04 gt Starting problems - Mustang Evolution

Go Back   Mustang Evolution > 1979-2015 Mustang GT || Tech and Talk > 1996-2004 Mustang GT



Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Please support our sponsors and let them know you heard about them here!
Old 02-22-2015, 06:40 PM   #1
Registered User
Newbie
 
Join Date: Feb 2015
Location: san antonio
Region: Texas
Posts: 8
04 gt Starting problems

I have a 04 mustang gt and here recently it has started having problems starting when it gets cold. The fuel pump wouldn't turn on once it gets cold I couldn't hear it prime so I thought the fuel pump was out. We'll I replaced the fuel pump with a walbro and everything was fine I thought until it got cold again. Now with the new fuel pump I have the same symptoms as when I had the old one in. Plus now I'm getting a dtc p1235 fuel pump out of range. Plus the car runs rough sometimes and sometimes it's fine. Could I have a bad fpdm. Any help would be appreciated.


Sent from my SAMSUNG-SM-N910A using Mustang Evolution mobile app
gt210 is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 02-22-2015, 07:24 PM   #2
Registered Member
Regular
 
Mfore33's Avatar
 
Join Date: Feb 2012
Location: Murfreesboro
Region: Tennessee
Posts: 540
Maybe a bad emergency cut off switch in trunk



Sent from my iPhone using Mustang Evolution
Mfore33 is offline   Reply With Quote
Old 02-22-2015, 07:48 PM   #3
Registered User
Newbie
 
Join Date: Feb 2015
Location: san antonio
Region: Texas
Posts: 8
I checked the inertia switch and it was fine I even pushed it to make sure it wasn't popped out. I was thinking the fpdm maybe or ccrm but I read the ccrm rarely goes out.

Sent from my SAMSUNG-SM-N910A using Mustang Evolution mobile app
gt210 is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 02-23-2015, 03:14 PM   #4
Registered User
Newbie
 
Join Date: Feb 2015
Location: san antonio
Region: Texas
Posts: 8
Bump

Sent from my SAMSUNG-SM-N910A using Mustang Evolution mobile app
gt210 is offline   Reply With Quote
Old 02-23-2015, 05:02 PM   #5
Registered Member
Regular
 
Join Date: Mar 2013
Location: Salinas
Region: California
Posts: 7,419
The FPDM would be the next thing to check.
Since you say that this generally occurs when it is cold, you should inspect the wires and the connector, to the FPDM, for any damage or corrosion that could be affecting the electronics when it is cold and damp.
straybullitt is offline   Reply With Quote
Old 02-24-2015, 09:44 PM   #6
Registered User
Newbie
 
Join Date: Feb 2015
Location: san antonio
Region: Texas
Posts: 8
Okay I will do the test for fpdm this weekend and get back with the results

Sent from my SAMSUNG-SM-N910A using Mustang Evolution mobile app
gt210 is offline   Reply With Quote
Old 02-26-2015, 07:02 PM   #7
Registered Member
Regular
 
Panther140's Avatar
 
Join Date: Sep 2014
Location: xxx
Region: Other
Posts: 1,473
Fuel pump relay could be the culprit but who knows. I threw that EFI nonsense out the window a while ago (well, the parts are all in my trunk anways)
Panther140 is offline   Reply With Quote
Old 03-15-2015, 06:53 AM   #8
Registered User
Newbie
 
Join Date: Feb 2015
Location: san antonio
Region: Texas
Posts: 8
Okay guys well the fpdm is good I replaced it to just make sure and still have the same problem

Sent from my SAMSUNG-SM-N910A using Mustang Evolution mobile app
gt210 is offline   Reply With Quote
Old 03-15-2015, 06:54 AM   #9
Registered User
Newbie
 
Join Date: Feb 2015
Location: san antonio
Region: Texas
Posts: 8
But i hear a constant humming from the trunk and it seems like a power loss cause you can hear it slow down the pick and that is when the cars idle fluctuates

Sent from my SAMSUNG-SM-N910A using Mustang Evolution mobile app
gt210 is offline   Reply With Quote
Reply

Lower Navigation
Go Back   Mustang Evolution > 1979-2015 Mustang GT || Tech and Talk > 1996-2004 Mustang GT

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
New owner, 2002 Mustang starting problems skelaw Pre-2005 V6 Mustang 6 02-22-2011 07:57 PM
Starting problems! 99 SVT Cobra 1996-2004 Mustang GT 2 01-10-2010 05:47 PM
1989 5.0 starting problems tellico40 1979-1995 Mustang GT 5 10-19-2006 06:21 PM
Starting Problems Zak Attack 1979-1995 Mustang GT 16 05-17-2006 08:54 PM
1998 Ford Mustang Starting Problems redv6stang Pre-2005 V6 Mustang 4 09-25-2005 03:17 PM

» Like Us On Facebook



05:18 PM


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0

MustangEvolution.com is in no way associated with or endorsed by Ford Motor Company.