P.A.T.S issue - Mustang Evolution

Go Back   Mustang Evolution > 1979-2015 Mustang GT || Tech and Talk > 1996-2004 Mustang GT



Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Please support our sponsors and let them know you heard about them here!
Old 12-02-2012, 12:26 PM   #1
Registered User
Newbie
 
Join Date: Dec 2012
Region: Texas
Posts: 16
P.A.T.S issue

i have a 96 gt ,theft light is flashing ,car wont start....called locksmith ,he reprogramed keys ,cut new keys..i changed the computer nothing worked......i just ordered a sniper tuner ,wont be here untill later this week ,it has the option to disable pats..will this work?? or does any one have any suggrstions ..im new here to the site any help would be greatly apprecciated thanks
lgw8471 is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 12-02-2012, 01:15 PM   #2
Registered Member
Regular
 
1996mustang's Avatar
 
Join Date: Jun 2012
Location: Miami
Region: Florida
Posts: 1,013
Did u by any chance do anything by the lock key cylinder?
__________________
1996 Mustang GT, 17x9 front and 17x10.5 cobra r replica rims, 255/40/17 front 285/40/17 rear at the moment,
o/r x-pipe flow master 40 series dump downs, cai/ram intake, 75mm c&l throttle body and plenum, pi heads and intake swap, msd wires, stock gears, untuned at the moment, no dyno numbers for now.
1996mustang is offline   Reply With Quote
Old 12-02-2012, 01:19 PM   #3
Registered User
Newbie
 
Join Date: Dec 2012
Region: Texas
Posts: 16
the ignition switch?
lgw8471 is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 12-02-2012, 01:28 PM   #4
Registered User
Newbie
 
Join Date: Dec 2012
Region: Texas
Posts: 16
ignition switch was changed on it recently
lgw8471 is offline   Reply With Quote
Old 12-02-2012, 06:30 PM   #5
Registered Member
Regular
 
1996mustang's Avatar
 
Join Date: Jun 2012
Location: Miami
Region: Florida
Posts: 1,013
there is the issue then i believe, when u changed the ignition switch did it begin then? if so u probably broke this part for the pats. i posted up a link for its picture and name of it.
http://img801.imageshack.us/img801/14/img5913b.jpg
they call it a pats halo, ive been looking for a proper name but no luck on that but thats the jist of the thing, if u broke any parts of the halo it will not start the car, even a hairline crack ruptures the wiring in it that provides the resistance or communication to let u start the car up.
1996mustang is offline   Reply With Quote
Old 12-03-2012, 09:24 AM   #6
Registered User
Newbie
 
Join Date: Dec 2012
Region: Texas
Posts: 16
it was running after i had it changed so not sure if that would be the issue
lgw8471 is offline   Reply With Quote
Old 12-04-2012, 04:01 PM   #7
Registered User
Newbie
 
Cali Stang's Avatar
 
Join Date: May 2012
Region: California
Posts: 16
Quote:
Originally Posted by lgw8471 View Post
i have a 96 gt ,theft light is flashing ,car wont start....called locksmith ,he reprogramed keys ,cut new keys..i changed the computer nothing worked......i just ordered a sniper tuner ,wont be here untill later this week ,it has the option to disable pats..will this work?? or does any one have any suggrstions ..im new here to the site any help would be greatly apprecciated thanks
I'm just curious, when you stated the car doesn't start, does the engine at least turn over or do you just get nothing?
Cali Stang is offline   Reply With Quote
Old 12-04-2012, 06:38 PM   #8
Registered User
Newbie
 
Join Date: Dec 2012
Region: Texas
Posts: 16
sorry the car does turn over but no fuel or no spark....hot wired the fuel pump and it is working security light flashing fast!!!!
lgw8471 is offline   Reply With Quote
Old 12-04-2012, 06:58 PM   #9
Registered User
Newbie
 
Cali Stang's Avatar
 
Join Date: May 2012
Region: California
Posts: 16
Well, that's a way to get it going. Hope it works out.
Cali Stang is offline   Reply With Quote
Old 12-04-2012, 08:30 PM   #10
Registered User
Newbie
 
Join Date: Dec 2012
Region: Texas
Posts: 16
Well fuel pumps working hot wired only ........but the coils aren't delivering the spark the security light is still on an flashing .....tuner will. Be here Thursday to delete pats I will keep y'all updated if it. Works its well worht i t if it does

---------- Post added at 08:30 PM ---------- Previous post was at 08:28 PM ----------

Quote:
Originally Posted by lgw8471 View Post
Well fuel pumps working hot wired only ........but the coils aren't delivering the spark the security light is still on an flashing .....tuner will. Be here Thursday to delete pats I will keep y'all updated if it. Works its well worht i t if it does
Still not running yet but the tuner should work !!!
lgw8471 is offline   Reply With Quote
Reply

Lower Navigation
Go Back   Mustang Evolution > 1979-2015 Mustang GT || Tech and Talk > 1996-2004 Mustang GT

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are On
Refbacks are Off


» Members Mustangs

Oliva

Havixs

Our Stang

jek57
Add your Mustang
» Like Us On Facebook



03:54 PM


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0

MustangEvolution.com is in no way associated with or endorsed by Ford Motor Company.