Bad Fuel pump? - Mustang Evolution

Go Back   Mustang Evolution > 1979-2015 Mustang GT || Tech and Talk > 1996-2004 Mustang GT



Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Please support our sponsors and let them know you heard about them here!
Old 12-22-2012, 07:21 PM   #1
Registered Member
Regular
 
BeasGT's Avatar
 
Join Date: Feb 2012
Region: California
Posts: 488
Bad Fuel pump?

When I'm driving my GT the car feels like it is going to shut off. I was told it could be the fuel pump. Anyone have the same problem?
BeasGT is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 12-22-2012, 07:28 PM   #2
Registered Member
Regular
 
schmitty426's Avatar
 
Join Date: Nov 2012
Location: Woodbury
Region: Minnesota
Posts: 523
Yeah but once I shut it off never started again could be a vaccum leak somewhere
schmitty426 is offline   Reply With Quote
Old 12-22-2012, 07:30 PM   #3
Registered Member
Regular
 
BeasGT's Avatar
 
Join Date: Feb 2012
Region: California
Posts: 488
Quote:
Originally Posted by schmitty426 View Post
Yeah but once I shut it off never started again could be a vaccum leak somewhere
Mine starts and runs.
It only happens some times.
BeasGT is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 12-22-2012, 07:31 PM   #4
Registered Member
Regular
 
schmitty426's Avatar
 
Join Date: Nov 2012
Location: Woodbury
Region: Minnesota
Posts: 523
Quote:
Originally Posted by BeasGT View Post

Mine starts and runs.
It only happens some times.
Dose this occur as u hit the gas or let off
schmitty426 is offline   Reply With Quote
Old 12-22-2012, 07:34 PM   #5
Registered Member
Regular
 
BeasGT's Avatar
 
Join Date: Feb 2012
Region: California
Posts: 488
Quote:
Originally Posted by schmitty426 View Post

Dose this occur as u hit the gas or let off
When I hit it. After the 1st rpm.
& as soon as I let it off it runs normal
BeasGT is offline   Reply With Quote
Old 12-22-2012, 07:36 PM   #6
Registered Member
Regular
 
taylor98gt's Avatar
 
Join Date: Apr 2012
Region: Kentucky
Posts: 648
Quote:
Originally Posted by BeasGT

When I hit it. After the 1st rpm.
& as soon as I let it off it runs normal
Mine does the same thing, I changed coils and wires and its a lot better but still not 100% I'm really confused as to what else to check
taylor98gt is offline   Reply With Quote
Old 12-22-2012, 07:37 PM   #7
Registered Member
Regular
 
schmitty426's Avatar
 
Join Date: Nov 2012
Location: Woodbury
Region: Minnesota
Posts: 523
Quote:
Originally Posted by BeasGT View Post

When I hit it. After the 1st rpm.
& as soon as I let it off it runs normal
I don't think its your fuel pump cuz when they go the jus go no warning I've never heard of that happening sorry bud I'm sure someone will have an answer for ya.. maybe its your plugs and wires??
schmitty426 is offline   Reply With Quote
Old 12-22-2012, 07:47 PM   #8
Registered Member
Regular
 
Mathew r Wright's Avatar
 
Join Date: Sep 2011
Region: Oklahoma
Posts: 470
No codes???
Mathew r Wright is offline   Reply With Quote
Old 12-22-2012, 07:52 PM   #9
Registered Member
Regular
 
Mathew r Wright's Avatar
 
Join Date: Sep 2011
Region: Oklahoma
Posts: 470
Quote:
Originally Posted by Mathew r Wright View Post
No codes???
Could have a bad connection on the fuel pump mine did before it shorted out...
Does it drive like its hesitant and gonna run out of gas?
Mathew r Wright is offline   Reply With Quote
Old 12-22-2012, 08:08 PM   #10
Registered Member
Regular
 
BeasGT's Avatar
 
Join Date: Feb 2012
Region: California
Posts: 488
Quote:
Originally Posted by Mathew r Wright View Post

Could have a bad connection on the fuel pump mine did before it shorted out...
Does it drive like its hesitant and gonna run out of gas?
Yes exactly like that!
BeasGT is offline   Reply With Quote
Old 12-22-2012, 08:49 PM   #11
Registered Member
Regular
 
