Please help - Mustang Evolution

Go Back   Mustang Evolution > 1979-2015 Mustang GT || Tech and Talk > 1996-2004 Mustang GT



Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Please support our sponsors and let them know you heard about them here!
Old 03-18-2014, 08:43 PM   #1
Registered Member
Regular
 
Doe_Rae_mi's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Region: South Carolina
Posts: 2,587
Please help

Hey guys I need help on my suspension. Everytime I go up a hill or a bump something on the the driver side creaks. I put brand new balljoints in about 3 weeks ago Which seemed to have fixed the noise until now. Idk what it is but it sounds horrible. Does anyway have any idea what it could be???
Doe_Rae_mi is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 03-18-2014, 08:49 PM   #2
Registered Member
Regular
 
jonathanadams22's Avatar
 
Join Date: Mar 2014
Posts: 362
Could be the struts
jonathanadams22 is offline   Reply With Quote
Old 03-18-2014, 09:00 PM   #3
Registered Member
Regular
 
Doe_Rae_mi's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Region: South Carolina
Posts: 2,587
If I even close my door it'll creak lol
Doe_Rae_mi is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 03-18-2014, 09:01 PM   #4
Registered Member
Regular
 
jonathanadams22's Avatar
 
Join Date: Mar 2014
Posts: 362
Quote:
Originally Posted by Doe_Rae_mi View Post
If I even close my door it'll creak lol

I had that same problem had to replace ball joints outer tie rods rack and pinion and struts
jonathanadams22 is offline   Reply With Quote
Old 03-18-2014, 09:03 PM   #5
Registered Member
Regular
 
Doe_Rae_mi's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Region: South Carolina
Posts: 2,587
Quote:
Originally Posted by jonathanadams22 View Post
I had that same problem had to replace ball joints outer tie rods rack and pinion and struts

Wow sounds expensive
Doe_Rae_mi is offline   Reply With Quote
Old 03-18-2014, 09:16 PM   #6
Registered Member
Regular
 
jonathanadams22's Avatar
 
Join Date: Mar 2014
Posts: 362
Not to bad cost me $1000 for parts and labor
jonathanadams22 is offline   Reply With Quote
Old 03-19-2014, 08:49 AM   #7
Registered Member
Regular
 
Seegin's Avatar
 
Join Date: Jan 2013
Location: Fort Benning
Region: Georgia
Posts: 55
I had the same problem. Turns out the intake manifold on 00-04 is infamous for leaking and radiator fluid made it's way down the drivers side and messed up the steering rack bushing.
Seegin is offline   Reply With Quote
Old 03-19-2014, 09:19 AM   #8
Registered Member
Regular
 
Doe_Rae_mi's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Region: South Carolina
Posts: 2,587
Quote:
Originally Posted by Seegin View Post
I had the same problem. Turns out the intake manifold on 00-04 is infamous for leaking and radiator fluid made it's way down the drivers side and messed up the steering rack bushing.

Idk if it's my shocks tho cause my car isn't bouncy

---------- Post added at 10:19 AM ---------- Previous post was at 10:19 AM ----------

Quote:
Originally Posted by Seegin View Post
I had the same problem. Turns out the intake manifold on 00-04 is infamous for leaking and radiator fluid made it's way down the drivers side and messed up the steering rack bushing.

Can't be I fixed my cracked intake over a year ago
Doe_Rae_mi is offline   Reply With Quote
Old 03-19-2014, 09:46 AM   #9
Registered Member
Regular
 
Seegin's Avatar
 
Join Date: Jan 2013
Location: Fort Benning
Region: Georgia
Posts: 55
Yeah your better off just replacing the manifold
Seegin is offline   Reply With Quote
Old 03-19-2014, 09:49 AM   #10
Registered Member
Regular
 
Doe_Rae_mi's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Region: South Carolina
Posts: 2,587
Quote:
Originally Posted by Seegin View Post
Yeah your better off just replacing the manifold

I alrdy have? Lol. Like over a year ago. It's not cracked again
Doe_Rae_mi is offline   Reply With Quote
Old 03-19-2014, 10:02 AM   #11
Road Trip!
 
Join Date: Mar 2014
Location: MySpace
Region: Colorado
Posts: 16
Check the outer tie rods
TomFromMySpace is offline   Reply With Quote
Old 03-19-2014, 10:10 AM   #12
Registered Member
Regular
 
Doe_Rae_mi's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Region: South Carolina
Posts: 2,587
Quote:
Originally Posted by TomFromMySpace View Post
Check the outer tie rods

Lol I'm trying to take that seriously
Doe_Rae_mi is offline   Reply With Quote
Old 03-19-2014, 01:36 PM   #13
Registered Member
Regular
 
Doe_Rae_mi's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Region: South Carolina
Posts: 2,587
Doesn't make the noise when I turn my stearing wheel
Doe_Rae_mi is offline   Reply With Quote
Old 03-19-2014, 01:42 PM   #14
Registered Member
Regular
 
Doe_Rae_mi's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Region: South Carolina
Posts: 2,587
Only does it when rolling slow
Doe_Rae_mi is offline   Reply With Quote
Old 03-19-2014, 01:56 PM   #15
Registered Member
Regular
 
EthanGT03's Avatar
 
Join Date: Nov 2012
Location: Houston
Region: Texas
Posts: 131
Ball joints maybe? Check em see If the boot is worn out I have the same problem. If worn spray some white lithium grease in there is the noise stops you know you need to replace em
EthanGT03 is offline   Reply With Quote
Old 03-19-2014, 02:00 PM   #16
Registered Member
Regular
 
Doe_Rae_mi's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Region: South Carolina
Posts: 2,587
Quote:
Originally Posted by EthanGT03 View Post
Ball joints maybe? Check em see If the boot is worn out I have the same problem. If worn spray some white lithium grease in there is the noise stops you know you need to replace em

Brand new balljoints got them nt even 3 weeks ago
Doe_Rae_mi is offline   Reply With Quote
Old 03-19-2014, 03:23 PM   #17
Registered Member
Regular
 
Mfore33's Avatar
 
Join Date: Feb 2012
Location: Murfreesboro
Region: Tennessee
Posts: 540
I had new shocks installed a year ago and started hearing a squeak when the shock on the right side would compress. The rubber bump stop was squeaking. Put a little wd40 and it stopped.
Mfore33 is offline   Reply With Quote
Old 03-19-2014, 04:46 PM   #18
Registered Member
Regular
 
Doe_Rae_mi's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Region: South Carolina
Posts: 2,587
Quote:
Originally Posted by Mfore33 View Post
I had new shocks installed a year ago and started hearing a squeak when the shock on the right side would compress. The rubber bump stop was squeaking. Put a little wd40 and it stopped.

Ima try!
Doe_Rae_mi is offline   Reply With Quote
Reply

Lower Navigation
Go Back   Mustang Evolution > 1979-2015 Mustang GT || Tech and Talk > 1996-2004 Mustang GT

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are On
Refbacks are Off


» Like Us On Facebook



05:17 PM


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0

MustangEvolution.com is in no way associated with or endorsed by Ford Motor Company.