I have a 2008 ford mustang convertible - Mustang Evolution

Go Back   Mustang Evolution > 4 Cylinder | V6 | Classic Mustangs || Tech and Talk > 2005-2010 V6 Mustang



Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Please support our sponsors and let them know you heard about them here!
Old 09-03-2012, 04:28 AM   #1
Registered User
Newbie
 
Join Date: Sep 2012
Region: Florida
Posts: 3
I have a 2008 ford mustang convertible

The issues I am having is,when I have to sit for a long time(with the air on/off) the instrument panel goes haywire all the idiot lights come on and the car shuts off,it requires a jump before it will restart.I have replaced the alternator and battery....
cclarkfla is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 09-03-2012, 05:10 AM   #2
It's not me, it's you.
Regular
Supporter
 
primer2tone's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: Corpus Christi
Region: Texas
Posts: 6,752
So when you're driving, the car is fine?

Have you taken it in to have the new battery and alternator tested while still on the car?

It's possible that you may have a weak alternator or the cable on the back of the alternator is not sending power back to your battery.

Double check all your connections on the battery and alternator. Then take it to a parts supplier that can test your charging system for you.
primer2tone is offline   Reply With Quote
Old 09-03-2012, 06:39 AM   #3
Registered User
Newbie
 
Join Date: Sep 2012
Region: Florida
Posts: 3
Yes at first,now it's like every I am having this issues.I had it tested at auto-zone where I purchase the parts,they said everything was good.
cclarkfla is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 09-03-2012, 08:20 AM   #4
Registered Member
Regular
 
Join Date: Aug 2012
Region: Georgia
Posts: 525
Re: I have a 2008 ford mustang convertible

Does your message board say anything when this happens,,Sounds like connection if only happens intermittently,,i had a few pickup around that year with problems in the fuse panel box at work...Its also possible to have a bad alternator,,but show good on their tester..

---------- Post added at 07:20 AM ---------- Previous post was at 07:17 AM ----------

Quote:
Originally Posted by mymustang View Post
Does your message board say anything when this happens,,Sounds like connection if only happens intermittently,,i had a few pickup around that year with problems in the fuse panel box at work...Its also possible to have a bad alternator,,but show good on their tester..
When they test it at autozone,,turn all your loads on ,,a/c,lights,radio,,etc,,and let it idle a little,,and then let them test it,,it may show up something,,Also if you bought that valuecraft battery,,ive seen a few people having problems with them
__________________
mymustang is offline   Reply With Quote
Old 09-04-2012, 09:05 PM   #5
Registered User
Newbie
 
Join Date: Sep 2012
Region: Florida
Posts: 3
The message board says nothing,just all the idiot lights come on.I took it back to autozone to day to have the alternator and batter rechecked,the alternator failed so I replace it. While we where checking the alternator the check engine light came on,they scan the car and said the emc chip was bad.would that make all this happen?
cclarkfla is offline   Reply With Quote
Reply

Lower Navigation
Go Back   Mustang Evolution > 4 Cylinder | V6 | Classic Mustangs || Tech and Talk > 2005-2010 V6 Mustang

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are On
Refbacks are Off


» Like Us On Facebook



12:03 PM


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0

MustangEvolution.com is in no way associated with or endorsed by Ford Motor Company.