Coreyw428's Avatar
 
Join Date: Dec 2011
Region: Arkansas
Posts: 430
Just because no one else suggested it... When is the last time you changed your fuel filter? Or have you filled up at a new gas station that you usually don't fill up at
Coreyw428 is offline   Reply With Quote
Old 12-22-2012, 08:54 PM   #12
Registered Member
Regular
 
BeasGT's Avatar
 
Join Date: Feb 2012
Region: California
Posts: 488
Quote:
Originally Posted by Coreyw428 View Post
Just because no one else suggested it... When is the last time you changed your fuel filter? Or have you filled up at a new gas station that you usually don't fill up at
I changed it when I rebuilt the engine.
Which was about a year ago.
BeasGT is offline   Reply With Quote
Old 12-22-2012, 09:13 PM   #13
Registered Member
Regular
 
Mathew r Wright's Avatar
 
Join Date: Sep 2011
Region: Oklahoma
Posts: 470
Quote:
Originally Posted by BeasGT View Post

Yes exactly like that!
Try coils man I'm telling you these mustangs have a lot of the same symptoms. Try both really. I just got over this issue. I would just go through standard procedure and check volt reference to the pump also.

---------- Post added at 09:13 PM ---------- Previous post was at 09:12 PM ----------

Quote:
Originally Posted by BeasGT View Post

I changed it when I rebuilt the engine.
Which was about a year ago.
Oh yah change it now!!!
Mathew r Wright is offline   Reply With Quote
Old 12-22-2012, 10:34 PM   #14
Registered Member
Regular
 
Coreyw428's Avatar
 
Join Date: Dec 2011
Region: Arkansas
Posts: 430
If it's been a year, I'd go ahead and change it... Don't take but 15 min, if even that and if it doesn't help then move to the coils. I say that cause my car done somethin similar to that when I first got it, and it ended up bein fuel filter.. But I don't have individual coils, I have packs so I could be wrong. Just givin out my 2 cents for the day lol
Coreyw428 is offline   Reply With Quote
Old 12-22-2012, 10:35 PM   #15
Registered Member
Regular
 
BeasGT's Avatar
 
Join Date: Feb 2012
Region: California
Posts: 488
Quote:
Originally Posted by Coreyw428 View Post
If it's been a year, I'd go ahead and change it... Don't take but 15 min, if even that and if it doesn't help then move to the coils. I say that cause my car done somethin similar to that when I first got it... But I don't have individual coils, I have packs
I think ima try the coils
BeasGT is offline   Reply With Quote
Old 12-22-2012, 10:36 PM   #16
Registered Member
Regular
 
Mathew r Wright's Avatar
 
Join Date: Sep 2011
Region: Oklahoma
Posts: 470
Quote:
Originally Posted by Coreyw428 View Post
If it's been a year, I'd go ahead and change it... Don't take but 15 min, if even that and if it doesn't help then move to the coils. I say that cause my car done somethin similar to that when I first got it... But I don't have individual coils, I have packs
Can't agree more

---------- Post added at 10:36 PM ---------- Previous post was at 10:35 PM ----------

Quote:
Originally Posted by BeasGT View Post

I think ima try the coils
Filter too man they really don't last long...
Mathew r Wright is offline   Reply With Quote
Old 12-22-2012, 10:38 PM   #17
Registered Member
Regular
 
BeasGT's Avatar
 
Join Date: Feb 2012
Region: California
Posts: 488
Thank you guys.

Ill get to it this week.
BeasGT is offline   Reply With Quote
Old 12-24-2012, 07:32 AM   #18
Registered Member
Regular
 
Mfore33's Avatar
 
Join Date: Feb 2012
Location: Murfreesboro
Region: Tennessee
Posts: 540
I know people don't like the cheap jegs coils. But i bought one for 17 bucks just to use as a test coil. That way I've got a cheap one in the trunk for emergency and to test for bad coils. Then if I find one I get a factory ford for the fix.
Mfore33 is offline   Reply With Quote
Old 12-24-2012, 12:42 PM   #19
Registered Member
Regular
 
