HELP ME!!!! Car wont start - Mustang Evolution

Go Back   Mustang Evolution > 1979-2015 Mustang GT || Tech and Talk > 2005-2010 Mustang GT



Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Please support our sponsors and let them know you heard about them here!
Old 05-06-2013, 07:44 PM   #1
Registered Member
Regular
 
Luna1994's Avatar
 
Join Date: Jan 2013
Location: Salt Lake City
Region: Utah
Posts: 805
HELP ME!!!! Car wont start

Help me please my car will not start and when I try it doesn't turn over at all and the car acts like I'm loading a tune here are some pics

Click image for larger version

Name:	image-3393967522.jpg
Views:	326
Size:	443.1 KB
ID:	106466



Click image for larger version

Name:	image-1021744818.jpg
Views:	298
Size:	420.0 KB
ID:	106467



Click image for larger version

Name:	image-1043921183.jpg
Views:	303
Size:	453.2 KB
ID:	106468



Click image for larger version

Name:	image-2629525158.jpg
Views:	296
Size:	452.7 KB
ID:	106469



Click image for larger version

Name:	image-988537843.jpg
Views:	306
Size:	472.2 KB
ID:	106470

And I noticed this piece was broken

Click image for larger version

Name:	image-2404409817.jpg
Views:	294
Size:	389.7 KB
ID:	106471



Click image for larger version

Name:	image-2117306067.jpg
Views:	296
Size:	464.7 KB
ID:	106472
Luna1994 is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 05-06-2013, 08:11 PM   #2
Registered Member
Regular
 
Luna1994's Avatar
 
Join Date: Jan 2013
Location: Salt Lake City
Region: Utah
Posts: 805
Could my car be acting like this becouse the fuel pressure sensor is broke
Luna1994 is offline   Reply With Quote
Old 05-06-2013, 08:20 PM   #3
Registered Member
Regular
 
Luna1994's Avatar
 
Join Date: Jan 2013
Location: Salt Lake City
Region: Utah
Posts: 805
Oh and the car was running and just shut off out of no were
Luna1994 is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 05-06-2013, 08:44 PM   #4
Registered Member
Regular
 
AlexMcD's Avatar
 
Join Date: Nov 2012
Region: Missouri
Posts: 51
Do you have a tune on the car?
AlexMcD is offline   Reply With Quote
Old 05-06-2013, 08:54 PM   #5
Registered Member
Regular
 
Luna1994's Avatar
 
Join Date: Jan 2013
Location: Salt Lake City
Region: Utah
Posts: 805
Yes iv got a Bama tuner with the hybrid tune right now
Luna1994 is offline   Reply With Quote
Old 05-06-2013, 08:58 PM   #6
Registered Member
Regular
 
Terminator's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Region: California
Posts: 983
How did that even break but that might be the issue
Terminator is offline   Reply With Quote
Old 05-06-2013, 09:05 PM   #7
Registered Member
Regular
 
Luna1994's Avatar
 
Join Date: Jan 2013
Location: Salt Lake City
Region: Utah
Posts: 805
It broke a couple mounths ago when I put on my tower brace and I ghetto riged it so it would work tell I got a new one and I completely forgot about it
Luna1994 is offline   Reply With Quote
Old 05-06-2013, 09:06 PM   #8
Registered Member
Regular
 
ToHellAndBack's Avatar
 
Join Date: Oct 2012
Location: Pompano Beach
Region: Florida
Posts: 327
Quote:
Originally Posted by Luna1994 View Post
Oh and the car was running and just shut off out of no were
Did it just shut off or did I flip out on you and then die? (All error lights come on, ac stops, windshield wipers going, locked into first gear)
__________________
"I'm not tailgating... I'm drafting"
ToHellAndBack is offline   Reply With Quote
Old 05-06-2013, 09:17 PM   #9
Registered Member
Regular
 
Luna1994's Avatar
 
Join Date: Jan 2013
Location: Salt Lake City
Region: Utah
Posts: 805
It just died outa nowhere and I got into my car and shut off the key and tried to start it again and it sounded like it wanted to start then I tried again and that's when I got all the lights in the pictures above. But the windshield wipers didtn trip out or anything like that
Luna1994 is offline   Reply With Quote
Old 05-06-2013, 09:21 PM   #10
Registered Member
Regular
 
