Misfire/sputtering - Mustang Evolution

Go Back   Mustang Evolution > 1979-2015 Mustang GT || Tech and Talk > 1996-2004 Mustang GT



Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Please support our sponsors and let them know you heard about them here!
Old 06-16-2015, 04:00 PM   #1
Registered User
Newbie
 
Join Date: Sep 2014
Location: Ventura
Region: California
Posts: 17
Misfire/sputtering

Got a issue with my 96 gt. what's happening is as soon as I start up it runs fine for about a min or 2 and then if I get it to much throttle it sputters but if i back of the throttle and just ease into it slowly it won't sputter or miss. I changed plugs and no difference. I'm thinking it has something to do with a sensor just not sure which one. I'm throwing a purge valve code and misfire codes 7 and 2.


Sent from my iPhone using Mustang Evolution
Willwyatt627 is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 06-16-2015, 05:10 PM   #2
Staff
Regular
Staff
 
scottydsntknow's Avatar
 
Join Date: Apr 2013
Location: JB MDL
Region: New Jersey
Posts: 16,599
Could be a number of things. When is the last time you did the coils and plugs?

Sent from my LG-D801 using Mustang Evolution mobile app
__________________
2000 Mustang GT Steeda #0048

Just because I give you advice, doesn't mean I know more than you. Its just means I've done more stupid ****.
scottydsntknow is offline   Reply With Quote
Old 06-17-2015, 02:03 PM   #3
Registered User
Newbie
 
Join Date: Sep 2014
Location: Ventura
Region: California
Posts: 17
Did coil packs and plugs 2 weeks ago. Just odd that I can ease into throttle with now miss up to 5k but if I give it just a little to much I misses/stutters but mainly under load


Sent from my iPhone using Mustang Evolution
Willwyatt627 is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 06-17-2015, 02:36 PM   #4
Staff
Regular
Staff
 
scottydsntknow's Avatar
 
Join Date: Apr 2013
Location: JB MDL
Region: New Jersey
Posts: 16,599
Did you torque the plugs to 12-15ft lbs? Hopefully you did not overtighten. If you used cheap coils it could also be that.

Did this problem happen after you did the plugs/coils or was it present beforehand?
__________________
2000 Mustang GT Steeda #0048

Just because I give you advice, doesn't mean I know more than you. Its just means I've done more stupid ****.
scottydsntknow is offline   Reply With Quote
Old 06-26-2015, 04:47 PM   #5
Registered User
Newbie
 
Join Date: Sep 2014
Location: Ventura
Region: California
Posts: 17
Before that's why I replace plugs and coil packs only thing I haven't done is plug wires


Sent from my iPhone using Mustang Evolution
Willwyatt627 is offline   Reply With Quote
Old 06-26-2015, 11:58 PM   #6
Registered Member
Regular
 
infamous281's Avatar
 
Join Date: Jul 2012
Region: Texas
Posts: 779
Re trace your steps , check proper wire route.. check plugs , check for codes , clean maf , get fuel pressure , get new fuel filter, etc.

Sent from my SM-N910T using Mustang Evolution mobile app
infamous281 is offline   Reply With Quote
Old 06-26-2015, 11:59 PM   #7
Registered Member
Regular
 
infamous281's Avatar
 
Join Date: Jul 2012
Region: Texas
Posts: 779
Wouldn't hurt to inspect wires. . Maybe one is cracked and is letting spark out..
Could check at night in the dark to see if it's sparking anywhere.

Sent from my SM-N910T using Mustang Evolution mobile app
infamous281 is offline   Reply With Quote
Old 06-28-2015, 10:15 AM   #8
Registered Member
Regular
 
johnathan2225's Avatar
 
Join Date: Oct 2014
Location: Clarksburg/Salem
Region: West Virgina
Posts: 166
Do you still have cats on your exhaust? (Plugged up?) could be o2 sensor also.. I had this issue with my 4.6, and then I changed out exhaust, went cat-less and done an rear o2 delete, with help of my sct tuner, I turned off my rear o2's, and cleared my codes, and they haven't popped back up.. One code can throw a few codes.. For example; bad plug (misfire) may also throw code for air/fuel mixture, and throw codes for o2's.. All because of a plug..


Woooot!!!!!
__________________
5.0l auto, swapped out with 4.6l 5 speed, summit cold air, 17"saleen, cat delete, rear o2 delete, H-pipe, 94 body and rear end, 99 everything else..
johnathan2225 is offline   Reply With Quote
Reply

Lower Navigation
Go Back   Mustang Evolution > 1979-2015 Mustang GT || Tech and Talk > 1996-2004 Mustang GT

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
skip-sputtering Sn95er 1996-2004 Mustang GT 3 10-10-2011 12:53 PM
Still sputtering... 04SonicBlueGT 1996-2004 Mustang GT 7 11-30-2009 01:25 AM
Sputtering 04SonicBlueGT 1996-2004 Mustang GT 5 11-15-2009 08:24 PM
sputtering at low rpms eddie1 1996-2004 Mustang GT 28 05-12-2009 09:22 PM
sputtering Stang!! jagger969 1979-1995 Mustang GT 2 04-09-2008 10:02 PM

» Like Us On Facebook



12:13 AM


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0

MustangEvolution.com is in no way associated with or endorsed by Ford Motor Company.