P1443? - Mustang Evolution

Go Back   Mustang Evolution > 1979-2015 Mustang GT || Tech and Talk > 1996-2004 Mustang GT



Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Please support our sponsors and let them know you heard about them here!
Old 05-24-2013, 08:46 PM   #1
Registered Member
Regular
 
96smoke's Avatar
 
Join Date: Feb 2013
Location: Raleigh
Region: North Carolina
Posts: 226
P1443?

So I've got a bama tuner and a 87 street tune on currently but I've had so many issues with AM and the bama team. Long story short I finally got a tune that works, before my RPMS would hang. But now that everything's good, my check engine light came on. Checked it with the tuner and it says p1443 which is emissions... How is this possible?

I have o/r x and SLPs
96smoke is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 05-24-2013, 09:22 PM   #2
Registered Member
Regular
 
White03GT's Avatar
 
Join Date: Mar 2013
Location: Hereford
Region: Texas
Posts: 1,057
Quote:
Originally Posted by 96smoke View Post
So I've got a bama tuner and a 87 street tune on currently but I've had so many issues with AM and the bama team. Long story short I finally got a tune that works, before my RPMS would hang. But now that everything's good, my check engine light came on. Checked it with the tuner and it says p1443 which is emissions... How is this possible?

I have o/r x and SLPs
I'm not too sure that's the tuners fault. You MIGHT just need a new purge flow sensor
White03GT is offline   Reply With Quote
Old 05-24-2013, 10:34 PM   #3
Registered Member
Regular
 
96smoke's Avatar
 
Join Date: Feb 2013
Location: Raleigh
Region: North Carolina
Posts: 226
Quote:
Originally Posted by White03GT View Post

I'm not too sure that's the tuners fault. You MIGHT just need a new purge flow sensor
Yea It'll explain my hanging RPMS too. Gonna look into it and see. You know how much the sensors run?
96smoke is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 05-24-2013, 10:39 PM   #4
Registered Member
Regular
 
White03GT's Avatar
 
Join Date: Mar 2013
Location: Hereford
Region: Texas
Posts: 1,057
Quote:
Originally Posted by 96smoke View Post

Yea It'll explain my hanging RPMS too. Gonna look into it and see. You know how much the sensors run?
No but I can can check tomorrow morning at work and let you know if you'd like
White03GT is offline   Reply With Quote
Old 05-24-2013, 11:16 PM   #5
Registered Member
Regular
 
96smoke's Avatar
 
Join Date: Feb 2013
Location: Raleigh
Region: North Carolina
Posts: 226
Quote:
Originally Posted by White03GT View Post

No but I can can check tomorrow morning at work and let you know if you'd like
I looked into it more, and it's super common on 96s. Other ppl had the issue, replaced the purge flow sensor and solenoid and they were good to go

Prices would be good to know for sure
96smoke is offline   Reply With Quote
Old 05-25-2013, 09:40 AM   #6
Registered Member
Regular
 
White03GT's Avatar
 
Join Date: Mar 2013
Location: Hereford
Region: Texas
Posts: 1,057
Quote:
Originally Posted by 96smoke View Post

I looked into it more, and it's super common on 96s. Other ppl had the issue, replaced the purge flow sensor and solenoid and they were good to go

Prices would be good to know for sure
You're looking at about $70 for the solenoid and about $53 for the sensor. That should fix your problem
White03GT is offline   Reply With Quote
Reply

Lower Navigation
Go Back   Mustang Evolution > 1979-2015 Mustang GT || Tech and Talk > 1996-2004 Mustang GT

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are On
Refbacks are Off


» Like Us On Facebook



06:55 AM


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0

MustangEvolution.com is in no way associated with or endorsed by Ford Motor Company.