MyColor Instrument Cluster Switch - Mustang Evolution

Go Back   Mustang Evolution > Ford Mustang | Wrenching, Care and General Topics > General Mustang Discussion



Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Please support our sponsors and let them know you heard about them here!
Old 01-24-2014, 09:04 PM   #1
Registered Member
Regular
 
Kustumb's Avatar
 
Join Date: Dec 2012
Location: Victoria, BC
Region: Canada
Posts: 912
MyColor Instrument Cluster Switch

I'm looking into upgrading my instrument cluster to one with mycolor. Anyone know if all the instrument clusters from 05-09 would be a direct fit?

I've checked the wires and all, I just want to make sure there's no subtle difference I'm missing.

Thanks!
Kustumb is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 01-25-2014, 03:58 PM   #2
Registered Member
Regular
 
66Sprint200's Avatar
 
Join Date: Aug 2008
Location: Pittsburgh
Region: Pennsylvania
Posts: 305
This is a very talked about subject. The cluster should work (from what I've seen in other threads), but you'll also have to find the dash switch (3 switch panel with Reset, Info, Setup) and see if the connector for that is behind the blank out plate to the left of the power point at the top of the dash.
__________________
1966 Mustang Sprint 200--Wimbledon White
1998 Mustang V6 Coupe--Silver--RIP, Totalled by brother
2005 Mustang V6 Premium Coupe--Sonic Blue
66Sprint200 is offline   Reply With Quote
Old 01-25-2014, 04:16 PM   #3
Registered Member
Regular
 
Kustumb's Avatar
 
Join Date: Dec 2012
Location: Victoria, BC
Region: Canada
Posts: 912
Yessir it is! Click image for larger version

Name:	ImageUploadedByMustang Evolution1390688166.203248.jpg
Views:	515
Size:	68.4 KB
ID:	145745

Do you have any idea about a part #?
Kustumb is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 01-26-2014, 12:06 PM   #4
Registered Member
Regular
 
66Sprint200's Avatar
 
Join Date: Aug 2008
Location: Pittsburgh
Region: Pennsylvania
Posts: 305
If you let me go pull mine out I can see what it says. lol My car came from the factory with MyColour.
__________________
1966 Mustang Sprint 200--Wimbledon White
1998 Mustang V6 Coupe--Silver--RIP, Totalled by brother
2005 Mustang V6 Premium Coupe--Sonic Blue
66Sprint200 is offline   Reply With Quote
Old 01-26-2014, 12:12 PM   #5
Registered Member
Regular
 
Kustumb's Avatar
 
Join Date: Dec 2012
Location: Victoria, BC
Region: Canada
Posts: 912
Yeah apparently there's two separate part numbers for that cluster. Mine was build 10/06, when was yours?
Kustumb is offline   Reply With Quote
Old 01-26-2014, 12:21 PM   #6
Registered Member
Regular
 
66Sprint200's Avatar
 
Join Date: Aug 2008
Location: Pittsburgh
Region: Pennsylvania
Posts: 305
I believe my is a January 2005 car. The part # on mine is 4R3T-10D889-AAW
__________________
1966 Mustang Sprint 200--Wimbledon White
1998 Mustang V6 Coupe--Silver--RIP, Totalled by brother
2005 Mustang V6 Premium Coupe--Sonic Blue
66Sprint200 is offline   Reply With Quote
Old 01-26-2014, 12:24 PM   #7
Registered Member
Regular
 
Kustumb's Avatar
 
Join Date: Dec 2012
Location: Victoria, BC
Region: Canada
Posts: 912
Thank you. Any idea about interchangeability between years? And can you take a pic of connections behind the instrument cluster? I just want to make sure I have all the connections.
Kustumb is offline   Reply With Quote
Old 01-26-2014, 12:36 PM   #8
Registered Member
Regular
 
66Sprint200's Avatar
 
Join Date: Aug 2008
Location: Pittsburgh
Region: Pennsylvania
Posts: 305
Gosh, your killing me. lol j/k Luckily I have pictures showing the plug from when I installed my touchscreen headunit.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	radioinstall.jpg
Views:	456
Size:	831.5 KB
ID:	145888   Click image for larger version

Name:	radio.jpg
Views:	433
Size:	753.7 KB
ID:	145889  

__________________
1966 Mustang Sprint 200--Wimbledon White
1998 Mustang V6 Coupe--Silver--RIP, Totalled by brother
2005 Mustang V6 Premium Coupe--Sonic Blue
66Sprint200 is offline   Reply With Quote
Old 01-26-2014, 12:46 PM   #9
Registered Member
Regular
 
