Rear abs sensor not lining up - Mustang Evolution

Go Back   Mustang Evolution > 1979-2015 Mustang GT || Tech and Talk > 1996-2004 Mustang GT



Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Please support our sponsors and let them know you heard about them here!
Old 04-28-2016, 02:42 PM   #1
Registered Member
Regular
 
cstyle408's Avatar
 
Join Date: Jan 2014
Posts: 70
Rear abs sensor not lining up

My 98 gt ABS stays on. I took the wheel off and found the ABS sensor is not lining up with the ABS ring on the axle. Its pushed in as far as possible but doesnt go to where it should be like the passenger side. Could it be the rear brake caliper anchor plate is possibly bent a little? Basically, i smacked into a curb sideways snapping the driver side axle and im trying to get my car back on the road. I replaced the axle and seal but i just discovered im still leaking gear oil onto the inside of back wheel. So i have two issues with the driver side rear. I think i might have answered my own question about the ABS but not totally sure what to do about the oil leak from axle. Any help is much appreciated.
cstyle408 is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 04-28-2016, 02:45 PM   #2
Registered Member
Regular
 
cstyle408's Avatar
 
Join Date: Jan 2014
Posts: 70
Pics for previous post
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	1461872616290.jpg
Views:	37
Size:	40.1 KB
ID:	200386   Click image for larger version

Name:	1461872629549.jpg
Views:	41
Size:	27.6 KB
ID:	200387  

Click image for larger version

Name:	1461872686221.jpg
Views:	40
Size:	46.8 KB
ID:	200388  
cstyle408 is offline   Reply With Quote
Old 04-28-2016, 02:48 PM   #3
Registered Member
Regular
 
cstyle408's Avatar
 
Join Date: Jan 2014
Posts: 70
And one last thing..... the bolt that holds my rear upper control arm to the axle is bent. Do i just replace the bolt? I want to get new control arms but money is really tight right now.
cstyle408 is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 04-28-2016, 10:07 PM   #4
Registered Member
Regular
 
Join Date: Mar 2013
Location: Salinas
Region: California
Posts: 7,419
Did the flange on the end of the axle tube get bent?
That would account for the sensor not lining up, and the leaky seal.

My car got slid into a curb by the previous owner, and they had to replace the entire rear end assembly.
straybullitt is offline   Reply With Quote
Old 05-01-2016, 10:49 PM   #5
Registered Member
Regular
 
cstyle408's Avatar
 
Join Date: Jan 2014
Posts: 70
I guess when i slid into the curb it cracked the plastic piece that holds the mounting bolt for the sensor and the sensor got pushed back out of its seated position. So i just epoxied the plastic piece and bolted it back into where it belongs after the epoxy dried. No more abs light
cstyle408 is offline   Reply With Quote
Reply

Lower Navigation
Go Back   Mustang Evolution > 1979-2015 Mustang GT || Tech and Talk > 1996-2004 Mustang GT

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Abs rear to non abs rear? misterpancho95 Pre-2005 V6 Mustang 0 01-21-2015 10:29 AM
Fender Lining??? 03RedfireGt 1996-2004 Mustang GT 4 03-02-2013 01:32 PM
31 spline moser Axels to long abs ring not under sensor The grim reaper 1996-2004 Mustang GT 0 02-01-2013 02:00 AM
Red-Lining tgmeyer 2011-2014 Mustang GT 31 06-23-2012 08:08 PM
Every cloud has a silver lining Ken Regional Mustang Discussion 0 05-12-2003 08:25 PM

» Like Us On Facebook



12:37 PM


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0

MustangEvolution.com is in no way associated with or endorsed by Ford Motor Company.