Ignition problem - Mustang Evolution

Go Back   Mustang Evolution > 4 Cylinder | V6 | Classic Mustangs || Tech and Talk > 2005-2010 V6 Mustang



Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Please support our sponsors and let them know you heard about them here!
Old 12-22-2014, 02:34 PM   #1
Registered Member
Regular
 
Bschmidty's Avatar
 
Join Date: Feb 2013
Location: Thousand Oaks
Region: California
Posts: 523
Ignition problem

So recently my 09 v6 has had trouble starting up. I charge the battery/jump it but it doesn't last. We originally thought we got a bad battery around 3 months ago but that's not the case. Alternator is fine, battery is fine, wiring seems to be in shape. Took it to pep boys(where I had battery installed) and they said there must be an "electrical drain" somewhere.. Any thoughts or ideas on what could be going on?


Sent from my iPhone using Mustang Evolution
Bschmidty is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 12-22-2014, 07:14 PM   #2
Registered Member
Regular
 
TTmustang10's Avatar
 
Join Date: Apr 2014
Location: Clovis
Region: Other
Posts: 542
I know my car wants to die some times and start is quick each time but I'm thinking of making my power wiring to 4 gauge. Better power supply and carry.
TTmustang10 is offline   Reply With Quote
Old 12-22-2014, 07:17 PM   #3
Registered Member
Regular
 
TTmustang10's Avatar
 
Join Date: Apr 2014
Location: Clovis
Region: Other
Posts: 542
Does it make the sound to turn over every time or ?
TTmustang10 is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 12-22-2014, 07:39 PM   #4
Registered Member
Regular
 
Bschmidty's Avatar
 
Join Date: Feb 2013
Location: Thousand Oaks
Region: California
Posts: 523
Quote:
Originally Posted by TTmustang10 View Post
Does it make the sound to turn over every time or ?

Indeed it does.. Car runs fine once the battery is charged. After I turn it off and back on it has trouble starting up


Sent from my iPhone using Mustang Evolution
Bschmidty is offline   Reply With Quote
Old 12-23-2014, 03:02 AM   #5
Registered Member
Regular
 
TTmustang10's Avatar
 
Join Date: Apr 2014
Location: Clovis
Region: Other
Posts: 542
Finding bad wiring is a pain, if it's not the starter or alternator then could be wiring.
TTmustang10 is offline   Reply With Quote
Old 12-23-2014, 03:04 AM   #6
Registered Member
Regular
 
TTmustang10's Avatar
 
Join Date: Apr 2014
Location: Clovis
Region: Other
Posts: 542
Could be an exposed wire. Grounding on something. Engine have high miles ?
TTmustang10 is offline   Reply With Quote
Reply

Lower Navigation
Go Back   Mustang Evolution > 4 Cylinder | V6 | Classic Mustangs || Tech and Talk > 2005-2010 V6 Mustang

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Yet another starting problem.. Ignition module? NeedSomeMods 1979-1995 Mustang GT 2 12-22-2011 03:13 AM
95 5.0 Ignition Problem caliboy 1979-1995 Mustang GT 1 11-04-2011 12:55 AM
95 mustang wont start, ignition problem? Billy95Gt 1979-1995 Mustang GT 5 07-29-2010 10:03 PM
ignition problem on 94 5.0 matts94gt 1979-1995 Mustang GT 7 05-16-2010 03:04 PM
Ignition Lock problem BlueDonkey Pre-2005 V6 Mustang 11 12-31-2004 06:43 PM

» Like Us On Facebook



03:05 AM


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0

MustangEvolution.com is in no way associated with or endorsed by Ford Motor Company.