Help with emissions please - Mustang Evolution

Go Back   Mustang Evolution > 1979-2015 Mustang GT || Tech and Talk > 1996-2004 Mustang GT



Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Please support our sponsors and let them know you heard about them here!
Old 11-25-2013, 05:40 PM   #1
Registered User
Newbie
 
Droski22's Avatar
 
Join Date: Jan 2011
Region: Illinois
Posts: 9
Help with emissions please

I changed my front o2 sensors and have dummies on the back, I don't have a check engine light but I'm getting these two codes P0174 (system to lean bank 2) and P0430 (catalyst system efficiency below threshold bank 2) now I don't have any cats but I have the mil dummy plugs on and have changed the both front o2 sensors and cleared it but these keep coming up and I need to pass emissions ASAP please help!!
Droski22 is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 11-25-2013, 06:14 PM   #2
Registered Member
Regular
 
87LX306's Avatar
 
Join Date: Nov 2013
Location: Cleveland Burbs
Region: Ohio
Posts: 201
Well its telling you the drivers side bank of cylinders are running lean also that its not seeing proper emissions drop between bank 2 sensor 1 and bank 2 sensor 2.

Could have a bad simulator on the bank 2 side. Have you hooked up a scan tool for live data?
87LX306 is offline   Reply With Quote
Old 11-26-2013, 11:13 PM   #3
Registered User
Newbie
 
Droski22's Avatar
 
Join Date: Jan 2011
Region: Illinois
Posts: 9
Quote:
Originally Posted by 87LX306 View Post
Well its telling you the drivers side bank of cylinders are running lean also that its not seeing proper emissions drop between bank 2 sensor 1 and bank 2 sensor 2. Could have a bad simulator on the bank 2 side. Have you hooked up a scan tool for live data?
the simulators are new and those were off of my buddies scanner I just hope nothing's cracked anywhere?
Droski22 is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 11-26-2013, 11:40 PM   #4
Registered Member
Regular
 
87LX306's Avatar
 
Join Date: Nov 2013
Location: Cleveland Burbs
Region: Ohio
Posts: 201
Quote:
Originally Posted by Droski22 View Post
the simulators are new and those were off of my buddies scanner I just hope nothing's cracked anywhere?
Always bad eggs my friend. Id pull live data on the downstreams and see if you can see a difference from bank to bank.
87LX306 is offline   Reply With Quote
Old 11-27-2013, 12:10 AM   #5
Registered Member
Regular
 
MidnightBlueGT's Avatar
 
Join Date: Apr 2013
Location: Charlotte
Region: North Carolina
Posts: 3,887
Are you sure theyre turned on? Being tuned for o/r turns them off usually.
MidnightBlueGT is offline   Reply With Quote
Old 11-27-2013, 09:55 AM   #6
Registered Member
Regular
 
cliffyk's Avatar
 
Join Date: Oct 2012
Region: Florida
Posts: 1,001
An exhaust leak before or near the driver side front O2 sensor can cause both those codes...
__________________
SOLD! - 2003 GT, UPR X, FRPP 24lb/h, Magnaflow, PP 70mm TB & plenum, Delta Force tuned,
Steeda UDPs, Ralco flywheel, RAM HDX clutch, 3.73s, 262 rwHP/305 lb-ft.

New ride (7/1/2013) 1998 Mercedes SL500-5.0L 32V VVT 326/347 HP/tq
cliffyk is offline   Reply With Quote
Reply

Lower Navigation
Go Back   Mustang Evolution > 1979-2015 Mustang GT || Tech and Talk > 1996-2004 Mustang GT

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are On
Refbacks are Off


» Like Us On Facebook



09:47 PM


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0

MustangEvolution.com is in no way associated with or endorsed by Ford Motor Company.