'13 Automatic guys... low rpm question for ya - Mustang Evolution

Go Back   Mustang Evolution > 4 Cylinder | V6 | Classic Mustangs || Tech and Talk > 2011-2014 V6 Mustang



Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Please support our sponsors and let them know you heard about them here!
Old 12-31-2012, 08:24 AM   #1
Registered Member
Regular
 
alludc's Avatar
 
Join Date: Jul 2012
Region: Arizona
Posts: 148
'13 Automatic guys... low rpm question for ya

So, ive noticed since new that theres a spot in the lower rpms under light to mild acceleration (normal accel) where it seems as if the power falls off for a second or so. I cant remember right now if its in all gears, but def in 2nd. I notice it mostly leaving my neighborhood.

also noticed on the dyno theres a dip in the 2-3k range so wondering if its part of that.

Its not the converter locking up or anything like that, its too low of speed.
__________________
2013 PP/MCA MY MPG SUCKS!!!HD Vid of Roush Axleback
http://youtu.be/kW-cuiZjAYE?hd=1
HD Vid of Roush Axleback + Glasspacks
http://youtu.be/FnXY-8iSujY?hd=1
alludc is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 12-31-2012, 08:57 AM   #2
Registered Member
Regular
 
Whitelightning's Avatar
 
Join Date: Apr 2012
Location: Tuscaloosa
Region: Alabama
Posts: 3,463
I believe that's just how it works. Mine has this drop and lag too.
__________________
Any Speed over 55 mph may kill you... that's why i drive 60
Whitelightning is offline   Reply With Quote
Old 12-31-2012, 11:31 AM   #3
Registered Member
Regular
 
Mattmyr's Avatar
 
Join Date: Dec 2012
Region: Texas
Posts: 120
Yeah mine does it too it feels like a shift but it's still the same gear
Mattmyr is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 12-31-2012, 02:29 PM   #4
Registered Member
Regular
 
Whitelightning's Avatar
 
Join Date: Apr 2012
Location: Tuscaloosa
Region: Alabama
Posts: 3,463
Or it feels like it stalls in the middle of the road when you need the power. I think its either the 2.73 gear or the driveshaft.
__________________
Any Speed over 55 mph may kill you... that's why i drive 60
Whitelightning is offline   Reply With Quote
Old 12-31-2012, 02:30 PM   #5
Registered Member
Regular
 
alludc's Avatar
 
Join Date: Jul 2012
Region: Arizona
Posts: 148
thats annoying.
__________________
2013 PP/MCA MY MPG SUCKS!!!HD Vid of Roush Axleback
http://youtu.be/kW-cuiZjAYE?hd=1
HD Vid of Roush Axleback + Glasspacks
http://youtu.be/FnXY-8iSujY?hd=1
alludc is offline   Reply With Quote
Old 12-31-2012, 02:49 PM   #6
Registered Member
Regular
 
redbeast0712's Avatar
 
Join Date: Oct 2012
Region: Nevada
Posts: 545
Mine doesn't seem to do that.
redbeast0712 is offline   Reply With Quote
Old 12-31-2012, 02:51 PM   #7
Registered Member
Regular
 
Whitelightning's Avatar
 
Join Date: Apr 2012
Location: Tuscaloosa
Region: Alabama
Posts: 3,463
Quote:
Originally Posted by redbeast0712 View Post
Mine doesn't seem to do that.
Is yours a later 2013 model?
__________________
Any Speed over 55 mph may kill you... that's why i drive 60
Whitelightning is offline   Reply With Quote
Old 12-31-2012, 02:55 PM   #8
Registered Member
Regular
 
alludc's Avatar
 
Join Date: Jul 2012
Region: Arizona
Posts: 148
Mine is very early i'd assume. bought in early July. Im sure it could easily be 'tuned' out...but im not tuning to fix a factory issue.
__________________
2013 PP/MCA MY MPG SUCKS!!!HD Vid of Roush Axleback
http://youtu.be/kW-cuiZjAYE?hd=1
HD Vid of Roush Axleback + Glasspacks
http://youtu.be/FnXY-8iSujY?hd=1
alludc is offline   Reply With Quote
Old 12-31-2012, 04:59 PM   #9
Registered Member
Regular
 
redbeast0712's Avatar
 
Join Date: Oct 2012
Region: Nevada
Posts: 545
Quote:
Originally Posted by Whitelightning View Post

Is yours a later 2013 model?
It's a 2013 gt got it back in may 2012

---------- Post added at 02:59 PM ---------- Previous post was at 02:57 PM ----------

Quote:
Originally Posted by redbeast0712 View Post

It's a 2013 gt got it back in may 2012
Mine is also tuned now and it never had that problem before it was tuned ether.
redbeast0712 is offline   Reply With Quote
Old 12-31-2012, 05:01 PM   #10
Registered Member
Regular
 
pwrby4d's Avatar
 
Join Date: Jul 2012
Region: Arizona
Posts: 1,020
swing by the dealer and see if they can re-flash the computer and see if that helps.. they might have an updated tune file too.
pwrby4d is offline   Reply With Quote
Old 12-31-2012, 05:03 PM   #11
Registered Member
Regular
 
Aruiz42's Avatar
 
Join Date: Nov 2012
Region: New Jersey
Posts: 411
Tune it and you will be happy... Happened to me that's de me wanna get the tune
Aruiz42 is offline   Reply With Quote
Reply

Lower Navigation
Go Back   Mustang Evolution > 4 Cylinder | V6 | Classic Mustangs || Tech and Talk > 2011-2014 V6 Mustang

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are On
Refbacks are Off


» Like Us On Facebook



09:44 PM


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0

MustangEvolution.com is in no way associated with or endorsed by Ford Motor Company.