Bad Clutch Quad ? - Mustang Evolution

Go Back   Mustang Evolution > 1979-2015 Mustang GT || Tech and Talk > 1996-2004 Mustang GT



Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Please support our sponsors and let them know you heard about them here!
Old 11-17-2013, 04:29 PM   #1
Registered Member
Regular
 
Slow4V's Avatar
 
Join Date: Feb 2013
Location: Sa
Region: Alabama
Posts: 2,208
Bad Clutch Quad ?

I noticed yesterday when i engage my clutch pedal it doesn't feel normal, also it makes a popping noise that seems to be coming from the plastic quadrant , could it be going out ?
It's also getting hard to put into gear , feels like pedal is not letting me engage correctly

Any suggestions ?
Slow4V is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 11-17-2013, 04:46 PM   #2
Registered Member
Regular
 
Mile high JDF's Avatar
 
Join Date: Jun 2011
Location: Thronton
Region: Colorado
Posts: 5,989
Have you tried the auto readjust trick? You could try and look at the quadrant while trying to push the pedal and see if you notice any flexing or slipping
__________________
Sold - Black 2000 Mustang GT, gone but definitely not forgotten
- Silver 2007 Corvette
Current - DHG 2001 Bullitt
Mile high JDF is offline   Reply With Quote
Old 11-17-2013, 05:00 PM   #3
Registered Member
Regular
 
Slow4V's Avatar
 
Join Date: Feb 2013
Location: Sa
Region: Alabama
Posts: 2,208
Quote:
Originally Posted by JDF View Post
Have you tried the auto readjust trick? You could try and look at the quadrant while trying to push the pedal and see if you notice any flexing or slipping
I tried
Slow4V is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 11-17-2013, 05:25 PM   #4
Registered Member
Regular
 
Slow4V's Avatar
 
Join Date: Feb 2013
Location: Sa
Region: Alabama
Posts: 2,208
Now it's making loud cracking noise coming from Too of pedal under dash

And won't engage unless pedal is all the way on floor
I grinded 3rd bad
Slow4V is offline   Reply With Quote
Old 11-18-2013, 08:52 AM   #5
Staff
Regular
Staff
 
scottydsntknow's Avatar
 
Join Date: Apr 2013
Location: JB MDL
Region: New Jersey
Posts: 16,612
Poke your head under there and look at it... I mean... you can see it pretty easy. Feel your hand under there too.

Buy the MM quadrant and a Fiore micro click adjuster and be done with it. Also hopefully your cable is OEM. If not, you need an OEM cable which MM sells too.
__________________
2000 Mustang GT Steeda #0048

Just because I give you advice, doesn't mean I know more than you. Its just means I've done more stupid ****.
scottydsntknow is online now   Reply With Quote
Old 11-19-2013, 02:05 AM   #6
Registered Member
Regular
 
Slow4V's Avatar
 
Join Date: Feb 2013
Location: Sa
Region: Alabama
Posts: 2,208
Found out it was my cable
It's ripped right after the firewall in the engine bay
Going to ford to get a new one tomorrow
Slow4V is offline   Reply With Quote
Reply

Lower Navigation
Go Back   Mustang Evolution > 1979-2015 Mustang GT || Tech and Talk > 1996-2004 Mustang GT

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are On
Refbacks are Off


» Like Us On Facebook



04:50 PM


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0

MustangEvolution.com is in no way associated with or endorsed by Ford Motor Company.