tuner - Mustang Evolution

Go Back   Mustang Evolution > 4 Cylinder | V6 | Classic Mustangs || Tech and Talk > 2011-2014 V6 Mustang



Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Please support our sponsors and let them know you heard about them here!
Old 12-20-2013, 07:25 PM   #1
Registered Member
Regular
 
Ramon2013's Avatar
 
Join Date: Jan 2013
Location: Montebello
Region: California
Posts: 101
tuner

When returning the car to stock with the tuner the battery was accidentally disconnected. Now.the car dont start and the tuner wont connect to the car? What could i do to start the car
Ramon2013 is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 12-20-2013, 08:00 PM   #2
Lord NoMoney
Staff
 
silverskoundrel's Avatar
 
Join Date: Aug 2012
Location: TX
Region: Texas
Posts: 5,630
First off I assume the battery was hooked back up like normal correct?
__________________
@silverskoundrel
05 TL Mustang Base (the silverskoundrel) - sold
05 TL Mustang GT - sold
98 UA Mustang GT - sold
10 CI Mustang GT - slow
silverskoundrel is offline   Reply With Quote
Old 12-20-2013, 09:45 PM   #3
Registered Member
Regular
 
Oh2freshstang's Avatar
 
Join Date: Jan 2013
Location: Los Angeles
Region: California
Posts: 2,604
U have the SCT tuner right? U have to get in contact with SCT. When I was returning back to stock I accidentally disconnected the tuner from the OBDII & my car wouldn't start. SCT had to connect to my computer & upload a stock tune on to my tuner & then I uploaded it to the car.
__________________
-2012 Mustang 5.0- Stock (for now)
-2013 Mustang 3.7 (SOLD)- Best 1/8: 9.057 @ 80.67mph
Oh2freshstang is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 12-21-2013, 01:57 AM   #4
Registered Member
Regular
 
2 Stangz's Avatar
 
Join Date: Sep 2013
Location: Las Vegas
Region: Nevada
Posts: 2,093
Quote:
Originally Posted by Oh2freshstang View Post
U have the SCT tuner right? U have to get in contact with SCT. When I was returning back to stock I accidentally disconnected the tuner from the OBDII & my car wouldn't start. SCT had to connect to my computer & upload a stock tune on to my tuner & then I uploaded it to the car.
That's why I literally freeze when the upload/download phase starts. Don't move or your car might explode, that's the motivation I use haha.
2 Stangz is offline   Reply With Quote
Old 12-21-2013, 01:45 PM   #5
Registered Member
Regular
 
Oh2freshstang's Avatar
 
Join Date: Jan 2013
Location: Los Angeles
Region: California
Posts: 2,604
Quote:
Originally Posted by 2 Stangz View Post
That's why I literally freeze when the upload/download phase starts. Don't move or your car might explode, that's the motivation I use haha.
I learned my lesson. Haha.
__________________
-2012 Mustang 5.0- Stock (for now)
-2013 Mustang 3.7 (SOLD)- Best 1/8: 9.057 @ 80.67mph
Oh2freshstang is offline   Reply With Quote
Old 12-21-2013, 02:07 PM   #6
Registered Member
Regular
 
Ramon2013's Avatar
 
Join Date: Jan 2013
Location: Montebello
Region: California
Posts: 101
Quote:
Originally Posted by Oh2freshstang View Post
U have the SCT tuner right? U have to get in contact with SCT. When I was returning back to stock I accidentally disconnected the tuner from the OBDII & my car wouldn't start. SCT had to connect to my computer & upload a stock tune on to my tuner & then I uploaded it to the car.
When you tried turninh it on did the dash were the mileage went just have "-------"
Ramon2013 is offline   Reply With Quote
Old 12-21-2013, 02:33 PM   #7
Registered Member
Regular
 
Oh2freshstang's Avatar
 
Join Date: Jan 2013
Location: Los Angeles
Region: California
Posts: 2,604
Quote:
Originally Posted by Ramon2013 View Post
When you tried turninh it on did the dash were the mileage went just have "-------"
I don't remember looking at the mileage.
__________________
-2012 Mustang 5.0- Stock (for now)
-2013 Mustang 3.7 (SOLD)- Best 1/8: 9.057 @ 80.67mph
Oh2freshstang is offline   Reply With Quote
Old 12-21-2013, 04:16 PM   #8
Registered Member
Regular
 
powerwhee's Avatar
 
Join Date: Jan 2013
Location: SFV
Region: California
Posts: 350
Disconnecting it from the port and disconnecting the battery are two different things.

You may have fried something in the circuit
powerwhee is offline   Reply With Quote
Old 12-22-2013, 04:55 PM   #9
Registered Member
Regular
 
Charlie_santos's Avatar
 
Join Date: Oct 2012
Region: Texas
Posts: 3,824
Just call up SCT and they will make u a stock tune and setup ur tuner to force upload it to your pcm. No biggie bro it happens alot. Ive done it twice honestly.

Sent from my SAMSUNG-SGH-I337 using Mustang Evolution mobile app
Charlie_santos is offline   Reply With Quote
Reply

Lower Navigation
Go Back   Mustang Evolution > 4 Cylinder | V6 | Classic Mustangs || Tech and Talk > 2011-2014 V6 Mustang

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are On
Refbacks are Off


» Like Us On Facebook



03:42 AM


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0

MustangEvolution.com is in no way associated with or endorsed by Ford Motor Company.