Mustang misfire HELP!!! - Mustang Evolution

Go Back   Mustang Evolution > 1979-2015 Mustang GT || Tech and Talk > 1996-2004 Mustang GT



Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Please support our sponsors and let them know you heard about them here!
Old 03-29-2013, 02:44 PM   #1
Registered User
Newbie
 
Justin96's Avatar
 
Join Date: Feb 2013
Location: Akron
Region: Ohio
Posts: 2
Question Mustang misfire HELP!!!

I'm having some problems with my car and am in the need of some help. It is a 96 mustang gt with the 4.6 engine. Not too long ago my intake manifold cracked And ever since its been all downhill. I replace the intake manifold and changed my oil. It was all good until I started having a bad misfire only while accelerating or giving it gas.. I scanned it and it came up as a misfire on cylinder 1. I replaced all my spark plugs and now it is misfiring bad at idle and I can't even drive it. I took it around the block and the check engine light was flashing so I took it straight to the garage and popped the hood, there was smoke and it smelled horrible. I checked my coils and they seem fine. I'm so confused and concerned about this. I'm looking for any and all help I can get!
Justin96 is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 03-29-2013, 05:48 PM   #2
Registered Member
Regular
 
Slow4V's Avatar
 
Join Date: Feb 2013
Location: Sa
Region: Alabama
Posts: 2,208
Quote:
Originally Posted by Justin96 View Post
I'm having some problems with my car and am in the need of some help. It is a 96 mustang gt with the 4.6 engine. Not too long ago my intake manifold cracked And ever since its been all downhill. I replace the intake manifold and changed my oil. It was all good until I started having a bad misfire only while accelerating or giving it gas.. I scanned it and it came up as a misfire on cylinder 1. I replaced all my spark plugs and now it is misfiring bad at idle and I can't even drive it. I took it around the block and the check engine light was flashing so I took it straight to the garage and popped the hood, there was smoke and it smelled horrible. I checked my coils and they seem fine. I'm so confused and concerned about this. I'm looking for any and all help I can get!
Sounds like you have coolant in your coil packs..
Take off coil packs and spark plugs and clean them and everything very good and see what happens.. Same thing happened to my old GT
Slow4V is offline   Reply With Quote
Reply

Lower Navigation
Go Back   Mustang Evolution > 1979-2015 Mustang GT || Tech and Talk > 1996-2004 Mustang GT

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are On
Refbacks are Off


» Like Us On Facebook



08:38 AM


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0

MustangEvolution.com is in no way associated with or endorsed by Ford Motor Company.