Light issues - Mustang Evolution

Go Back   Mustang Evolution > 1979-2015 Mustang GT || Tech and Talk > 1996-2004 Mustang GT



Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Please support our sponsors and let them know you heard about them here!
Old 01-04-2014, 10:13 PM   #1
Registered Member
Regular
 
ward.r's Avatar
 
Join Date: Jul 2012
Region: Missouri
Posts: 50
Light issues

Ok so recently i noticed my dim doesnt work on the driver side of my car but its the same bulb used for my brights (oem) ive chqnged the connector checked fuses what else could it be?


Sent from my SCH-R530U using Mustang Evolution mobile app
ward.r is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 01-04-2014, 11:21 PM   #2
Legacy Member
Legacy
 
lowflyn's Avatar
 
Join Date: Aug 2003
Region: Mississippi
Posts: 19,890
Send a message via AIM to lowflyn
Have you changed bulbs?
__________________
"I'm not driving too fast...just flying too low"
Mine:
-03 SB Cobra vert- 2552 of 5082 Born 02/25/03
Our's:
90 7up vert - new project-07 DSG Focus -DD
335
lowflyn is offline   Reply With Quote
Old 01-05-2014, 12:11 AM   #3
Registered Member
Regular
 
Slow4V's Avatar
 
Join Date: Feb 2013
Location: Sa
Region: Alabama
Posts: 2,208
Bulb..
Slow4V is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 01-05-2014, 12:18 AM   #4
Registered Member
Regular
 
ward.r's Avatar
 
Join Date: Jul 2012
Region: Missouri
Posts: 50
No i changed the bulb because thats what my first though was and its tge same type as my dodge that i had a new one in the package for and it still does the same thing
ward.r is offline   Reply With Quote
Old 02-11-2014, 11:07 PM   #5
Registered Member
Regular
 
ward.r's Avatar
 
Join Date: Jul 2012
Region: Missouri
Posts: 50
HEADLIGHT ISSUES

ok so for about a year now my car has had a issue with the driver side light. both driver and passenger side lights work on bright but on dim the driver side does not just the running light for the turn signal does. it all started when I had my projector headlights in which ran off to bulbs but now with my night shaded stock style that uses a single bulb does the same thing. I have changed the bulb and everything but still has the same issue. is it just a short? if so how would I track it down?
ward.r is offline   Reply With Quote
Old 02-11-2014, 11:10 PM   #6
slow281
Regular
Supporter
 
sixpac's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Location: Cedar Rapids
Region: Nebraska
Posts: 3,162
Quote:
Originally Posted by ward.r View Post
ok so for about a year now my car has had a issue with the driver side light. both driver and passenger side lights work on bright but on dim the driver side does not just the running light for the turn signal does. it all started when I had my projector headlights in which ran off to bulbs but now with my night shaded stock style that uses a single bulb does the same thing. I have changed the bulb and everything but still has the same issue. is it just a short? if so how would I track it down?
How many times have you tryed changing the bulb? Have you tried switching pass/driver side..
__________________
Need more Horsepower? Add a sticker. Contact me for vinyl stickers pre-made and custom!
Stick on Horsepower <- Click Here and like my Page!
2001 GT - True Blue
2003 V6 - Zinc Yellow
1990 LX 2.3 - project
sixpac is offline   Reply With Quote
Old 02-12-2014, 12:36 AM   #7
Registered Member
Regular
 
ward.r's Avatar
 
Join Date: Jul 2012
Region: Missouri
Posts: 50
I bought brand new sets twice and yes i tried that as well

Sent from my SCH-R530U using Mustang Evolution mobile app
ward.r is offline   Reply With Quote
Old 03-13-2014, 03:52 AM   #8
Registered Member
Regular
 
ward.r's Avatar
 
Join Date: Jul 2012
Region: Missouri
Posts: 50
Headlights

Ok so this is my third time posting about this. My driver side headlight only works on brights. When on dim only the running light works. Iv changed the bulb wit new ones. IF its a short how would i track down where the problem is?

Sent from my SAMSUNG-SGH-I537 using Mustang Evolution mobile app
ward.r is offline   Reply With Quote
Old 03-13-2014, 11:36 AM   #9
Registered Member
Regular
 
Mile high JDF's Avatar
 
Join Date: Jun 2011
Location: Thronton
Region: Colorado
Posts: 5,989
I would either look up voltage and ohm specs for the connector and start cross checking the connectors voltage and ohms with the passenger side connector

Sent from my DROID BIONIC using Mustang Evolution mobile app
__________________
Sold - Black 2000 Mustang GT, gone but definitely not forgotten
- Silver 2007 Corvette
Current - DHG 2001 Bullitt
Mile high JDF is offline   Reply With Quote
Old 03-13-2014, 01:40 PM   #10
Staff
Regular
Staff
 
scottydsntknow's Avatar
 
Join Date: Apr 2013
Location: JB MDL
Region: New Jersey
Posts: 16,585
Start with testing voltages at the plug and work your way back.
__________________
2000 Mustang GT Steeda #0048

Just because I give you advice, doesn't mean I know more than you. Its just means I've done more stupid ****.
scottydsntknow is offline   Reply With Quote
Reply

Lower Navigation
Go Back   Mustang Evolution > 1979-2015 Mustang GT || Tech and Talk > 1996-2004 Mustang GT

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are On
Refbacks are Off


» Like Us On Facebook



09:52 PM


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0

MustangEvolution.com is in no way associated with or endorsed by Ford Motor Company.