Weird HID - Mustang Evolution

Go Back   Mustang Evolution > 1979-2015 Mustang GT || Tech and Talk > 1996-2004 Mustang GT



Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Please support our sponsors and let them know you heard about them here!
Old 03-30-2013, 09:19 PM   #1
Registered Member
Regular
 
Doe_Rae_mi's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Region: South Carolina
Posts: 2,587
One of my lights look more whiter than the other??? Any ideas?? They are 8000k but I swear one looks a little more 6000k. I have two different ballast think that could the problem?
Doe_Rae_mi is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 03-31-2013, 09:22 AM   #2
Registered Member
Regular
 
schmitty426's Avatar
 
Join Date: Nov 2012
Location: Woodbury
Region: Minnesota
Posts: 523
One could be a 55w and the other 35w with a 55w an 8k could look more towards the 6k it dilutes the light when the 35w will give tru color to the bulb
schmitty426 is offline   Reply With Quote
Old 03-31-2013, 10:39 AM   #3
Registered Member
Regular
 
Doe_Rae_mi's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Region: South Carolina
Posts: 2,587
Quote:
Originally Posted by schmitty426
One could be a 55w and the other 35w with a 55w an 8k could look more towards the 6k it dilutes the light when the 35w will give tru color to the bulb
They are both 12v 35w. I've doubled checked. Maybe it's just me?
Doe_Rae_mi is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 03-31-2013, 11:08 AM   #4
Registered Member
Regular
 
schmitty426's Avatar
 
Join Date: Nov 2012
Location: Woodbury
Region: Minnesota
Posts: 523
Could be lol... Do u have any pics at night? Maybe showing the discoloration your seeing?
schmitty426 is offline   Reply With Quote
Old 03-31-2013, 11:11 AM   #5
Registered Member
Regular
 
Doe_Rae_mi's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Region: South Carolina
Posts: 2,587
Quote:
Originally Posted by schmitty426
Could be lol... Do u have any pics at night? Maybe showing the discoloration your seeing?
Well that's a good idea actually lol. Didnt think of that
Doe_Rae_mi is offline   Reply With Quote
Old 03-31-2013, 11:17 AM   #6
Registered Member
Regular
 
Doe_Rae_mi's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Region: South Carolina
Posts: 2,587
The one on the right side seems to be more white. Maybe I should just get another ballast that's exactly like my new one?
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	image-3666252787.jpg
Views:	105
Size:	421.3 KB
ID:	99558  
Doe_Rae_mi is offline   Reply With Quote
Old 03-31-2013, 11:25 AM   #7
ME Bloodhound
Staff
 
Soccerluvr4's Avatar
 
Join Date: Feb 2012
Location: Sacramento/Bay Area
Region: California
Posts: 14,672
Quote:
Originally Posted by Doe_Rae_mi View Post
The one on the right side seems to be more white. Maybe I should just get another ballast that's exactly like my new one?
Ye it does look a little more wite.
__________________

Bullitt build paused pending graduation

HID end all thread
Soccerluvr4 is offline   Reply With Quote
Old 03-31-2013, 11:27 AM   #8
Registered Member
Regular
 
Doe_Rae_mi's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Region: South Carolina
Posts: 2,587
It has to be because of the ballast then. That's the old one that I didn't replace
Doe_Rae_mi is offline   Reply With Quote
Old 03-31-2013, 11:32 AM   #9
Registered Member
Regular
 
schmitty426's Avatar
 
Join Date: Nov 2012
Location: Woodbury
Region: Minnesota
Posts: 523
It could be the ballast cuz its older and could be loosing its viscosity to produce color, nice termi bumper btw! I want to convert to it someday
schmitty426 is offline   Reply With Quote
Old 03-31-2013, 11:32 AM   #10
ME Bloodhound
Staff
 
Soccerluvr4's Avatar
 
Join Date: Feb 2012
Location: Sacramento/Bay Area
Region: California
Posts: 14,672
That's probably it
__________________

Bullitt build paused pending graduation

HID end all thread
Soccerluvr4 is offline   Reply With Quote
Old 03-31-2013, 11:50 AM   #11
Registered Member
Regular
 
Redstang1's Avatar
 
Join Date: Jan 2012
Location: Statesboro
Region: Georgia
Posts: 828
.
Redstang1 is offline   Reply With Quote
Old 03-31-2013, 01:48 PM   #12
Registered Member
Regular
 
Doe_Rae_mi's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Region: South Carolina
Posts: 2,587
Quote:
Originally Posted by schmitty426
It could be the ballast cuz its older and could be loosing its viscosity to produce color, nice termi bumper btw! I want to convert to it someday
Thanks man!
Doe_Rae_mi is offline   Reply With Quote
Old 03-31-2013, 07:01 PM   #13
Registered Member
Regular
 
Doe_Rae_mi's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Region: South Carolina
Posts: 2,587
Quote:
Originally Posted by Doe_Rae_mi

Thanks man!
Ok it's definetly white and the other blue I just shined it on my wall. What could be causing it? Is it really the ballast? Just don't wanna waste my money
Doe_Rae_mi is offline   Reply With Quote
Old 03-31-2013, 10:47 PM   #14
Registered Member
Regular
 
schmitty426's Avatar
 
Join Date: Nov 2012
Location: Woodbury
Region: Minnesota
Posts: 523
Quote:
Originally Posted by Doe_Rae_mi View Post

Ok it's definetly white and the other blue I just shined it on my wall. What could be causing it? Is it really the ballast? Just don't wanna waste my money
Hmmm do u have any relays to your HIDs?
schmitty426 is offline   Reply With Quote
Old 03-31-2013, 10:51 PM   #15
Registered Member
Regular
 
Doe_Rae_mi's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Region: South Carolina
Posts: 2,587
Quote:
Originally Posted by schmitty426

Hmmm do u have any relays to your HIDs?
Yea I think so if it's that thing u have to put around that electric thing lol. T
Doe_Rae_mi is offline   Reply With Quote
Old 04-01-2013, 07:10 AM   #16
Registered Member
Regular
 
schmitty426's Avatar
 
Join Date: Nov 2012
Location: Woodbury
Region: Minnesota
Posts: 523
I have no idea I don't have them I was just thinking that maybe ur car isn't producing enough current to that ballast? Idk just a thought I'm just as lost as you are lol
schmitty426 is offline   Reply With Quote
Old 04-05-2013, 12:08 PM   #17
Registered Member
Regular
 
Doe_Rae_mi's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Region: South Carolina
Posts: 2,587
Hey guys I just looked and my old ballast has an "I norm" of 3.2 and my new one is 3.5, is that my problem?
Doe_Rae_mi is offline   Reply With Quote
Old 04-05-2013, 05:55 PM   #18
Registered Member
Regular
 
Mfore33's Avatar
 
Join Date: Feb 2012
Location: Murfreesboro
Region: Tennessee
Posts: 540
It could be that the bulbs are different.
Mfore33 is offline   Reply With Quote
Old 04-05-2013, 08:38 PM   #19
Registered Member
Regular
 
Doe_Rae_mi's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Region: South Carolina
Posts: 2,587
Quote:
Originally Posted by Mfore33
It could be that the bulbs are different.
They aren't thats for sure
Doe_Rae_mi is offline   Reply With Quote
Reply

Lower Navigation
Go Back   Mustang Evolution > 1979-2015 Mustang GT || Tech and Talk > 1996-2004 Mustang GT

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are On
Refbacks are Off


» Like Us On Facebook



08:36 PM


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0

MustangEvolution.com is in no way associated with or endorsed by Ford Motor Company.