Finally running after 5 months but... - Mustang Evolution

Go Back   Mustang Evolution > 1979-2015 Mustang GT || Tech and Talk > 1996-2004 Mustang GT

Join Mustang Evolution Today

Thread Tools Search this Thread
Please support our sponsors and let them know you heard about them here!
Old 04-13-2014, 10:33 AM   #1
Registered Member
Join Date: Jan 2013
Location: Baltimore
Region: Maryland
Posts: 34
Finally running after 5 months but...

The problem: There is no immediate throttle response but once it gets up to 1500 rpms it revs great. All new plugs, all gapped correctly, all 8 firing, can't see anything not hooked up on the top, but if anyone can think of something that may cause the problem I'd be very grateful. I've been dying to have this thing on the road since November.

Back story: bought my 2000 GT back in late November after it had been sitting for 3 years. Got it running, worked out some kinks right away and found out one cylinder wasn't firing. Pulled the engine and got the piston re-ringed, this process taking longer than it should have due to lack of free time. Anyway, it's running as of today.


loganf1221 is offline   Reply With Quote
Old 04-13-2014, 11:16 AM   #2
Registered Member
d_1212's Avatar
Join Date: Apr 2012
Region: Canada
Posts: 148
Could b a number of things, my suggestion would be to start with fuel related parts. Try replacing fuel filter. Easy n cheap to do. New injectors or try some injector cleaner. Clean out the throttle body.

d_1212 is offline   Reply With Quote
Old 04-14-2014, 07:11 AM   #3
scottydsntknow's Avatar
Join Date: Apr 2013
Location: JB MDL
Region: New Jersey
Posts: 15,297
Sounds like a fuel filter or a weak pump. Definitely replace the fuel filter as a start.
2000 Mustang GT Steeda build #48. Bolt ons, suspension, Novi 2000.

Just because I give you advice, doesn't mean I know more than you. Its just means I've done more stupid ****.
scottydsntknow is offline   Reply With Quote

Lower Navigation
Go Back   Mustang Evolution > 1979-2015 Mustang GT || Tech and Talk > 1996-2004 Mustang GT

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are On
Refbacks are Off

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
getting the 5.0 back after 3 months. king 5.0 2011-2014 Mustang GT 4 04-24-2012 12:01 PM
Finally got my new grille on after 5 months sonic04edge Pictures and Videos 4 06-17-2009 07:16 PM
I've been here for a few months but i just now got some pics upton7 Pictures and Videos 10 04-15-2009 02:48 PM
After 2 months and some mud I finally washed my truck sonic04edge Pictures and Videos 31 01-28-2006 09:16 AM
So... after 13 months... its over wiarumas The Bar 13 10-24-2003 06:03 PM

» Like Us On Facebook

Our Communities

Our communities encompass many different hobbies and interests, but each one is built on friendly, intelligent membership.

» More about our Communities

Automotive Communities

Our Automotive communities encompass many different makes and models. From U.S. domestics to European Saloons.

» More about our Automotive Communities

Marine Communities

Our Marine websites focus on Cruising and Sailing Vessels, including forums and the largest cruising Wiki project on the web today.

» More about our Marine Communities

Copyright 2002-2012 Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

12:46 PM

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0 is in no way associated with or endorsed by Ford Motor Company.