Kustumb's Avatar
 
Join Date: Dec 2012
Location: Victoria, BC
Region: Canada
Posts: 912
Appreciate it so much man!
Kustumb is offline   Reply With Quote
Old 01-26-2014, 12:52 PM   #10
Registered Member
Regular
 
66Sprint200's Avatar
 
Join Date: Aug 2008
Location: Pittsburgh
Region: Pennsylvania
Posts: 305
Not a problem. Hope it helps. I know the MyColour retrofit is a popular mod. Not gonna lie, wish I could make my gauges just cycle through random colours like my headunit can. lol
__________________
1966 Mustang Sprint 200--Wimbledon White
1998 Mustang V6 Coupe--Silver--RIP, Totalled by brother
2005 Mustang V6 Premium Coupe--Sonic Blue
66Sprint200 is offline   Reply With Quote
Old 02-02-2014, 09:11 PM   #11
Registered User
Newbie
 
akdoggie's Avatar
 
Join Date: Jan 2014
Location: wasilla
Region: Alaska
Posts: 5
If you use a cluster from 05=06 you would be better off. Otherwise you will have your TMPS light on and if you don't have traction control, that light will also come on. ABS? That will also show if you don't have it. All of these can be covered up by lifting the face and putting tape over the light that is not to be used. It is easier and cheaper than reprogramming the cluster. The 07 up have all those goodies to worry about. The switch is 6r3z18578aa . The old number is 4r3z10d889aaa.
Attached Images
 
akdoggie is offline   Reply With Quote
Old 02-02-2014, 10:38 PM   #12
Registered Member
Regular
 
Kustumb's Avatar
 
Join Date: Dec 2012
Location: Victoria, BC
Region: Canada
Posts: 912
Thanks for the response. What's goodies do the 07 up have that I don't need?

I don't have anything, the car is without any options so no abs or anything.

---------- Post added at 11:38 PM ---------- Previous post was at 11:37 PM ----------

And do you have a part number for the instrument cluster itself?
Kustumb is offline   Reply With Quote
Old 02-02-2014, 11:43 PM   #13
Registered User
Newbie
 
akdoggie's Avatar
 
Join Date: Jan 2014
Location: wasilla
Region: Alaska
Posts: 5
What I'm saying is the 07 up have TMPS light, traction control light, ABS and Brake lights. Some are not required in 2005 and 06, but are in the 07 and up. I did this swap into my 07 and had an ABS and a traction control light on. I went to a GT cluster with full gauges and 8k tach. They all work perfectly, and the cluster is accurate for speed. I took up the corner of the face plate and installed some electrical tape to cover the light hole for the ABS and the traction control. That takes care of the lights showing. That was the only thing I ran into. Otherwise, since I had TPMS from the factory, I needed the light anyways. The cluster doesn't give you any other options, but it gives you the faux gauges, so that makes it worthwhile. (Yes they are actually not very good gauges on the Temp and

I've added every kind of option to my 07 that I wish would of came on the car originally. I put in GT leather takeoffs, ambient light console, Homelink w.dim mirror, , 2012 outside mirrors, speaker covers and lighted vanity mirrors. Also the front and rear CS/GT bumpers, power seats (both), seat heaters, 2013 Boss strg wheel (I just got the audio controls to work with the SYNC & Navi head I just installed), 2012 GT rims, Dynamax dual exhaust w/GT takeoff mufflers, 7.5 posi with 373's, all the side, hood, and window louvers & scoops. The list just keeps going on. lol

---------- Post added at 11:43 PM ---------- Previous post was at 11:43 PM ----------

What I'm saying is the 07 up have TMPS light, traction control light, ABS and Brake lights. Some are not required in 2005 and 06, but are in the 07 and up. I did this swap into my 07 and had an ABS and a traction control light on. I went to a GT cluster with full gauges and 8k tach. They all work perfectly, and the cluster is accurate for speed. I took up the corner of the face plate and installed some electrical tape to cover the light hole for the ABS and the traction control. That takes care of the lights showing. That was the only thing I ran into. Otherwise, since I had TPMS from the factory, I needed the light anyways. The cluster doesn't give you any other options, but it gives you the faux gauges, so that makes it worthwhile. (Yes they are actually not very good gauges on the Temp and

I've added every kind of option to my 07 that I wish would of came on the car originally. I put in GT leather takeoffs, ambient light console, Homelink w.dim mirror, , 2012 outside mirrors, speaker covers and lighted vanity mirrors. Also the front and rear CS/GT bumpers, power seats (both), seat heaters, 2013 Boss strg wheel (I just got the audio controls to work with the SYNC & Navi head I just installed), 2012 GT rims, Dynamax dual exhaust w/GT takeoff mufflers, 7.5 posi with 373's, all the side, hood, and window louvers & scoops. The list just keeps going on. lol
akdoggie is offline   Reply With Quote
Old 02-03-2014, 12:02 AM   #14
Registered Member
Regular
 
Kustumb's Avatar
 
Join Date: Dec 2012
Location: Victoria, BC
Region: Canada
Posts: 912
Dude exactly! I'm doing the same thing! I didn't know the 2012 mirrors even fit ours! I'd love to get the full list (no rush!) to see what other mods I can add - this 07 has basically nothing.

