O2 sensor help? - Mustang Evolution

Go Back   Mustang Evolution > 1979-2015 Mustang GT || Tech and Talk > 1996-2004 Mustang GT



Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Please support our sponsors and let them know you heard about them here!
Old 02-18-2012, 10:13 PM   #1
Registered User
Newbie
 
redfox48's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Region: Texas
Posts: 13
O2 sensor help?

I have a 97 gt. 2 fault codes p0136, both say same thing circuit bank 1 sensor 2. would these be the downstream ones? Any help very appreciated!!!!
redfox48 is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 02-18-2012, 10:37 PM   #2
Registered Member
Regular
 
Cobrarunnin9s's Avatar
 
Join Date: Apr 2011
Region: Missouri
Posts: 218
Re: O2 sensor help?

Yes it's the downstream sensor on the passenger side pipe
Cobrarunnin9s is offline   Reply With Quote
Old 02-19-2012, 01:01 AM   #3
Registered User
Newbie
 
KillaGT's Avatar
 
Join Date: Jan 2012
Region: New Hampshire
Posts: 11
Re: O2 sensor help?

with my race tune I put in I turned off the O2 sensors & passes inspection no problem! Just a idea if its a inspection concern
KillaGT is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 02-19-2012, 08:35 AM   #4
Registered User
Newbie
 
redfox48's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Region: Texas
Posts: 13
Re: O2 sensor help?

ok thanks guys. its not an inspection problem, I just get tired of the ugly check engine light!!!!!!! I think i will just get those MIL eliminators and put them on there, because I keep having this problem. I replaced all 4 about 4 months ago and keep having the same fault codes
redfox48 is offline   Reply With Quote
Old 02-19-2012, 08:46 AM   #5
Registered Member
Regular
 
jwhayne0001's Avatar
 
Join Date: Aug 2011
Region: Kentucky
Posts: 430
If all 4 were replaced and you still getting the code either a wire is cut somewhere or shorted out or you have a blown fuse for the O2's
jwhayne0001 is offline   Reply With Quote
Old 02-19-2012, 08:56 AM   #6
Registered User
Newbie
 
redfox48's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Region: Texas
Posts: 13
Re: O2 sensor help?

Ok. I will check both of those and see what i find. hopefully it is just a blown fuse. I did see the connector for that sensor did look a little ruff. Actually part of the connector is broken off so it doesnt lock together. It was like that when i bought it. The guy used a zip tie to hold it together. I guess zip ties fix everything temporarily.
redfox48 is offline   Reply With Quote
Reply

Lower Navigation
Go Back   Mustang Evolution > 1979-2015 Mustang GT || Tech and Talk > 1996-2004 Mustang GT

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
HELP!!!!! jacob.a.gasparp 1979-1995 Mustang GT 41 04-29-2012 08:07 PM
Wheel spacers help! jamin22786 2005-2010 V6 Mustang 9 02-26-2012 07:32 PM
Dynomat help with drone? Jmoss 2011-2014 Mustang GT 5 02-18-2012 01:52 PM
exhaust help!? reeg2010 2011-2014 Mustang GT 28 02-18-2012 03:36 AM
Wheel decision, help me out! Brock23 2011-2014 Mustang GT 26 02-17-2012 02:09 AM

» Like Us On Facebook



07:29 AM


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions, Inc.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0
vBulletin Security provided by vBSecurity v2.2.2 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2018 DragonByte Technologies Ltd.

MustangEvolution.com is in no way associated with or endorsed by Ford Motor Company.