Off road xpipe install/review - Page 2 - Mustang Evolution

Go Back   Mustang Evolution > 4 Cylinder | V6 | Classic Mustangs || Tech and Talk > 2011-2014 V6 Mustang



Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Please support our sponsors and let them know you heard about them here!
Old 08-26-2015, 07:51 PM   #36
Registered Member
Regular
 
ebgonzalez1's Avatar
 
Join Date: Aug 2012
Region: Texas
Posts: 371
Quote:
Originally Posted by 2011 Kona Blue View Post
I ONLY get the one code. Its always on the drivers side front 02 sensor.

Non 🍼and non 🌽fed. I $uck!
One code is drivers? Thought it was passangers

Sent from my SAMSUNG-SM-G870A using Mustang Evolution mobile app
__________________
"Just a lil Sixxer...."
ebgonzalez1 is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 09-01-2015, 01:26 PM   #37
Registered Member
Regular
 
Join Date: Sep 2013
Location: Springfield
Region: Illinois
Posts: 188
Hi, I may be interested in your xpipe as well, where are you located? I'm in Illinois.
Ponyboarder is offline   Reply With Quote
Old 09-09-2015, 09:38 AM   #38
Registered Member
Regular
 
ebgonzalez1's Avatar
 
Join Date: Aug 2012
Region: Texas
Posts: 371
Quote:
Originally Posted by 2011 Kona Blue View Post
I ONLY get the one code. Its always on the drivers side front 02 sensor.

Non 🍼and non 🌽fed. I $uck!
I checked my connection... it has water inside and burned out... seems as if the water from the ac ran down the connection and somehow got inside

Sent from my SAMSUNG-SM-G870A using Mustang Evolution mobile app
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	1441809483656.jpg
Views:	97
Size:	39.5 KB
ID:	190866  
__________________
"Just a lil Sixxer...."
ebgonzalez1 is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 09-15-2015, 07:28 PM   #39
Registered Member
Regular
 
bamaboy2014's Avatar
 
Join Date: Nov 2014
Location: Carrollton,
Posts: 186
Quote:
Originally Posted by FastFord13 View Post
A simple search before you bought the off road X would have pointed you towards loud/obnoxious/Raspy sound that you were going to get with that off road x paired with almost any AB, especially a loud AB that you have. If you still have your stockers it will help, exhaust notes are personal preference, but if your keeping the x you'll probably be investing in another set of ABs. I suggest going with a low key AB like magnaflow streets. YouTube can help you decide. Good luck.

Sent from LG G3.
What about Birla S-Types?

Sent from my SM-G900V using Mustang Evolution mobile app

---------- Post added at 12:28 AM ---------- Previous post was at 12:27 AM ----------

Quote:
Originally Posted by FastFord13 View Post
A simple search before you bought the off road X would have pointed you towards loud/obnoxious/Raspy sound that you were going to get with that off road x paired with almost any AB, especially a loud AB that you have. If you still have your stockers it will help, exhaust notes are personal preference, but if your keeping the x you'll probably be investing in another set of ABs. I suggest going with a low key AB like magnaflow streets. YouTube can help you decide. Good luck.

Sent from LG G3.
What about Borla S-Types?

Sent from my SM-G900V using Mustang Evolution mobile app
bamaboy2014 is offline   Reply With Quote
Old 10-15-2015, 12:29 PM   #40
Registered User
Newbie
 
Join Date: May 2014
Location: Middlesex
Region: New Jersey
Posts: 7
I have the Pypes O/R x pipe with Pypes axle back. The CEL came on after installing the x pipe and I read about o2 sensor spacers. I did that, I doubled them up and re-installed them. Now, I've read that this works and the CEL didn't come on, however I plugged in my OBD and code p0152 was pending. The CEL didn't come on until the following morning, I'm so confused by this. Also to mention the car, while idling, seemed like it was sputtering and shaking. It's never done this before, maybe it's because of no cats? I'm not sure. I don't know if my o2 sensor or sensors went bad, I only put the spacers on the rear 2, the ones with the blue plug.

Sent from my SM-G920V using Mustang Evolution mobile app
Stang2dye4 is offline   Reply With Quote
Old 10-20-2015, 04:58 PM   #41
Registered Member
Regular
 
ebgonzalez1's Avatar
 
Join Date: Aug 2012
Region: Texas
Posts: 371
Quote:
Originally Posted by Stang2dye4 View Post
I have the Pypes O/R x pipe with Pypes axle back. The CEL came on after installing the x pipe and I read about o2 sensor spacers. I did that, I doubled them up and re-installed them. Now, I've read that this works and the CEL didn't come on, however I plugged in my OBD and code p0152 was pending. The CEL didn't come on until the following morning, I'm so confused by this. Also to mention the car, while idling, seemed like it was sputtering and shaking. It's never done this before, maybe it's because of no cats? I'm not sure. I don't know if my o2 sensor or sensors went bad, I only put the spacers on the rear 2, the ones with the blue plug.

Sent from my SM-G920V using Mustang Evolution mobile app
What happened to mine the ac water ran down the line and shorted my o2 I replaced it.

