Just a question - Mustang Evolution

Go Back   Mustang Evolution > 1979-2015 Mustang GT || Tech and Talk > 1996-2004 Mustang GT



Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Please support our sponsors and let them know you heard about them here!
Old 08-13-2012, 10:11 PM   #1
Registered Member
Regular
 
BigB227's Avatar
 
Join Date: Aug 2011
Location: West Palm Beach
Region: Florida
Posts: 1,120
Just a question

So after installing my new PI intake manifold I started up my car and it has a real rough idle to where it kinda shakes the whole car and almost sounds like its missing or something i don't know. But I made sure that all vaccum lines and everything was plugged in correctly any suggestions?
BigB227 is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 08-13-2012, 10:12 PM   #2
Registered Member
Regular
 
Eturner's Avatar
 
Join Date: Aug 2011
Region: Michigan
Posts: 3,257
A bad coil maybe!..
Eturner is offline   Reply With Quote
Old 08-13-2012, 10:21 PM   #3
Registered Member
Regular
 
BigB227's Avatar
 
Join Date: Aug 2011
Location: West Palm Beach
Region: Florida
Posts: 1,120
Quote:
Originally Posted by Eturner
A bad coil maybe!..
Yeah so how do I check? Do I just pull one by one until one is pulled and idle doesn't change??
BigB227 is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 08-13-2012, 10:26 PM   #4
Registered Member
Regular
 
Eturner's Avatar
 
Join Date: Aug 2011
Region: Michigan
Posts: 3,257
Quote:
Originally Posted by BigB227

Yeah so how do I check? Do I just pull one by one until one is pulled and idle doesn't change??
Run a scanner on your car!.. If you don't have one or a tuner then go to AutoZone and they can do it for free!.. But make sure all your coils are seated in properly too!..
Eturner is offline   Reply With Quote
Old 08-13-2012, 10:28 PM   #5
Registered Member
Regular
 
BigB227's Avatar
 
Join Date: Aug 2011
Location: West Palm Beach
Region: Florida
Posts: 1,120
Quote:
Originally Posted by Eturner

Run a scanner on your car!.. If you don't have one or a tuner then go to AutoZone and they can do it for free!.. But make sure all your coils are seated in properly too!..
I have a tuner and it popped a code the said cylinder 4 injector circuit and I went and made sure the plug was all in and it went away for a lil then came back
BigB227 is offline   Reply With Quote
Old 08-13-2012, 10:33 PM   #6
Registered Member
Regular
 
Eturner's Avatar
 
Join Date: Aug 2011
Region: Michigan
Posts: 3,257
Quote:
Originally Posted by BigB227

I have a tuner and it popped a code the said cylinder 4 injector circuit and I went and made sure the plug was all in and it went away for a lil then came back
Then I think you just found your problem!.. As far as how to test a injector or the circuit I'm not sure on though!..
Eturner is offline   Reply With Quote
Old 08-13-2012, 10:49 PM   #7
Registered Member
Regular
 
BigB227's Avatar
 
Join Date: Aug 2011
Location: West Palm Beach
Region: Florida
Posts: 1,120
Quote:
Originally Posted by Eturner

Then I think you just found your problem!.. As far as how to test a injector or the circuit I'm not sure on though!..
Yeah me either lmao!!!
BigB227 is offline   Reply With Quote
Old 08-14-2012, 12:09 AM   #8
Registered Member
Regular
 
02PONY's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Region: Indiana
Posts: 886
Just unplug the cop if still the same plug it back in and unplug injector I had same problem and my injector wasn't all the way plugged in
__________________
02PONY is offline   Reply With Quote
Old 08-14-2012, 03:20 AM   #9
Registered Member
Regular
 
Watwoodjr's Avatar
 
Join Date: Aug 2012
Region: California
Posts: 25
Grab a can of crab cleaner start the car and spray it around the mating surfaces of your intake manifold if the idle jumps up it mean its a vacuum leak. To check if its a bad cop start the car and unplug one at a time if the idle changes the cop is good and if the idle doesn't change its a bad cop.

---------- Post added at 02:20 AM ---------- Previous post was at 02:17 AM ----------

Heres a link to a diy injector circuit tester.

http://forums.corral.net/forums/gene...t-circuit.html
Watwoodjr is offline   Reply With Quote
Reply

Lower Navigation
Go Back   Mustang Evolution > 1979-2015 Mustang GT || Tech and Talk > 1996-2004 Mustang GT

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are On
Refbacks are Off


» Members Mustangs

ANGIE

BC13

SRT 392

tsidewayz
Add your Mustang
» Like Us On Facebook



07:08 AM


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0

MustangEvolution.com is in no way associated with or endorsed by Ford Motor Company.