevron gas so idk if it might be something else
__________________
Terminator is offline   Reply With Quote
Old 01-29-2013, 11:47 AM   #5
Registered Member
Regular
 
Alonzo.dargan1's Avatar
 
Join Date: Jul 2012
Posts: 269
Alonzo.dargan1 is unknown around these parts
Charge the battery and see what's up
__________________
Alonzo.dargan1 is offline   Reply With Quote
Old 01-29-2013, 12:02 PM   #6
Registered Member
Regular
 
Wolverine0587's Avatar
 
Join Date: Jan 2013
Posts: 347
Wolverine0587 is unknown around these parts
I changed my alternator after similar issues and found it to be the battery after the fact. The battery just sucked even though it tested 'good' according to the load tester.
__________________
Wolverine0587 is offline   Reply With Quote
Old 01-29-2013, 12:59 PM   #7
Registered Member
Regular
 
Terminator's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 831
Terminator is unknown around these parts
Quote:
Originally Posted by Alonzo.dargan1 View Post
Charge the battery and see what's up
Took battery out had it checked was at 30% now it's fully charged will plug her back in tonight hopefully that was the issue
__________________
Terminator is offline   Reply With Quote
Old 01-29-2013, 02:25 PM   #8
Registered Member
Regular
 
Alonzo.dargan1's Avatar
 
Join Date: Jul 2012
Posts: 269
Alonzo.dargan1 is unknown around these parts
Quote:
Originally Posted by Terminator View Post

Took battery out had it checked was at 30% now it's fully charged will plug her back in tonight hopefully that was the issue
Hope that was the problem bro
__________________
Alonzo.dargan1 is offline   Reply With Quote
Old 01-30-2013, 11:13 AM   #9
Registered Member
Regular
 
Terminator's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 831
Terminator is unknown around these parts
So it wasn't the battery it turns on just fine but than 4 secs later turns off I feel like it could be a sensor
__________________
Terminator is offline   Reply With Quote
Old 01-30-2013, 11:37 AM   #10
Registered Member
Regular
 
Aggiesrok's Avatar
 
Join Date: Jul 2011
Posts: 1,468
Aggiesrok is unknown around these parts
IT's strange that you don't get any CEL light or codes. Maybe the battery has a bad cell. Can you start it and have someone pull the battery cable immediately?
__________________
chevy runs deep, Don't step in chevy!
Aggiesrok is offline   Reply With Quote
Old 01-30-2013, 12:58 PM   #11
Registered Member
Regular
 
Terminator's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 831
Terminator is unknown around these parts
Quote:
Originally Posted by Aggiesrok View Post
IT's strange that you don't get any CEL light or codes. Maybe the battery has a bad cell. Can you start it and have someone pull the battery cable immediately?
Ill try that but I had the battery tested they said its fine
__________________
Terminator is offline   Reply With Quote
Old 01-30-2013, 01:11 PM   #12
Registered Member
Regular
 
5litereater's Avatar
 
Join Date: Jun 2012
Posts: 68
5litereater is unknown around these parts
Quote:
Originally Posted by Terminator View Post
Okay so my stang won't stay on thought It would of been the alt. so I swapped it out last night car cranks on just 2 min later it fights to stay on an just dies and if I put it into gear it quickly dies an jerks it's an auto by the way not sure what else it could be
Same thing is happening to my 93
__________________
5litereater is offline   Reply With Quote
Old 01-30-2013, 01:32 PM   #13
Registered Member
Regular
 
05MUSTANG4.0L's Avatar
 
Join Date: Apr 2012
Posts: 654
05MUSTANG4.0L is unknown around these parts
Have you recently done a tune up in which the spark plugs weren't calibrated?
__________________
05MUSTANG4.0L is offline   Reply With Quote
Old 01-30-2013, 03:16 PM   #14
Registered Member
Regular
 
