Intake manifold installed today, little big of a bog when i hit the gas - Mustang Evolution

Go Back   Mustang Evolution > 4 Cylinder | V6 | Classic Mustangs || Tech and Talk > Classic Mustangs



Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Please support our sponsors and let them know you heard about them here!
Old 05-01-2012, 09:34 PM   #1
Registered User
Newbie
 
Join Date: Apr 2012
Region: California
Posts: 9
Intake manifold installed today, little big of a bog when i hit the gas

So I just installed my new intake manifold. Everything looks like its right, no leaking everything looks fine. BUT, when i step on the gas it starts bogging or studdering. Do not know what it is, and cant figure it out. Ideas?
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	Mustang.jpg
Views:	94
Size:	13.9 KB
ID:	48973  
Jdunx98GT is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 05-02-2012, 02:20 PM   #2
Registered Member
Regular
 
Sainte's Avatar
 
Join Date: Apr 2012
Region: New Jersey
Posts: 44
Re: Intake manifold installed today, little big of a bog when i hit the gas

At first guess, I would suggest you look for a vacuum leak. Maybe you split a line or missed one. Maybe one isn't seated all the way?

If you're running the 4.6, there's a nasty rubber line that likes to corrode right behind the big metal elbow on top of the intake manifold. I've had to change mine twice on the f-150. It is almost right up against the firewall.
Sainte is offline   Reply With Quote
Old 05-25-2012, 06:54 PM   #3
Registered Member
Regular
 
Sainte's Avatar
 
Join Date: Apr 2012
Region: New Jersey
Posts: 44
Did you find the cause yet?
Sainte is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 05-30-2012, 07:06 PM   #4
Registered Member
Regular
 
Mlarv5's Avatar
 
Join Date: Jan 2012
Location: Kent Ohio
Region: Ohio
Posts: 884
Quote:
Originally Posted by Jdunx98GT
So I just installed my new intake manifold. Everything looks like its right, no leaking everything looks fine. BUT, when i step on the gas it starts bogging or studdering. Do not know what it is, and cant figure it out. Ideas?
What engine? If it is a Carb engine I have seen to big of ports on the Carb do this something. Depending on engine and carb will give you different answers.
__________________
1968 Coupe <53000 miles on her 289 came off the line Jan 21st 1968. I bought it in 1983

2013 Shelby GT500 Born 12/06/2012 number 439 of 530 in DIB and 1 of 9 with Red Stripes over the top and on the seats
Mlarv5 is offline   Reply With Quote
Reply

Lower Navigation
Go Back   Mustang Evolution > 4 Cylinder | V6 | Classic Mustangs || Tech and Talk > Classic Mustangs

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are On
Refbacks are Off


» Like Us On Facebook



10:11 PM


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0

MustangEvolution.com is in no way associated with or endorsed by Ford Motor Company.