ToHellAndBack's Avatar
 
Join Date: Oct 2012
Location: Pompano Beach
Region: Florida
Posts: 327
Quote:
Originally Posted by Luna1994 View Post
It just died outa nowhere and I got into my car and shut off the key and tried to start it again and it sounded like it wanted to start then I tried again and that's when I got all the lights in the pictures above. But the windshield wipers didtn trip out or anything like that
Try to jump it, if it starts no problem but dies as soon as you disconnect he cables, your alternator could have crapped out
__________________
"I'm not tailgating... I'm drafting"
ToHellAndBack is offline   Reply With Quote
Old 05-06-2013, 09:33 PM   #11
Registered Member
Regular
 
Luna1994's Avatar
 
Join Date: Jan 2013
Location: Salt Lake City
Region: Utah
Posts: 805
Ok so I tried jumping it and I got the engine to crank but it wouldn't start
Luna1994 is offline   Reply With Quote
Old 05-06-2013, 10:16 PM   #12
Registered Member
Regular
 
ToHellAndBack's Avatar
 
Join Date: Oct 2012
Location: Pompano Beach
Region: Florida
Posts: 327
Quote:
Originally Posted by Luna1994 View Post
Ok so I tried jumping it and I got the engine to crank but it wouldn't start
I would check your fuel pump or the fuse for it
__________________
"I'm not tailgating... I'm drafting"
ToHellAndBack is offline   Reply With Quote
Old 05-06-2013, 11:38 PM   #13
ME Bloodhound
Staff
 
Soccerluvr4's Avatar
 
Join Date: Feb 2012
Location: Sacramento/Bay Area
Region: California
Posts: 14,672
Quote:
Originally Posted by Terminator View Post
How did that even break but that might be the issue
Yea that might be the issue.

BTW sweet avatar you got there, that green Mustang next to yours looks pretty dang sweet also
__________________

Bullitt build paused pending graduation

HID end all thread
Soccerluvr4 is offline   Reply With Quote
Old 05-07-2013, 03:24 AM   #14
Registered Member
Regular
 
Luna1994's Avatar
 
Join Date: Jan 2013
Location: Salt Lake City
Region: Utah
Posts: 805
Well I think that the fuel regulator things is the reson it won't start all the way
Luna1994 is offline   Reply With Quote
Old 05-08-2013, 06:10 PM   #15
Registered Member
Regular
 
Luna1994's Avatar
 
Join Date: Jan 2013
Location: Salt Lake City
Region: Utah
Posts: 805
B2103 engine code
Luna1994 is offline   Reply With Quote
Old 05-09-2013, 06:43 PM   #16
Registered Member
Regular
 
Luna1994's Avatar
 
Join Date: Jan 2013
Location: Salt Lake City
Region: Utah
Posts: 805
Mechanic said that its eather the throttle body or I'm ganna have to take it to ford and have them reset the computer in the car...how much will that cost
Luna1994 is offline   Reply With Quote
Old 05-09-2013, 09:51 PM   #17
Registered Member
Regular
 
White03GT's Avatar
 
Join Date: Mar 2013
Location: Hereford
Region: Texas
Posts: 1,057
Quote:
Originally Posted by Luna1994 View Post
Mechanic said that its eather the throttle body or I'm ganna have to take it to ford and have them reset the computer in the car...how much will that cost
Just disconnect the negative terminal for about 20 minutes to reset your PCM yourself. Save you an hours shop fee
White03GT is offline   Reply With Quote
Old 05-13-2013, 04:24 PM   #18
Registered Member
Regular
 
Luna1994's Avatar
 
Join Date: Jan 2013
Location: Salt Lake City
Region: Utah
Posts: 805
Just dropped it off at the stealership
Luna1994 is offline   Reply With Quote
Old 05-13-2013, 05:30 PM   #19
Registered Member
Regular
 
White03GT's Avatar
 
Join Date: Mar 2013
Location: Hereford
Region: Texas
Posts: 1,057
Quote:
Originally Posted by Luna1994 View Post
Just dropped it off at the stealership
Por que!
White03GT is offline   Reply With Quote
Old 05-13-2013, 06:53 PM   #20
Registered Member
Regular
 
Luna1994's Avatar
 
Join Date: Jan 2013
Location: Salt Lake City
Region: Utah
Posts: 805
So I got the bad news.... I need a new PCM and everything together in 1500
Luna1994 is offline   Reply With Quote
Old 05-13-2013, 08:09 PM   #21
Registered Member
Regular
 
White03GT's Avatar
 
Join Date: Mar 2013
Location: Hereford
Region: Texas
Posts: 1,057
Quote:
Originally Posted by Luna1994 View Post
So I got the bad news.... I need a new PCM and everything together in 1500
Oh man! I'm sorry to hear that one!
White03GT is offline   Reply With Quote
Old 05-13-2013, 09:30 PM   #22
Registered Member
Regular
 