Terminator's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 831
Terminator is unknown around these parts
Quote:
Originally Posted by 05MUSTANG4.0L View Post
Have you recently done a tune up in which the spark plugs weren't calibrated?
Well didn't know the Spark plugs needed calibration
__________________
Terminator is offline   Reply With Quote
Old 01-30-2013, 03:32 PM   #15
Registered Member
Regular
 
05MUSTANG4.0L's Avatar
 
Join Date: Apr 2012
Posts: 654
05MUSTANG4.0L is unknown around these parts
Yupp this is for a 05 v6, I didn't know either
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	ForumRunner_20130130_153130.png
Views:	99
Size:	421.4 KB
ID:	88338  
__________________
05MUSTANG4.0L is offline   Reply With Quote
Old 01-30-2013, 03:36 PM   #16
Registered Member
Regular
 
Terminator's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 831
Terminator is unknown around these parts
Quote:
Originally Posted by 05MUSTANG4.0L View Post
Yupp this is for a 05 v6, I didn't know either
Yea before I didn't know the v6 had spark plug wires where as the v8 has coil packs
__________________
Terminator is offline   Reply With Quote
Old 01-30-2013, 03:39 PM   #17
Registered Member
Regular
 
05MUSTANG4.0L's Avatar
 
Join Date: Apr 2012
Posts: 654
05MUSTANG4.0L is unknown around these parts
Me neither I don't know anyone around me with a gt so i've never seen one up close
__________________
05MUSTANG4.0L is offline   Reply With Quote
Old 02-02-2013, 12:25 AM   #18
Registered Member
Regular
 
maldog's Avatar
 
Join Date: Jun 2012
Posts: 1,523
maldog is unknown around these parts
It sounds like the fuel pump to me? Have you had the fuel pressure checked coming into the fuel rail?
__________________
2006 Mustang GT Premium RedFire. CAI, SLP Loudmouth, SCT Progammer, 5 speed manual trans.
maldog is offline   Reply With Quote
Old 02-02-2013, 12:39 AM   #19
It's not me, it's you.
Supporter
Staff
 
primer2tone's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Posts: 6,541
primer2tone is unknown around these parts
Quote:
Originally Posted by Terminator View Post

Ill try that but I had the battery tested they said its fine
You need to test the charging system as a whole. You might not be getting a charge back to the battery. Or maybe a crank shaft position sensor. Just a guess.
__________________
primer2tone is offline   Reply With Quote
Old 02-02-2013, 03:48 PM   #20
Registered Member
Regular
 
Terminator's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 831
Terminator is unknown around these parts
Quote:
Originally Posted by maldog View Post
It sounds like the fuel pump to me? Have you had the fuel pressure checked coming into the fuel rail?
I was thinking the same thing I just had it towed again to my shop the mechanics there are gonna look at it
__________________
Terminator is offline   Reply With Quote
Old 02-04-2013, 07:20 AM   #21
Road Trip!
 
Join Date: Feb 2013
Posts: 102
06gt2fast4u is unknown around these parts
Map sensor?
__________________
06gt2fast4u is offline   Reply With Quote
Old 02-04-2013, 02:05 PM   #22
Registered Member
Regular
 
Terminator's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 831
Terminator is unknown around these parts
Quote:
Originally Posted by 06gt2fast4u View Post
Map sensor?
What is that? Lol
__________________
Terminator is offline   Reply With Quote
Old 02-04-2013, 03:05 PM   #23
Registered Member
Regular
 
BaSohol's Avatar
 
Join Date: Dec 2011
Posts: 2,742
BaSohol is unknown around these parts
Quote:
Originally Posted by Terminator View Post

What is that? Lol
Something they used in the early 90s which are not equipped on our cars
__________________

2007 Ford Mustang GT 5spd
Brenspeed tune, JLT 3, Hurst shifter, 4.10s
O/R Xpipe, 15x8 Jeg Stars with Micky Thompsons
BaSohol is offline   Reply With Quote
Old 02-04-2013, 06:33 PM   #24
Road Trip!
 