Sent from my SAMSUNG-SM-G870A using Mustang Evolution mobile app
__________________
"Just a lil Sixxer...."
ebgonzalez1 is offline   Reply With Quote
Old 10-20-2015, 05:01 PM   #42
Registered Member
Regular
 
ebgonzalez1's Avatar
 
Join Date: Aug 2012
Region: Texas
Posts: 371
Hey guys I need your help, I replaced my o2 that was shorted.... but I was having a bad idle and misfire as well... my friend a ford tech hook it up and said my egr valve was sucking in exhaust fumes and my throttle body was messing up sending bad readings and was running rich... I installed a bbk 73 mm as well as a new egr valve and cleaned the maf sensor.... my idle became better but I still get a p0300 code and have a random missfire.... idk what it could be... I checked my spark plugs all are good ngk iridium fyi and I have good fuel preasure but still running rich.... idk what it is... I can't figure it out

Sent from my SAMSUNG-SM-G870A using Mustang Evolution mobile app
__________________
"Just a lil Sixxer...."
ebgonzalez1 is offline   Reply With Quote
Old 10-21-2015, 07:21 AM   #43
Registered Member
Regular
 
ponie1992's Avatar
 
Join Date: Jul 2014
Location: Lexington
Region: South Carolina
Posts: 1,052
Quote:
Originally Posted by ebgonzalez1 View Post
Hey guys I need your help, I replaced my o2 that was shorted.... but I was having a bad idle and misfire as well... my friend a ford tech hook it up and said my egr valve was sucking in exhaust fumes and my throttle body was messing up sending bad readings and was running rich... I installed a bbk 73 mm as well as a new egr valve and cleaned the maf sensor.... my idle became better but I still get a p0300 code and have a random missfire.... idk what it could be... I checked my spark plugs all are good ngk iridium fyi and I have good fuel preasure but still running rich.... idk what it is... I can't figure it out

Sent from my SAMSUNG-SM-G870A using Mustang Evolution mobile app
Your friend can't figure it out?

Jeremy
2012 Black PP V6
__________________
Jeremy
2016 Ruby Red PP GT
ponie1992 is offline   Reply With Quote
Old 10-21-2015, 11:21 AM   #44
Registered Member
Regular
 
ebgonzalez1's Avatar
 
Join Date: Aug 2012
Region: Texas
Posts: 371
Quote:
Originally Posted by ponie1992 View Post
Your friend can't figure it out?

Jeremy
2012 Black PP V6
Nope

Sent from my SAMSUNG-SM-G870A using Mustang Evolution mobile app
__________________
"Just a lil Sixxer...."
ebgonzalez1 is offline   Reply With Quote
Old 10-21-2015, 12:11 PM   #45
Registered Member
Regular
 
ponie1992's Avatar
 
Join Date: Jul 2014
Location: Lexington
Region: South Carolina
Posts: 1,052
Quote:
Originally Posted by ebgonzalez1 View Post
Nope

Sent from my SAMSUNG-SM-G870A using Mustang Evolution mobile app
That sucks. Sorry to hear that.

Jeremy
2012 Black PP V6
__________________
Jeremy
2016 Ruby Red PP GT
ponie1992 is offline   Reply With Quote
Old 10-21-2015, 02:04 PM   #46
Registered Member
Regular
 
Join Date: Jul 2014
Location: Catonsville
Region: Maryland
Posts: 690
I'd make sure your or x isn't leaking and with the cats deleted you really need a tune.
__________________
2013 SGM 3.7 | MPT Tune | JBA Titanium Ceramic Shorty Headers | MGW Gen 1 | Blowfish Street Bracket | BBK TB | 18" Charcoal AMR | FRPP 3.55 | BMR LCA | Steeda Panhard Bar | Dynotech 3.5" Driveshaft |
mariusvt is online now   Reply With Quote
Old 10-21-2015, 06:08 PM   #47
Registered Member
Regular
 
ebgonzalez1's Avatar
 
Join Date: Aug 2012
Region: Texas
Posts: 371
Quote:
Originally Posted by mariusvt View Post
I'd make sure your or x isn't leaking and with the cats deleted you really need a tune.
My x pipe might have a small leak but I do have a tune from Bama ordering a other one maybe it's as easy as a bad tune

Sent from my SAMSUNG-SM-G870A using Mustang Evolution mobile app
__________________
"Just a lil Sixxer...."
ebgonzalez1 is offline   Reply With Quote
Old 10-22-2015, 03:24 AM   #48
Registered Member
Regular
 
Join Date: Feb 2015
Location: Camp Pendleton North (San Clemente/Orange County
Region: California
Posts: 256
Ive heard the x pipe with high flow cats is much more quiet listening to some clips it seems even with the ab being pypes they arent bad, its more money that changing the axel backs but id suggest returning the offroad for catted ones, that way youre street legal anyway, probably save you a lot of headaches as well as tickets

Sent from my SM-G900P using Mustang Evolution mobile app
swhitfield2013 is offline   Reply With Quote
Reply

Lower Navigation
Go Back   Mustang Evolution > 4 Cylinder | V6 | Classic Mustangs || Tech and Talk > 2011-2014 V6 Mustang

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
For Sale: 2011+ Mustang FS: Pypes off-road Xpipe and Speedmaster Long Tube Headers $530 + shipp HPFury Mustang Parts for Sale and Wanted 8 11-20-2014 01:31 AM
Off road x install?? Oxwhite5oh 2011-2014 Mustang GT 9 10-28-2014 08:24 PM
Off-road x-pipe install notes and video Napoleon85 2011-2014 Mustang GT 12 07-25-2013 08:13 AM
Off road h pipe install C_Dailey95 2005-2010 Mustang GT 5 06-16-2013 11:25 AM
Off road x pipe vs off road h pipe? Sppankyy 2005-2010 Mustang GT 13 11-06-2012 12:27 AM

» Like Us On Facebook



05:40 PM


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0

MustangEvolution.com is in no way associated with or endorsed by Ford Motor Company.