Luna1994's Avatar
 
Join Date: Jan 2013
Location: Salt Lake City
Region: Utah
Posts: 805
Yeah It blows
Luna1994 is offline   Reply With Quote
Old 05-14-2013, 06:00 AM   #23
Registered Member
Regular
 
610swolf's Avatar
 
Join Date: Jan 2013
Location: Louisville
Region: Kentucky
Posts: 442
wow, have they been able to figure out what caused it?
610swolf is offline   Reply With Quote
Old 05-14-2013, 02:16 PM   #24
Registered Member
Regular
 
Luna1994's Avatar
 
Join Date: Jan 2013
Location: Salt Lake City
Region: Utah
Posts: 805
A wire got in the engine bay was against something that got hot and it melted thronthe wire over time and when the merel got exposed it grounded its self
Luna1994 is offline   Reply With Quote
Old 05-14-2013, 04:33 PM   #25
Registered Member
Regular
 
610swolf's Avatar
 
Join Date: Jan 2013
Location: Louisville
Region: Kentucky
Posts: 442
damn, sorry about that man. I know that has got to suck hard!
610swolf is offline   Reply With Quote
Old 05-14-2013, 04:41 PM   #26
Registered Member
Regular
 
Koasho's Avatar
 
Join Date: Aug 2012
Region: South Carolina
Posts: 39
Can you get me the VIN for the car, If you haven't already ordered the PCM I can see if I can get you a ford one cheaper. (I work for Ford). Maybe able to find one at a cost - %.
Koasho is offline   Reply With Quote
Old 05-14-2013, 06:07 PM   #27
Registered Member
Regular
 
Luna1994's Avatar
 
Join Date: Jan 2013
Location: Salt Lake City
Region: Utah
Posts: 805
Thanks bro but I already orderd I apriciate it tho
Luna1994 is offline   Reply With Quote
Old 05-17-2013, 12:53 AM   #28
Registered Member
Regular
 
Luna1994's Avatar
 
Join Date: Jan 2013
Location: Salt Lake City
Region: Utah
Posts: 805
Now it's the maf and a coil on the spark plug
Luna1994 is offline   Reply With Quote
Old 05-17-2013, 03:58 PM   #29
Registered Member
Regular
 
Davo_281GT's Avatar
 
Join Date: Feb 2013
Location: Bogalusa
Region: Louisiana
Posts: 326
That's no good. I just had to replace both my fuel and transfer pump in mine. Then come to find out, my inertia switch had crapped out on me.....replaced that, no problems. Wish I had know before I spent all that money on those pumps though. LOL
Davo_281GT is offline   Reply With Quote
Old 05-17-2013, 09:55 PM   #30
Registered Member
Regular
 
Luna1994's Avatar
 
Join Date: Jan 2013
Location: Salt Lake City
Region: Utah
Posts: 805
I hope this works....now the problem is since I got the new PCM put in I have to order new tunes cuz iv got off road exoust and 4.10 gears
Luna1994 is offline   Reply With Quote
Old 05-20-2013, 11:56 AM   #31
Registered Member
Regular
 
Davo_281GT's Avatar
 
Join Date: Feb 2013
Location: Bogalusa
Region: Louisiana
Posts: 326
Quote:
Originally Posted by Luna1994 View Post
I hope this works....now the problem is since I got the new PCM put in I have to order new tunes cuz iv got off road exoust and 4.10 gears
Did you buy the Bama tuner with Free Tunes For life??
Davo_281GT is offline   Reply With Quote
Old 05-20-2013, 01:27 PM   #32
Registered Member
Regular
 
Luna1994's Avatar
 
Join Date: Jan 2013
Location: Salt Lake City
Region: Utah
Posts: 805
Yeah but the PCM code could be diffrenr
Luna1994 is offline   Reply With Quote
Old 06-28-2013, 10:20 AM   #33
Registered Member
Regular
 
Join Date: Jun 2013
Location: md
Region: Maryland
Posts: 22
holy cow, 1500 bucks. Not only did you get scammed, but the wrong thing got fixed.
KickinClaire is offline   Reply With Quote
Old 06-30-2013, 11:04 AM   #34
Registered Member
Regular
 
IIAMSTARK's Avatar
 
Join Date: May 2012
Region: Alabama
Posts: 128
That sucks man. Hope everything gets sorted out.
IIAMSTARK is offline   Reply With Quote
Reply

Lower Navigation
Go Back   Mustang Evolution > 1979-2015 Mustang GT || Tech and Talk > 2005-2010 Mustang GT

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are On
Refbacks are Off


» Like Us On Facebook



09:10 PM


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0

MustangEvolution.com is in no way associated with or endorsed by Ford Motor Company.