Check engine light after tune - Mustang Evolution

Go Back   Mustang Evolution > 4 Cylinder | V6 | Classic Mustangs || Tech and Talk > 2005-2010 V6 Mustang



Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Please support our sponsors and let them know you heard about them here!
Old 04-19-2013, 07:32 PM   #1
Registered Member
Regular
 
shunc01's Avatar
 
Join Date: Dec 2011
Region: Massachusetts
Posts: 1,948
Check engine light after tune

Hi guys need your help pls.. I just had installed the tuner for 89 octane performance tune, and check engine light came on and its reading too lean. What should i do? Is this serious? Can i just clear it using the tuner? This happen right after i put the tune. Thanks
__________________
2016 GT RACE RED MANUAL aka " RAGING BULL"
Mods:
Borla stypes cat back exhaust, tint kit all lights, 5.0 race red shift knob, MMD V SERIES SPOILER... and more to come...
shunc01 is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 04-19-2013, 08:40 PM   #2
Registered Member
Regular
 
Wmcgrattan's Avatar
 
Join Date: Aug 2012
Region: Florida
Posts: 488
Try to retune the car
Wmcgrattan is offline   Reply With Quote
Old 04-19-2013, 08:44 PM   #3
Registered Member
Regular
 
shunc01's Avatar
 
Join Date: Dec 2011
Region: Massachusetts
Posts: 1,948
Quote:
Originally Posted by Wmcgrattan View Post
Try to retune the car
What do you mean by retune? Im new to this not sure what to do..
__________________
2016 GT RACE RED MANUAL aka " RAGING BULL"
Mods:
Borla stypes cat back exhaust, tint kit all lights, 5.0 race red shift knob, MMD V SERIES SPOILER... and more to come...
shunc01 is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 04-19-2013, 09:39 PM   #4
Registered Member
Regular
 
Terminator's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Region: California
Posts: 983
What tune were you running before?
Terminator is offline   Reply With Quote
Old 04-19-2013, 09:44 PM   #5
Registered Member
Regular
 
shunc01's Avatar
 
Join Date: Dec 2011
Region: Massachusetts
Posts: 1,948
Quote:
Originally Posted by Terminator View Post
What tune were you running before?
I was running hybrid tune and changed it too street and after long drive changed it to performance tune since the hybrid tune does not make any difference for me. And im using 89 octane which is for my hybrid and performance tune.
__________________
2016 GT RACE RED MANUAL aka " RAGING BULL"
Mods:
Borla stypes cat back exhaust, tint kit all lights, 5.0 race red shift knob, MMD V SERIES SPOILER... and more to come...
shunc01 is offline   Reply With Quote
Old 04-20-2013, 02:22 AM   #6
Registered Member
Regular
 
Terminator's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Region: California
Posts: 983
Quote:
Originally Posted by shunc01 View Post

I was running hybrid tune and changed it too street and after long drive changed it to performance tune since the hybrid tune does not make any difference for me. And im using 89 octane which is for my hybrid and performance tune.
Clear it an switch tunes to see if that helps could be a tune issue if you didn't have the problem before
Terminator is offline   Reply With Quote
Old 04-20-2013, 06:51 AM   #7
Registered Member
Regular
 
shunc01's Avatar
 
Join Date: Dec 2011
Region: Massachusetts
Posts: 1,948
Quote:
Originally Posted by Terminator View Post

Clear it an switch tunes to see if that helps could be a tune issue if you didn't have the problem before
I cleared it already and so far the light is not going on. Thanks
__________________
2016 GT RACE RED MANUAL aka " RAGING BULL"
Mods:
Borla stypes cat back exhaust, tint kit all lights, 5.0 race red shift knob, MMD V SERIES SPOILER... and more to come...
shunc01 is offline   Reply With Quote
Old 04-21-2013, 07:41 PM   #8
Registered Member
Regular
 
dolfin13's Avatar
 
Join Date: Mar 2011
Region: Massachusetts
Posts: 224
Quote:
Originally Posted by shunc01 View Post
Hi guys need your help pls.. I just had installed the tuner for 89 octane performance tune, and check engine light came on and its reading too lean. What should i do? Is this serious? Can i just clear it using the tuner? This happen right after i put the tune. Thanks
Mine does that once in a while if I go back and forth between tunes. Usually just clear the codes. And it doesn't come back on
dolfin13 is offline   Reply With Quote
Reply

Lower Navigation
Go Back   Mustang Evolution > 4 Cylinder | V6 | Classic Mustangs || Tech and Talk > 2005-2010 V6 Mustang

Tags
check engine

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are On
Refbacks are Off


» Like Us On Facebook



07:53 AM


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0

MustangEvolution.com is in no way associated with or endorsed by Ford Motor Company.