2000 mustang gt 5 speed - Mustang Evolution

Go Back   Mustang Evolution > 1979-2015 Mustang GT || Tech and Talk > 1996-2004 Mustang GT



Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Please support our sponsors and let them know you heard about them here!
Old 10-22-2012, 09:35 PM   #1
Registered User
Newbie
 
Join Date: Oct 2012
Region: Florida
Posts: 6
2000 mustang gt 5 speed

my check engine light is on and has been on for a while. but lately my car has been almost chocking i guess. it runs good while im just cruising but when i give it gas it starts acting up. but then on the way to work the check engine light starting flashing about 9 or 10 times then went off. then on the way home it starting flashing again the same amount of times and stayed on. it scared me cause idk what it means. i cant get a code read til in the morning. any suggestions would b extremely appreciated.
venom86 is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 10-22-2012, 09:53 PM   #2
Moderator Emeritus
 
Adogg's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Region: Massachusetts
Posts: 1,499
Sounds like you need to clean your maf , or a fuel delivery problem
__________________
Don't hate....... appreciate
Adogg is offline   Reply With Quote
Old 10-22-2012, 09:58 PM   #3
Registered User
Newbie
 
Join Date: Oct 2012
Region: Florida
Posts: 6
I got a fuel filter. I just gotta install it. I'll also try cleaning the maf as well. Thanks.
venom86 is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 10-22-2012, 10:03 PM   #4
Moderator Emeritus
 
Adogg's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Region: Massachusetts
Posts: 1,499
Yea not a problem my light comes on every time I give it gas lol I did my fuel filter and fuel pump never cleaned my maf because I did my cai and it looked pretty clean could be because I have no cats but Iam pretty sure my year didn't come with rear o2 censors correct me if I am wrong so I have no idea what is wrong with it
__________________
Don't hate....... appreciate
Adogg is offline   Reply With Quote
Old 10-22-2012, 10:11 PM   #5
Registered User
Newbie
 
Join Date: Oct 2012
Region: Florida
Posts: 6
Yea I already changed one of my O2 sensors. Thankfully all 4 of mine r the same. But I'll def try that and c where I stand. I work at oreilly auto parts so I can get just about n e thing I need.
venom86 is offline   Reply With Quote
Old 10-22-2012, 11:22 PM   #6
Registered Member
Regular
 
1996mustang's Avatar
 
Join Date: Jun 2012
Location: Miami
Region: Florida
Posts: 1,013
Posts the codes on hear to have an idea....could be cylinder missfire due to coolant leak from intake manifold or something o2 can do it too popping a lack of flow for 02s
__________________
1996 Mustang GT, 17x9 front and 17x10.5 cobra r replica rims, 255/40/17 front 285/40/17 rear at the moment,
o/r x-pipe flow master 40 series dump downs, cai/ram intake, 75mm c&l throttle body and plenum, pi heads and intake swap, msd wires, stock gears, untuned at the moment, no dyno numbers for now.
1996mustang is offline   Reply With Quote
Old 10-23-2012, 09:04 AM   #7
Registered User
Newbie
 
Join Date: Oct 2012
Region: Florida
Posts: 6
P1131 and P0305. Which I just found out is cylinder 5 misfire. Makes sense now.
venom86 is offline   Reply With Quote
Old 10-23-2012, 09:53 AM   #8
Registered Member
Regular
 
Mfore33's Avatar
 
Join Date: Feb 2012
Location: Murfreesboro
Region: Tennessee
Posts: 540
You might be getting misfire codes but I had the same thing wrong with my 2000 gt. turns out the fuel pump was going out. It would pump ok for idle and cruise but open her up and she would starve. New svt focus pump later and I even get better gas mileage.
Mfore33 is offline   Reply With Quote
Old 10-23-2012, 10:19 AM   #9
Registered User
Newbie
 
Join Date: Oct 2012
Region: Florida
Posts: 6
Thanks. But I still don't know what the p1131 is. It just says running lean. But I replaced the o2 sensor and it still is on. Idk what else to do. Could it b the pcv hose? Its kinda dry rotted and I can only go thru ford for it. I'm gonna get it prolly this week but I don't c it throwing that code. Idk. I'm stumped on it.
venom86 is offline   Reply With Quote
Old 10-23-2012, 10:01 PM   #10
Registered Member
Regular
 
1996mustang's Avatar
 
Join Date: Jun 2012
Location: Miami
Region: Florida
Posts: 1,013
P1131 = Insufficient Switching O2 Bank 1 Sensor 1 Sensor/Lean

In other works might mean since u have a misfire on cyl 5 i would check injector on that cylinder, or see if its wet from intake or oiled up on the spark plugs. cylinder 5 misfiring will set off the o2 sensor for bank 1 since cyl 5 is on bank 1. also, could be a vacuum leak too but i would deff check #5 cyl to see whats causing it to misfire, fixin that will fix the o2 code
1996mustang is offline   Reply With Quote
Old 10-23-2012, 10:55 PM   #11
Registered User
Newbie
 
Join Date: Oct 2012
Region: Florida
Posts: 6
Thank u. I'll deff check and c what's going on with it. Thank u.
venom86 is offline   Reply With Quote
Reply

Lower Navigation
Go Back   Mustang Evolution > 1979-2015 Mustang GT || Tech and Talk > 1996-2004 Mustang GT

Tags
2000 mustang

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are On
Refbacks are Off


» Like Us On Facebook



04:21 AM


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0

MustangEvolution.com is in no way associated with or endorsed by Ford Motor Company.