Mathew r Wright's Avatar
 
Join Date: Sep 2011
Region: Oklahoma
Posts: 470
+1 that's a good idea...
Mathew r Wright is offline   Reply With Quote
Old 12-24-2012, 01:29 PM   #20
Registered User
Newbie
 
e.grant@ymail.c's Avatar
 
Join Date: Jan 2011
Location: charleston
Region: West Virgina
Posts: 3
Quote:
Originally Posted by BeasGT View Post
When I'm driving my GT the car feels like it is going to shut off. I was told it could be the fuel pump. Anyone have the same problem?
Yes I had a fuel pump issue 1994 cobra. It will let u know if it is bad
e.grant@ymail.c is offline   Reply With Quote
Old 12-24-2012, 04:13 PM   #21
Registered Member
Regular
 
Voltage258's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Region: Utah
Posts: 558
Quote:
Originally Posted by schmitty426 View Post

I don't think its your fuel pump cuz when they go the jus go no warning I've never heard of that happening sorry bud I'm sure someone will have an answer for ya.. maybe its your plugs and wires??
I don't know. I had a fuel pump going bad I'm my old jeep it did not run like it was dieing but when I would floor it the rpms would go up and scream but it would not accelerate the once I replaced the pump it never did it again..... But I would definitely change everything everyone suggested first because a fuel pump is probably the most expensive..
__________________
If your getting good gas mileage, your not having fun.
Voltage258 is offline   Reply With Quote
Old 12-24-2012, 04:46 PM   #22
Registered Member
Regular
 
schmitty426's Avatar
 
Join Date: Nov 2012
Location: Woodbury
Region: Minnesota
Posts: 523
Quote:
Originally Posted by Voltage258 View Post

I don't know. I had a fuel pump going bad I'm my old jeep it did not run like it was dieing but when I would floor it the rpms would go up and scream but it would not accelerate the once I replaced the pump it never did it again..... But I would definitely change everything everyone suggested first because a fuel pump is probably the most expensive..
That's weird... Cars are definitely a mystery lol and yes fuel pump is the most expensive.. just had mine go about 2 months ago and it was under warranty thank god... and my dealership gave me a recipet for my 100 deductible and the total was $$1,075!!!
schmitty426 is offline   Reply With Quote
Old 12-24-2012, 09:34 PM   #23
Registered Member
Regular
 
Voltage258's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Region: Utah
Posts: 558
Quote:
Originally Posted by schmitty426 View Post

That's weird... Cars are definitely a mystery lol and yes fuel pump is the most expensive.. just had mine go about 2 months ago and it was under warranty thank god... and my dealership gave me a recipet for my 100 deductible and the total was $$1,075!!!
Holy mother that is a ton. I guess that is what it is if you go OEM pump and installed at a dealer. I think my jeep cost me $300-$400.
__________________
If your getting good gas mileage, your not having fun.
Voltage258 is offline   Reply With Quote
Old 12-24-2012, 10:16 PM   #24
Registered Member
Regular
 
schmitty426's Avatar
 
Join Date: Nov 2012
Location: Woodbury
Region: Minnesota
Posts: 523
Quote:
Originally Posted by Voltage258 View Post

Holy mother that is a ton. I guess that is what it is if you go OEM pump and installed at a dealer. I think my jeep cost me $300-$400.
Hell yeah it was super expensive but super glad I was under warranty
schmitty426 is offline   Reply With Quote
Old 01-03-2013, 04:26 AM   #25
Registered User
Newbie
 
Joe Jeezy's Avatar
 
Join Date: Jan 2013
Location: Mo county
Region: Maryland
Posts: 12
Quote:
Originally Posted by BeasGT View Post
When I'm driving my GT the car feels like it is going to shut off. I was told it could be the fuel pump. Anyone have the same problem?
Won't let me message you, says u have to erase messages
Joe Jeezy is offline   Reply With Quote
Old 01-03-2013, 08:13 PM   #26
Registered Member
Regular
 
Fastfive_ogt's Avatar
 
Join Date: Jan 2013
Location: Oshkosh
Region: Wisconsin
Posts: 30
Try unplugging your maf and see if the problem goes away.
Fastfive_ogt is offline   Reply With Quote
Reply

Lower Navigation
Go Back   Mustang Evolution > 1979-2015 Mustang GT || Tech and Talk > 1996-2004 Mustang GT

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are On
Refbacks are Off


» Like Us On Facebook



05:48 AM


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0

MustangEvolution.com is in no way associated with or endorsed by Ford Motor Company.