Check Engine Light? - Mustang Evolution

Go Back   Mustang Evolution > 1979-2015 Mustang GT || Tech and Talk > 1996-2004 Mustang GT



Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Please support our sponsors and let them know you heard about them here!
Old 03-03-2013, 11:18 PM   #1
Registered User
Newbie
 
Join Date: Jan 2013
Location: Sacramento
Region: California
Posts: 6
Check Engine Light?

Hello everyone!
I am thinking about installing a non catted x-pipe on my 96 Mustang GT along with the MIL eliminators. Now, I live in California where I can't have that on to pass smog, so I was just going to uninstall the x-pipe every 2 years and smog it and then just re-install it but my question is, will I have any CEL lights that come on after I install the stock h-pipe with all the cats again?
Sorry, I'm still kind of new to working on cars and what not. If anyone is in the sam situation I am, I would love to here how you deal with it!
MustangsFTW is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 03-03-2013, 11:25 PM   #2
ME Bloodhound
Staff
 
Soccerluvr4's Avatar
 
Join Date: Feb 2012
Location: Sacramento/Bay Area
Region: California
Posts: 14,672
You should be fine, if anything shows up then just unplug the battery for about 15 minutes, that will reset the system. After that it will see that it has the cats back on and shouldn't throw any codes... I'm in Cali also (Sacramento) and within the next month want to get an O/R Prochamber, so i'm in the same boat as you.
__________________

Bullitt build paused pending graduation

HID end all thread
Soccerluvr4 is offline   Reply With Quote
Old 03-03-2013, 11:25 PM   #3
Registered Member
Regular
 
Venomouz831's Avatar
 
Join Date: Dec 2011
Location: Seaside
Region: California
Posts: 8,133
Quote:
Originally Posted by MustangsFTW View Post
Hello everyone!
I am thinking about installing a non catted x-pipe on my 96 Mustang GT along with the MIL eliminators. Now, I live in California where I can't have that on to pass smog, so I was just going to uninstall the x-pipe every 2 years and smog it and then just re-install it but my question is, will I have any CEL lights that come on after I install the stock h-pipe with all the cats again?
Sorry, I'm still kind of new to working on cars and what not. If anyone is in the sam situation I am, I would love to here how you deal with it!
No you won't, I just went through this like 2 months ago. I had an off road x pipe on and then I put on the stock one with cats and everything was fine no cel or anything. Just remember to disconnect the batt and to run the car a few hours after puttin the midpipe on
__________________
)02 Gt, Founder of WE2G
Venomouz831 is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 03-03-2013, 11:31 PM   #4
Registered User
Newbie
 
Join Date: Jan 2013
Location: Sacramento
Region: California
Posts: 6
Quote:
Originally Posted by Soccerluvr4 View Post
You should be fine, if anything shows up then just unplug the battery for about 15 minutes, that will reset the system. After that it will see that it has the cats back on and shouldn't throw any codes... I'm in Cali also (Sacramento) and within the next month want to get an O/R Prochamber, so i'm in the same boat as you.
Awesome, this really helps me out! I'm also in Sacramento
MustangsFTW is offline   Reply With Quote
Reply

Lower Navigation
Go Back   Mustang Evolution > 1979-2015 Mustang GT || Tech and Talk > 1996-2004 Mustang GT

Tags
check engine

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are On
Refbacks are Off


» Like Us On Facebook



08:03 AM


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0

MustangEvolution.com is in no way associated with or endorsed by Ford Motor Company.