Join Date: Feb 2013
Posts: 102
06gt2fast4u is unknown around these parts
Oh lol... im more of a pushrod guy... im new to the modular thing.
__________________
06gt2fast4u is offline   Reply With Quote
Old 02-04-2013, 06:42 PM   #25
Registered Member
Regular
 
BaSohol's Avatar
 
Join Date: Dec 2011
Posts: 2,742
BaSohol is unknown around these parts
Quote:
Originally Posted by 06gt2fast4u View Post
Oh lol... im more of a pushrod guy... im new to the modular thing.
Ya are mustangs have MAF sensors that measure the incoming air
__________________

2007 Ford Mustang GT 5spd
Brenspeed tune, JLT 3, Hurst shifter, 4.10s
O/R Xpipe, 15x8 Jeg Stars with Micky Thompsons
BaSohol is offline   Reply With Quote
Old 02-04-2013, 07:11 PM   #26
Road Trip!
 
Join Date: Feb 2013
Posts: 102
06gt2fast4u is unknown around these parts
I knew that... they have been using maf since '89 ('88 in california). Initially I meant maf not map... my buddy put an engine out of a v8 explorer in his fox body and would not idle because maf was bad... just an idea
__________________
06gt2fast4u is offline   Reply With Quote
Old 02-08-2013, 10:55 PM   #27
Registered Member
Regular
 
Terminator's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 831
Terminator is unknown around these parts
After a week at my shop my mechanics can't figure it out the problem looks like it most likely get towed to the dealership that will probably cost a leg just to look at the car
__________________
Terminator is offline   Reply With Quote
Old 02-08-2013, 11:01 PM   #28
Registered Member
Regular
 
Ubnbit's Avatar
 
Join Date: Jan 2013
Posts: 2,800
Ubnbit is unknown around these parts
Quote:
Originally Posted by Terminator View Post
After a week at my shop my mechanics can't figure it out the problem looks like it most likely get towed to the dealership that will probably cost a leg just to look at the car
Guarantee it. Sad day when you have a sick pony.
__________________
Tint, American Muscle louvers, Shelby 3rd Brake light cover, sequential tail lights, brake vent ring delete. Shorty antenna. JLT cold air intake, BAMA tune. VMP 2.5 S/C pulley. Ford racing shifter, SLP loudmouths.
Ubnbit is offline   Reply With Quote
Old 02-09-2013, 07:03 PM   #29
Registered Member
Regular
 
Mark221's Avatar
 
Join Date: Jan 2013
Posts: 85
Mark221 is unknown around these parts
I would think if its a sensor you would get a code. Sounds like fuel pump to me
__________________
Mark221 is offline   Reply With Quote
Old 02-09-2013, 08:55 PM   #30
Registered Member
Regular
 
Terminator's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 831
Terminator is unknown around these parts
Quote:
Originally Posted by Mark221 View Post
I would think if its a sensor you would get a code. Sounds like fuel pump to me
Yea it throws o2 code but fixed that but sometimes the car runs an other times it doesn't
__________________

__________________
Terminator is offline   Reply With Quote
Reply

Lower Navigation
Go Back   Mustang Evolution > 1979-2014 Mustang GT || Tech and Talk > 2005-2009 Mustang GT

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are On
Refbacks are Off





» Like Us On Facebook


Our Communities

Our communities encompass many different hobbies and interests, but each one is built on friendly, intelligent membership.

» More about our Communities

Automotive Communities

Our Automotive communities encompass many different makes and models. From U.S. domestics to European Saloons.

» More about our Automotive Communities

RV & Travel Trailer Communities

Our RV & Travel Trailer sites encompasses virtually all types of Recreational Vehicles, from brand-specific to general RV communities.

» More about our RV Communities

Marine Communities

Our Marine websites focus on Cruising and Sailing Vessels, including forums and the largest cruising Wiki project on the web today.

» More about our Marine Communities


12:39 AM


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0