Thanks for the info on the instrument cluster. Do all your gauges work on the GT cluster like temp and all? and are you saying those gauges are not very good?

Also, couldn't they flash the cluster so that the lights do not come on?
Kustumb is offline   Reply With Quote
Old 02-03-2014, 06:54 AM   #15
Registered User
Newbie
 
akdoggie's Avatar
 
Join Date: Jan 2014
Location: wasilla
Region: Alaska
Posts: 5
Quote:
Originally Posted by Kustumb View Post
Dude exactly! I'm doing the same thing! I didn't know the 2012 mirrors even fit ours! I'd love to get the full list (no rush!) to see what other mods I can add - this 07 has basically nothing.

Thanks for the info on the instrument cluster. Do all your gauges work on the GT cluster like temp and all? and are you saying those gauges are not very good?

Also, couldn't they flash the cluster so that the lights do not come on?
Yes all the gauges work, and sure they can flash it. It just takes finding a dealer to do the work.. Up here, we are very limited, so it is easier to make sure it work first time. lol.

Also, did your Mustang come with the Shaker head? Just wondering when it comes to updating the audio system. Cluster gone.
akdoggie is offline   Reply With Quote
Old 02-03-2014, 10:55 AM   #16
Registered Member
Regular
 
66Sprint200's Avatar
 
Join Date: Aug 2008
Location: Pittsburgh
Region: Pennsylvania
Posts: 305
I have a set of 2010 mirrors to put on my 2005. akdoggie, can you please pm me about how you installed the center console and auto dim mirror? I really want to swap for the ambient light console.
__________________
1966 Mustang Sprint 200--Wimbledon White
1998 Mustang V6 Coupe--Silver--RIP, Totalled by brother
2005 Mustang V6 Premium Coupe--Sonic Blue
66Sprint200 is offline   Reply With Quote
Old 02-03-2014, 10:57 AM   #17
Registered Member
Regular
 
Kustumb's Avatar
 
Join Date: Dec 2012
Location: Victoria, BC
Region: Canada
Posts: 912
I've got the shaker 500 but have since replaced the speakers in the front and back as well as the head unit with a ken wood gps and all.

What would you be asking for the GT cluster? Can I see a couple pics?
Kustumb is offline   Reply With Quote
Old 02-03-2014, 06:22 PM   #18
Registered Member
Regular
 
Mustang_2005's Avatar
 
Join Date: Jul 2013
Location: Raymore
Region: Missouri
Posts: 98
So how does the new cluster work with the mileage do you have to go have the mileage changed? And where do you do that at.

Sent from my SPH-L900 using Mustang Evolution mobile app
Mustang_2005 is offline   Reply With Quote
Old 02-03-2014, 06:25 PM   #19
Registered Member
Regular
 
Kustumb's Avatar
 
Join Date: Dec 2012
Location: Victoria, BC
Region: Canada
Posts: 912
The dealership does that
Kustumb is offline   Reply With Quote
Old 02-03-2014, 07:07 PM   #20
Registered Member
Regular
 
Mustang_2005's Avatar
 
Join Date: Jul 2013
Location: Raymore
Region: Missouri
Posts: 98
So you just take it up there and say put it in? How much do they charge?

Sent from my SPH-L900 using Mustang Evolution mobile app
Mustang_2005 is offline   Reply With Quote
Reply

Lower Navigation
Go Back   Mustang Evolution > Ford Mustang | Wrenching, Care and General Topics > General Mustang Discussion

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
How to install a 2013 Mustang Track Apps Instrument Cluster in a 2013 Base model GT Deerslayer 2011-2014 Mustang GT 960 12-05-2017 09:33 PM
Check engine soon light came on? KamzGT Pre-2005 V6 Mustang 27 09-14-2013 05:33 PM
Useful Mustang Information - READ THIS FIRST! Trojan Horse 1979-1995 Mustang GT 24 11-19-2012 10:54 PM
Hit by lightning NM Mustang guy 2011-2014 V6 Mustang 31 09-29-2012 11:16 AM
How to : LED Cluster / HVAC Controls infamous281 1996-2004 Mustang GT 1 08-19-2012 04:13 PM

» Like Us On Facebook



11:46 AM


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0

MustangEvolution.com is in no way associated with or endorsed by Ford Motor Company.