02 GT runs rough with AC on - Mustang Evolution

Go Back   Mustang Evolution > 1979-2015 Mustang GT || Tech and Talk > 1996-2004 Mustang GT



Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Please support our sponsors and let them know you heard about them here!
Old 05-04-2013, 11:43 PM   #1
Registered Member
Regular
 
Ckennedy121's Avatar
 
Join Date: Feb 2013
Location: Miami
Region: Florida
Posts: 269
02 GT runs rough with AC on

I just retinted my car so I have to have the windows up for 3 days and I noticed my car runs really rough with the ac on. It doesn't stall or idle wildly but it doesn't have any "get up and go" I know the ac puts more load on the engine but it feels very week when accelerating very underwhelming.

Any thoughts?

---------- Post added at 10:43 PM ---------- Previous post was at 10:41 PM ----------

Weak*


Also I rarely use my ac unless its raining and when it's raining I don't ever drive fast or hard accelerate so I'm just now noticing this
Ckennedy121 is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 05-05-2013, 02:32 AM   #2
Registered Member
Regular
 
GP3GT's Avatar
 
Join Date: Jul 2011
Region: California
Posts: 253
Mine does the same thing.. I have a 99 and I never use it for the same reason it runs rough with the ac on.. Hopefully someone can let us know why lol
__________________
95 Camaro- Sold
99 Camaro Z28- Sold
99 Mustang GT- DD
GP3GT is offline   Reply With Quote
Old 05-05-2013, 07:00 AM   #3
Registered Member
Regular
 
Ckennedy121's Avatar
 
Join Date: Feb 2013
Location: Miami
Region: Florida
Posts: 269
Quote:
Originally Posted by GP3GT View Post
Mine does the same thing.. I have a 99 and I never use it for the same reason it runs rough with the ac on.. Hopefully someone can let us know why lol
My car runs fine with it off.
Ckennedy121 is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 05-05-2013, 07:06 AM   #4
Registered Member
Regular
 
Ckennedy121's Avatar
 
Join Date: Feb 2013
Location: Miami
Region: Florida
Posts: 269
Hold up I'm doing that miraculous google search thing, I'm reading on a different forum it could be because my car is running low on freeon so the compressor is working double to keep the car cold? My ac is cold but not ice cold it takes a while before my car is nice and enjoyable.
Ckennedy121 is offline   Reply With Quote
Old 05-05-2013, 02:19 PM   #5
Registered Member
Regular
 
GP3GT's Avatar
 
Join Date: Jul 2011
Region: California
Posts: 253
Quote:
Originally Posted by Ckennedy121 View Post
Hold up I'm doing that miraculous google search thing, I'm reading on a different forum it could be because my car is running low on freeon so the compressor is working double to keep the car cold? My ac is cold but not ice cold it takes a while before my car is nice and enjoyable.
Yeah same thing with me lol! When it's off it runs fine. And when I have my ac on its cold but not ice cold.. I figured I just maybe needed more freon
__________________
95 Camaro- Sold
99 Camaro Z28- Sold
99 Mustang GT- DD
GP3GT is offline   Reply With Quote
Old 05-06-2013, 07:06 AM   #6
Registered Member
Regular
 
Cornkush's Avatar
 
Join Date: Mar 2013
Location: Indianapolis
Region: Indiana
Posts: 171
+3
Cornkush is offline   Reply With Quote
Old 05-06-2013, 04:10 PM   #7
Registered Member
Regular
 
Join Date: Aug 2012
Region: Texas
Posts: 117
Yeah I rarely use mine and I dont have tinted windows. Black car, black leather, no tint, no a/c because it runs somewhat rough. Texas summer heat!

It just started to make a clicking noise so I believe it's running low on freon. After getting that fix, ill look into cleaning the iac
Apex Predator is offline   Reply With Quote
Old 05-06-2013, 05:19 PM   #8
Registered Member
Regular
 
Cornkush's Avatar
 
Join Date: Mar 2013
Location: Indianapolis
Region: Indiana
Posts: 171
Has anybody changed or checked some of the evap lines or recharged with the cans ?
Cornkush is offline   Reply With Quote
Old 05-06-2013, 07:24 PM   #9
Registered Member
Regular
 
Ckennedy121's Avatar
 
Join Date: Feb 2013
Location: Miami
Region: Florida
Posts: 269
Quote:
Originally Posted by Cornkush View Post
Has anybody changed or checked some of the evap lines or recharged with the cans ?
Negative. I'm gonna start trouble shooting it later
Ckennedy121 is offline   Reply With Quote
Old 05-06-2013, 11:49 PM   #10
Registered Member
Regular
 
v8pony's Avatar
 
Join Date: Aug 2012
Location: Monmouth County, New Jersey
Region: New Jersey
Posts: 2,201
Quote:
Originally Posted by Ckennedy121 View Post

Negative. I'm gonna start trouble shooting it later
+1 i got gauges up at my work's shop to test freon, if I remember to throw them in the truck ill let you guys know what happens
__________________
2002 5spd GT
Feb 2013 Mustang of the Month
v8pony is offline   Reply With Quote
Old 05-07-2013, 09:10 AM   #11
Registered Member
Regular
 
Mustang936's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Region: Texas
Posts: 406
Mine runs rough with the A/C on and i went to get it checked out and the freeon was at the max, checking the IAC is a good place to go. Mine used to run really bad but when the really hot weather came around it actaully ran better and my compressor stopped cycling so much, it used to cycle every 5 seconds, now its more like 2-3mins.
Mustang936 is offline   Reply With Quote
Reply

Lower Navigation
Go Back   Mustang Evolution > 1979-2015 Mustang GT || Tech and Talk > 1996-2004 Mustang GT

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are On
Refbacks are Off


» Like Us On Facebook



03:58 PM


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions, Inc.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0
vBulletin Security provided by vBSecurity v2.2.2 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2018 DragonByte Technologies Ltd.

MustangEvolution.com is in no way associated with or endorsed by Ford Motor Company.